Olimpikon vendégek a balatonlellei sakktornán

Olimpikon vendégek a balatonlellei sakktornán

Almási Zoltán és Gledura Benjámin nemzetközi nagymester a kétévenként sorra kerülő sakkolimpiára készült Zalakaroson

Balról Almási Zoltán, jobbról Gledura Benjamin

Az intenzív edzőtáborozás befejezését követően ők is meglátogatták a Balatonlellén, az EMMI támogatásával, hátrányos helyzetű fiatalok részére megrendezett, több napos versenyt és edzőtáborozást, ahol vak, siket, és roma sakkozók vettek részt. Ha már ott jártak, kipróbálták milyen is lehet a valóságban úgy játszani, hogy nem látják, mi zajlik a sakktáblákon?

Ahogy az várható volt, vakon ugyan tudnak sakkozni, de a lépések tényleges megtételével sok gondjuk támadt a különleges táblán.

A nagymesterek a szakmai együttlétet követően visszavonultak saját “felségvizeikre”, hogy elvégezzék az utolsó simításokat. A szellemi sport legnagyobb eseményének, a szeptember 23-án a grúziai Batumiban kezdődő sakkolimpiának érdekes magyar vonatkozása, hogy a 2016-os távolmaradását követően ezúttal Lékó Péter is asztalhoz ül, miután elfogadta a nemzeti együttesbe szóló meghívást.

(jochapress)

Read previous post:
Topalov Leads Kasparov In Chess960 Match After Day 2

https://youtu.be/vhffbuMB-_A [Event "Champions Chess960 G30"] [Site "Saint Louis USA"] [Date "2018.09.11"] [Round "1.1"] [White "Kasparov, Garry"] [Black "Topalov, Veselin"] [Result...

A magyar sakkoktatásért Nívódíjat adományoztuk

With just 7 seconds left, Kasparov finished off Topalov with a brutal mating attack!

FIDE World Junior Girls – Open Championships 2018

World Junior U20 Open 2018, Gebze chessbase all games download PGN [Event "World Junior U20 Open 2018"] [Site "Gebze"] [Date...

A bábuk és a feladványok bűvöletében

Close