Parti Evolution

Parti Evolution

Nemcsak nyelvében, futballjában is él a nemzet – akkor is, ha kikapunk
Olvastam valahol

˝Amúgy szép foci gyászbeszéd szöveg.Én csak a kocsmába szoktam káronkodni meg focimeccsen a bírót szidni. Sakkozás közben soha. Ma kiesett a két magyar sakkozó a világkupán.Jómagam is szeretem a focit, a jó focit, de a sakkot is.
De a sok rizsát meg nem..

Az jutott eszembe,hogy a buksijában is él a nemzet, ha kikapnak a sakkozók.Habár a sakkozók kevesebből élnek, mint sokan mások. Esetleg nem lehetne összehangolni ezt a fej-láb kérdést 🙂 Mert mint ha világ is fej nélkül rohangálna.
A keresztény világban a Biblia nem ítéli el sem a pénzt, sem azokat, akiknek sok van belőle. Nem az a lényeg, hogy valakinek mennyi pénze van, hanem az, hogy hogyan gondolkodik arról, amilye van.
Vagy milye nincs másoknak.Mondjuk a sakknak,

Érdekes változásokon megy át a  magyar sakk is, hogy csak finoman fogalmazzak.Már mindent beigértek , 64 pontot és sakkolimpiát.

A fene se érti ezt a fej-ész nélküli világot,ha pénzében meg nem él a sakknemzet. Mert ez nincs neki, Sajnos..De bizakodom, mert ép testben él a nemzet..

 Nem csak a lábakban, hanem a fejekben is… 

És ha nem tévedek,” a jókedvű sakk adakozó szponzort is szereti az Isten…”

Ámbár ismerek olyakat a környezetmeben is,akik azért járnak templomba, hogy megmutassák a menő verdájukat meg a drága millás cuccokat.

De olyakat is,akik mindenszetekkor odatalálnak szeretteik sírjához,miközben egész évben gyomos a sír.
Szoktam is volt mondani. Az igazi keresztényt, de sakk iránt elhivatottakat megismerem, bármilyen köpönyegbe vannak. Még ha szini iskolát is végeztek egyes hatalmasságok…

 

 Mindenki maga dönti el.hogy paraszt se lesz a magyar sakktörténelemben, nemhogy hallhatatlan játszma vagy ember.

Én vagyok berúgva, és mások mennek görbén.:-) 

 

Addig nem vagyok részeg, amíg kapaszkodás nélkül tudok a padlón fekve sakkozni.Vagy meséket olvasni

Lábas Egon kocsmai sakkbajnok