Polgár Judit a Nemzetközi Sakkszövetség tiszteletbeli alelnöke lett

Judit Polgar is appointed as Honorary FIDE Vice-President.

A Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) elnökének javaslatára a szervezet tiszteletbeli alelnökévé nevezték ki Polgár Juditot. A nemzetközi nagymester feladatai a sakk világszerte történő fejlesztéséhez kapcsolódnak majd: a játék iskolai népszerűsítésétől kezdve a versenyszervezés korszerűsítéséig.

 

[su_quote]Judit Polgar I was appointed as Honorary FIDE Vice-President! I will focus my efforts on chess development all over the world, including promoting chess in schools, popularization of the game and improving the level of tournament organization.[/su_quote]   Nagyon boldog vagyok, hogy Juditot a csapatunkban üdvözölhetem – hangsúlyozta Arkagyij Dvorkovics, a FIDE orosz elnöke. – Világszínvonalú versenyzőként és eseményszervezőként egyaránt hatalmas tapasztalata van, a játék népszerűsítéséért tett erőfeszítései pedig lenyűgözőek. Judit nagyra becsült tagja a világ sakktársadalmának, és biztos vagyok benne, hogy hamarosan a FIDE meghatározó részévé válik” – tette hozzá Dvorkovics, akit 2018 októberében választottak a FIDE elnökévé.    

Polgár Judit mellett balra Arkagyij Dvorkovics FIDE-elnök

    Polgár Judit mellett a szövetség vezetőségének új tagjai között olyan világszerte ismert nagymestereket és versenyszervezőket találunk, mint az angol Nigel Short, a moldovai Viorel Bologan és az izraeli Emil Szutovszkij.     „Nagyon várom, hogy Arkagyijjal és kiváló csapatával közösen dolgozzak a sakk minél szélesebb körben való elterjesztésén – fogalmazott Polgár Judit. – Biztos vagyok benne, hogy a FIDE az elkövetkező években még nagyobb figyelmet fordít majd a professzionális versenyzők, a versenyszervezők, és a sok millió sakkszerető játékos támogatására. A legfontosabb személyes céljaim között szerepel, hogy növeljem a sakknak az oktatásra gyakorolt hatását; hogy megtaláljam és felkaroljam a tehetségeket; és hogy még többet tegyek az esélyegyenlőségért a nemek, a szociális és gazdasági helyzetbeli, illetve az életkor adta különbségek szempontjából. Végül, de nem utolsósorban, a sakknak meg kell erősítenie különleges helyét a 21. században, új területeket kell meghódítania, és tovább kell növelnie rajongóinak körét. A legizgalmasabb kihívás számomra, hogy részese lehetek ennek az egyedülálló küldetésnek” – zárta gondolatait Polgár Judit.     A minden idők legjobb női sakkozójaként számon tartott Polgár Judit 2735 Élő-ponttal a világranglista nyolcadik helyét foglalta el 2005-ben. Az aktív versenyzéstől való 2014-es visszavonulása óta a sakk oktatási lehetőségeire és a játék népszerűsítésére koncentrál. Az általa életre hívott Világsakkfesztiválhoz 2018-ig 46 országból több mint 300 helyszín csatlakozott a világ minden tájáról. Szintén Polgár Judit nevéhez köthető a Sakkpalota elnevezésű program, amely Magyarország mellett immár Kínában is része az oktatásnak. Mindezeken túl a nagymester Sakkjátszótér címmel népszerű gyermekkönyv-sorozatot is indított, amelyet számos nyelvre lefordítottak.    

2015 augusztusában Polgár Judit munkásságát a legmagasabb magyar állami kitüntetéssel, a Szent István-renddel ismerték el.


Az olvasóké a szó

Polgár szlogen : A sakk összeköt minket Sakkozók. Minket igen, téged a pénz Juditka ?


Valaki kérdezze már meg ezt az öntelt Polgárt, hogy mint esélynagykovet is, ehhez mit szól. Vagy csak diszpintynek ment oda és a saját zsebéért ? Sakkvébét is közvetíteni fizetős portálra. Hát nem érdekes ez… A férje is jól el van a MSSZ ben , miért is ? NEM IS TUDTAM HOGY ÁLLATORVOS A FÉRJE.A Font Gusztáv Nem kezelte félre a MSSZet ? 🙂 Ejjnye doktor bá Magyar sakk egyéni A női esély jegyében évek óta és ezt Polgár is tudja

Díjak férfiak 1. 1,500.000,- 2. 1,000.000,- 3. 750.000,- 4. 500.000,- 5-8. 250.000,- 9-16. 120.000,-

Díjazás:Hölgyek

1. 400.000,- Ft 2. 250.000,- Ft 3. 150.000,- Ft 4. 100.000,- Ft 5. 70.000,- Ft 6. 50.000,- Ft 7. 35.000,- Ft 8. 30.000,- Ft 9. 25.000,- Ft 10. 20.000,- Ft


Vajon, miért félnek a sakkozzók véleményt mondani. Vajon, miért nem azokat kérdezi a média. Almási megmert szólalni.Biztos, hogy Kállai Gáborok a magyar sakk média mindenhatói ? És nem a sakkozók ?

Szeressetek sakkozni,fizetni nem tudunk rendesen aláírás MSSZ és Kállai UI,CSÓKOSOKNAK KEDVEZMÉNY


Apuci anyuci csókos és zsozsó is van Lehet jó sakkozó a gyerek ?

Lehet, neked csak nyalnod kell. aláírás MSSZ


Kállai nagymester. Mennyiért tetszik oktatni óránkánt ? A semmit.20 ezer ? Hát Varga Péterek ? Szintén Bárkit megfejünk jeligére A kábítást elvégzi a menzeti sport fos média A magyar sakk happy


Bréking FOS : Polgár a FIDE tiszteltbeli elnöke Ne az legyen, hogy nem szólunk elöre !

A visszavolnult Polgár holnapután PÁPA is lehet. Hölgyek felkészülni, mindenki sakkozó akar lenni. Kivéve, ha nem akar éhen halni belőle. Apuci anyuci ha gazdag és csókos is kivételek Csak ennyit a hazai sakkról. Bár régen jobb volt, Kállaik szerint, aki semmit se lát a mai sakkbÓl. De hamarosan kiadjuk az egyél fényt és nagymester leszel illetve a Biosakkot. GARANTÁLTAN SAKK MILLIOMOS LESZEL

ALÁÍRÁS SAKKOZÓK

CSÓKOS SAKK FROM HUNGARY MSSZ SAKKMUTYI és köpönyegforgatók ALÁÍRÁS SAKKOZÓK


Amikor Polgár korábban bejelentette hogy visszavonul Végre jut idő családomra, mondta. Már akkor tudtam,hogy ez pénzéhes, politika által is érdekesen felkarolt ember valójában semmi más, mint egy önző, karrierista, saját egójától is megkábult nószemély. Ez leszarta a magyar sakkot akkor is, amikor sértödötten lemondott a kapitányi bukta után. A sakkpalota bizniszbe érdekelt, ami már eddíg is millomossá tette, amit én nem sajnálok.Jah, és a haverok is aratnak a palotabizniszbe.


Ennnyi titulust csak a politika tud adni. Magyarként büszke kéne hogy legyek, de inkább hányingerem van már.


Csakugyan, az esélynagykövet sokat tesz a hazai női sakkért is.A saját zsebebe ! Lásd magyar női sakkozók anyagi elismerése. Magyar sakk anyagi helyzete.


SZENTÉ MIKOR AVATJÁK ? Habár nem egy Teréz anyu ez a nőszemély. Sakkozzóként nagyra tartottam, mára a cipómet nem törölném bele. És szerintem a legtöbb sakkozó is már rég kiismerte. Eladta magát a politikának. Ennyi


Csak nem tán a mi Juditunk aszisztált a fizetős sakkvébéért is. A sakk összeköt, a szlogenje. Nem a pénz koti össze. Polgár. Egy listát vezetett Polgár, semmi mást. Portisch nagyobb volt.


A legszebb az egészben az,hogy miután kitüntették párszor idehaza és megszedte magát, lelépett 🙂


Ahogy elméztem a neten, a sakkozók világszerte nem nagyon ájuldoznak az örömtől.De ez csak azért lehet, mert tudják azok is… Kivéve a bértapsolók.Csak nem véletlen a mondás sakkberkekeben. A Juditkának az egyéni érdek előbbre való, mint a magyar sakk közös ügye. Én már nagyon várom a sakkpalota világbajnokokat. Eddíg egy se volt 🙂 De se baj,megy a palota bót .


Polgár mikor vonul már vissza ? Az már akkor kamu mese volt, mikor bejelentette.

Nem zavarja ezt az,hogy ma sakkból csak éhen lehet halni idehaza sakkozóként. Ma már Polgár se nagy vasziszdasz lenne sakkozóként.


A sakkozás Teréz anyuja

Amikor megkérdezték Polgárt, hogy ugyan már mit fog enni a gyerek versenyen. Válasz:Nem érdekel. Amikor Polgártól autogrammot kértek ez volt a feltétel. Vegyél könyvet.


A kapzsiság hamarabb kinyirta a magyar sakkot, mint a sakk computerek.Akik ebben bünrészesek:A MSSZ, de a régi vezetés emberei összefonódás is.Ráadásnak a marhák azt hiszik, hogy évi 150M megváltó. Ilyen emberekkel a sakkban és azzal, hogy csak kirakatsakkot, tucatsakkozókat gyártanak RÖHEJ ! A majd a fiatalok mese meg már tart sok sok éve.Miért ? Mert a hazai sakkban nem létezik felellósség a vezetésben se tartoztak elszámolnia sakk vezetők, ma sem.A régebbi sakkvezetés is fos volt. Abban az időben is a sakkozók emelték a magyar sakkot, nem a fika vezetés. De aki ma azt állitja, hogy a pörgős gépi sakkban ingyen, komoly támogatás nélkül Van siker. AZ EMELETES BAROM ! Mint Kállai. Sajnos Portischal se értek egyet ebben, ami sakk már más.Egyébként tisztelem Portischt ! Az legalább mert szólni.Még valami.A Gáál Zsóka.Semmi baj a kislánnyal. De az, hogy a MSSZ a fenekét nyalja és belepumpáLt már vagy 20 milliót, ennyiből más is hozta volna.MEG MÉG HÁNYAKBA MENT A LÉ HAVERI ALAPON ! LÁSD MSSZ IFI VEZETÉS TAGOK. De a napnál világosabb az, hogy a MSSZ donti el: Kinek ad esélyt. Ilyen Varga nyikhajokkal ne számítsatok komoly sakkra. Az az ország ahol Ribli, Portisch nem kell, az mindent elmond.Illetve a nemzet sportolója kell nekik akkor, ha pózolni akarnak. Az a mocsoK legalja sakk MSSZ ! Egyetértek: Kállai köpönyegforgató. Polgárral nem érdemes foglalkozni ! Álljon csak a politikusok mellé. A pénzért teszi, a sajatjáért. Tegye.


Polgár mehet politikusnak ! Mindent tud arról a nem épp igazmondó szakmáról. Söt. így is alkalmazza a sakkban ! A saját zsebére. Nem is tudtam hogy visszavomultan ilyen jól lehet érvényesülni. Lékó Petit többre tartom ! Megmaradt sakkozónak és embernek is.Annak mié nem járt plecsni. Lassan több a kitüntetése Polgárnak, mint Hosszú Katinka érmei. De ez biztosan arányos is. Mit is tett esélynagykövetként a magyar sakkért konkrétan ? Semmit. Sakkozóként én már szégyellem magam Polgár miatt. Eközben a magyar sakk ramaty anyagilag is perpilla. Hány éve is megy a jönnek a fiatalok..Szerinetek ki megy ma sakkozónak, ha éhenhal benne.Kivéve , ha csókos vagy anyuci meg apuci tele zsével. Bocsi. Juditka Ez már nem az a sakk , mint amikor te voltál. Ma meddíg vezetnéd a listát ? Portisch melett a fasorba se vagy ! Az még most is tenne !


Ahelyett, hogy rangot, szinvonalat adnának egy magyar bajnokságnak és anyagilag is elismernék a hölgyeket, a csókos haverok gyerekeit utaztatják világversenyekre jó kis pénzen. A Varga P sakkmaffia.Némelyikén sajnos látszik sose lessz komoly sakkozó. Vagy némelyikének még a nyitást is tanulnia kéne. Valami eszméletlen hányás ez már.


A mi Juditkánk nem sokat lát a szabadság hegyi házikójából. Carlsenre mondják, hogy ontelt.De annak legalább van mire.


Polgár

A legfontosabb személyes céljaim között szerepel, hogy növeljem a sakknak az oktatásra gyakorolt hatását; hogy megtaláljam és felkaroljam a tehetségeket

Ez igen !A visszavonult Polgár, Végre jut idó a családomra:-) Nyilatkozta anno. A sakkpalota bizniszre, ami gondolom már hozott pár milliárdot.Kína elég kis ország. Juditka totál hiteltelen lett. Még jó hogy kiaggatták idehaza minden érdemrendel, a magyar sakkot leszarja.Egyetek sakkbirkák.Gusztustalan karrierista pénzhajhász. De ügyesen tálalja, ha nem is a sakkot, a sakkpalota bizniszt.


Jó szöveg A politikusok is így rizsáznak. Azt mondják, hogy elvetik a magokat, közbe megszedik magukat. Szval mindent, a majd holnap jobb lesz a sakk. Sakk Birkák megeszik. Mire a parasztok észbe kapnak már átlettek verve és meglettek fejve.Érdekes, hogy régen nem volt sakkpalota , mégse voltak buták a gyerek.


Lábgombára, aranyérre nem jó ez a sakkpalota ? Mert ami már sokmindenre jó. az gaynús 🙂 Röhej ez már gyerekek Lapozzunk


A nőknek nincs agyuk, mondta Short Nigel De most nagy egyetértésbe lesznek Polgárral, egy csapatba Mert a pénz osszeköt minket a mottó nekik Most összeborulnak 🙂


Annak idején Nádasit is lefejte a Polgár sakknapokkal Majd odébb állt !


Csak hallkan kérdezem. Ha magyar sakkba kakit se ért a sakkpalota, ami már piacon van pár éve. Akkor sok nóbel díjasunk lesssz ? 🙂 Én kézrátáttel is oktatok sakkot 🙂 Mi a szarnak sakkozó, ha éhenhalni belőle idehaza. A nagy vezirnek a labda jön be Vigye a sakkpalotáját a holdra


A MSSZ FB fos is posztolta Polgárt,mert hisz a látszatot fönt kell tartani.Egyébként ott se kedvenc mindenkinél Juditka mára már.Anak idején Portisch nagymesterrel is pózoltak a szerencsétlen balfékek,noha Portisch javasolta mondjanak le. De nem vették a lapot 🙂 Szines ez a világ vagy kétszines ? A nyalókások is nyomják a tecciket :-)a bértapsok is. Meg a sakk birkásositattak 🙂 BEcaras LOLLLLL


Hány palotás van benne ?:-) bizniszes. A sakk összeköti őket, bocs a pénz:-)


Ha visszanézitek a csókos tapsikat hamar rájosztök, hogy nem sok sakkozó van.A bértapsolók többen vannak. Szerintem sokan a sakk lépéseket se ismerik. Dehát ha megy akörüzi, tapsikolni kell, mert nyilvántartásba vannak 🙂 Majd azt nézzétek meg, ha nem ezek lesznek, mert ugye örökké semmi se tart.Habár ezek már rottyba vannak.


Jól rizsázik a Jucus. Eszik a pancserok

Végre jut idő a csaladomra ,mondta mikor lelépett.Majd mikor komentált sakkvébé JÓ PÉNZÉRT.Idézet. Nem lehetett nemet mondani ilyen kérésnek.Vagy a pénznek !Most se kérhették föl ! Zsuzsika teso elintézte a bótot. És persze valmelyik politikus haver ! Azok veszik a sztárokat. De hisz tudjátok. Van az a pénz amire egyébként nem szorulna rá. Ezt kb annyira érdekli a magyar sakk sorsa, mint fóbiást a hegymászás.Röhög a markába. Az viszont érdekes meg tény,ha van pénz mind tenni akar a sakkért. Pöcegödörrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Valaki írta, hogy nem a gépek nyirták ki a magyar sakkot.Igaza volt. Ilyen nyálgépek, mint a MSSZ meg a csicskái. Ez a csicska sakk ! Ezért tart itt a magyar sakk


Ne morogjatok már, jó lessz csiCSkának A FIDÉBE. Diszpinty mindenhova kell.Hamarosan a cSajoK is focista béreket kapnak 🙂 JENBE


Jó lesz pénzmosónak is 🙂 AZT NAGYON vágta a Fide Kaszparov csak tudhat valamit


Hulyék ! Nem azé kérték föl, hanem azért mert Karjjakinnak drukkolt Carlsen ellen 🙂 Igaz, utána már Carlsennel pózolt. Nagy pózmüvész a mi Juditunk.Amikor Bpest díszpolgára lett, Idézet. Egyik kedvenc városom-Majd rájott, hogy ez nem volt szerecsés utána csinált egy love sztoris BP videot.Nagyon tud helyezkedni.Néha hamísan is játszik, dehát a barmok nem a müsört nézik 🙂 Csak nem véletlen a hazai sakk legnagyobb sakk szinésznöje.


Nálunk bárki megszólalhat. Fagyi nincs, se nyalőka ! Ez nem a MSSZ FB oldala, ahol bannolnak


Ha egy Polgár Judit seggét nyaló divatnak kell lenni, mert a politika naggyá tette, akkor nincs miről beszélni. Ha Lékó Péterek és topok, Portish Lajosnak sincs szakmai szava,akkor nincs miről beszélni, Csak a sunyi hallgatás van. Te oda valö vagy a sakk reflektor tényébe, ahol páváskodhatsz. Degeszre keresheted magad.A magyar sakk nem a Broadway, ahol a te mosolyod hozza el a sikert,a sakk anyagi megbecsulését is. A te zsebedbe bizti tobb jutott. Netán életpályának is lehessen választani. Ez már nem az a sakk, amin te felnőttél.Mélyen szégyelld magad a hazai női sakk gyalázatos anyagi megbecsülése miatt is. Ki vagy te,aki fölött még igen sok magyar sportolő is fölötted áll eredményekben.A magyar versnysakkot totálisan kinyirtátok a mssz el.A palotabiznisz meséidet a holdra vigyed. Mára ez már világos.Erre ment ki a játék az elejétől a Varga álnagymester haverokkal.


A KGB. CIA smafu hozzátok képest sakkba hunon 🙂


Á, dehogy sokan vannak a csapatba.A legjobbak


Kizárt, hogy Polgár nem érzékeli, nem látja a magyar sakk nyomorúságát. De neki ez a jü, mert mikor étödötten távozott,most elmondhatja, hogy lám én se vagyok s mégis szar a sakkunk. De nem a patkányok menekülnek el a süllyedő hajóról? Persze szive joga a dontés. De mikor pofátlanul azt mesélte, hogy visszavonul, mert a család stb mese. Most meg megint páváskodik. Az valami okádás. Levesbe ezzel a p– Nagy sportolók adnak a sportáguknak, de ez csak kapni szeret. Ha nem lenne a sakkpalota biznisz, akkor tuti visszavonult volna. De így a Fidebe mégjobban menni fog neki a bót anyagilag. Ki volt ez gyerekek tervezve ! Egy sportolo sose menjen be a politikába. Márpdig Polgár a sok csicsát nem véletlen kapta.Szemmel nem külömb mint a sok retek cELEB K. Csak ő másképp teszi. Közben hány meg hány sakkozó nélkülözik !Maholnap már rá fognak gyártani érdemrendet, mert mindent megkapott.


Meghalt a Forintos nagymester, hallottátok ? Arról persze nem írt a távvezérelt sakkmédia.


Polgar

felkaroljam a tehetségeket; és hogy még többet tegyek az esélyegyenlőségért

Eddig mit tett,mint esélyegyenlőségi diszpinty követ.A loxart se, helyette a sakkpalota bizniszt tolta.


Vajon, melyik politikus kedvence ez a drágaság ?


Itt nincs neki kockázat,mint a magyar sakkban. És egyáltalán a sportban, ahol a vezetőknek, edzóknek melózni kell. Jobb helyeken, ez a MSSZ re nem vonatkozik, azokat nem érdekli a sakk.Páváskodás, palotabiznisz, eus zseton, Fide zseton.És szarik a magyar sakkra,ahogy eddíg is, mióta visszavonult.A FIDEBE nem kis pénzek vannak, mi kell még neki.

ALÁÍRÁS SAKKOZÓK