OH MAGYAR SAKK

Juga, egy chilei dalszerző, nemrég mutatott be egy dalt, amely tükrözi az érzelmeit a sakk játék során. Minden olyan sakkjátékos, aki valaha is versenyzett, megtalálja a dalnak legalább néhány, a tapasztalataikhoz kapcsolódó szegmenseit. Az “Oh Capablanca” a YouTube-on is mondhatni népszerű lett a sakkozók körében. Sikan beájultak az extázisában. Nincs is ezzel baj. minden zenét szeretek! Még ezt a rohadtnak mondott magyar gagyi zenének mondottakat is. Persze minden relatív, hiszen a mai netes világ, különösen a közösségi média tág teret bíztosít sok embernek,akik itt kívánnak valamilyen úton teret adni az önkifejezésnek,netán az üzleti haszonnak. Hiszen az online pénzkeresés sem ritka YouTubon. A chilei dalszerző szándéka bármi is volt, én sakkozóként jónak tartom.A zenéje kapcsán meg azt mondanám,hogy mindenkinek más az izlése és ez így van rendjén. Az enyém többnyire mindenevő, de első helyen a metál és rock áll.De most kissé átköltöttem ezt a klippet. Nem mintha versenyezni akarnék bárkikel is, akik hasonlókat töltenének föl a netre. Két dolog jutott eszembe az erdeti klipp kapcsán.Az egyík a magyar sakk nyomoruságos anyagi helyzete és a kiszolgáltatottság. A másik, a nyomorúság és a szegénység, mert van ilyen. Még a sakkban is. A nyomorúság és a szegégység kapcsán sok ember, népcsoprt juthat az emberek eszébe.Bár én nem szeretem a szegregéciót, ami elválaszt embereket. Bár egyesek szerint:A SAKK ÖSSZEKÖT MINKET.Hát én nem hinném, hogy valaha is kötődni fogok sokakhoz. Az ismert roma zenész egy dalában azt kédezi, hogy miért születtem e világra. Bár a dalt sokféleképpen lehet értelmezni, akár romantikus szerelmi dalként is.De vajom igaz e a kérdés a magyar sakk mostoha sors aktuális e..

Még mielőtt megmosolyognák egyesek mondjuk Bódi zenéjét, netán a származását. Egy dolgot sok ember figyelmébe ajánlenék. Különben sem az a szegény, akinek kevés van az erszényében, hanem az, aki többre vágyik. És mint ha ilyen is akadna, még a magyar sakkban is.Vagy olyan,aki és akik elfordultak a magyar sakktól.

Jó a klipp es zene Chillei Barátom. Grat Azé Öreg hunok is tudnak muzsikálni és minden hangszert ismernek 🙂 Ha értitek) Magyar barátaim NYOMJAD GUSZTI A METÁLT

MEG A CARO CANNT IS HAD TANULJÁK. Bár akadnak, akikről elsőre látszik. SOSE LESZ KOMOLY SAKKOZÓ.
Nagymester bárki lehet ma már,na de ember is ?
SakkpoziciÓs is bárki lehet ma már,na de ember is ?
Mért születtem e világra
Vagy miért születik a sakkba a világra sok pancser..
Mindenkinek jut egy lap a Magyar sakktörténelembe.
Pancscrok a levesbe, de az igazi emberek, akik tettek a sakkért máshová