Polgár Judit: Sosem mutattam ki, ha fáj valamim, nehogy gyengének gondoljanak

Polgár Judit: Sosem mutattam ki, ha fáj valamim, nehogy gyengének gondoljanak

 

A nemzetközi sakknagymester szeretné, ha több lány és nő venne részt sakkversenyeken, és nem csak ott.

Sosem merte kimutatni, ha fájt valamije, mert lányként amúgy is nagyon nehéz volt érvényesülnie a sakkvilágban – erről beszélt egy interjúban Polgár Judit nemzetközi nagymester. A sakk történetének legjobb női játékosa erről annak alkalmából beszélt, hogy ő lett a Lányok Napja kezdeményezés fővédnöke.

Polgár szerint a nők aránya a sakkversenyeken most öt százalék körül mozog, ami több, mint amikor ő elkezdte a sportot. Fejlődést főleg a hozzáállásban lát, ma már egyre több a profi női sakkozó, edzők, támogatók. Problémának látja viszont, hogy míg a gyerekek körében, nagyjából 10 éves korig kiegyenlített a lányok és a fiúk aránya, amikor elkezdődik a versenyzés, akkor aktívan lemorzsolódnak a lányok.

Pozitívnak tartja viszont, hogy ma már nem kerül a New York Times címlapjára egy férfi felett aratott női győzelem, mint ahogy történt, amikor ő 12 éves korában nagymestereket kezdett el legyőzni.

„Nekem azonban teljesen természetes volt, hogy férfiakkal játszom, ezt szoktam meg, és inkább az volt furcsa, ha nőkkel kerültem szembe” – mondta.

Polgár Judit személyes élményeket is felelevenített, miután egy korábbi női világbajnok, Gaprindashvili mondta: nem gondolná, hogy a nők világbajnokok lehetnek a havi ciklusukból adódó nehézségek miatt.

„Én ezért sosem mutattam ki sem a menstruációs fájdalmaimat, sem azt, ha valamilyen betegség következtében éppen 39 fokos lázam volt” – emlékezett vissza.

A Lányok Napja nem más, mint a műszaki, tudományos és informatikai területekhez közel álló szakmákat népszerűsítő pályaorientációs nap diáklányok részére. Az eseményt nyolcadik alkalommal szervezik meg, ezúttal április 30-án, amikor általános és középiskolás lányok látogatják meg az ország vállalatait, egyetemeit és kutatóintézeteit, hogy tájékozódjanak lehetőségeikről.

 

2019. március.13 index

Az olvasóké a szó

Szinvonalas sakk cikk volt a Polgárról , röhej . Megtudhattuk, hogy ha menstruál valaki, akkor is sakkozik. Meg még hányan dolgoznak így vagy betegen. Szomorú a jelenlegi sakk pénztelen sakk Valóság.És mennyi más még benne.

Juditka szerintem is mehet a levesbe, amikor mindenkit hülyének néz.Tényleg sokan menstruálnak agyilag is, amikor nem irják le a szomorú és pénztelen sakk valóságot.Végre jut idő a családomra, mondta mikor visszavonult.CSAK
épp nizniszelni. Ez a nőci nem birja ki, ha nem irnak róla
,akár egy celeb.Van a magyar sakknak ezer baja, ki a f..
érdekli, hogy ki volt.A legsötétebb diktatüra ez a sok Polgár agymosás.Menjél informatikusnak, abban igaza van, sakkból éhen lehet halni jdehaza.De inkább focistának meg celeb riherongynak. Ez a mai világ értékrendje.Portisnak a nyomába se léphet POlgár,az mert szólni.Okadék ez a nó, Bocs.
Szinész, aki lesz—ja a mai magyar sakk gondjait.


 

Hát ez az,nem mutatja ki az érzelmeit most se,a koldus magyar sakkért. Menjen szinésznek 🙂 azt nagyon vágja


Menjen Áderhez pénzt kunyizni a sakkba, bejáratos oda is


Az a baj ezzel a sok Polgár rizsával, amit menentrendszrüen nyomatnak, hogy egy kalap f.s.
1 Mert a nagy portáloknak kell a címlap hírességekkel.
2 Polgár se veti meg, ha mutogatatja önmagát.Ez olyannyira jót tesz a magyar sakknak,hogy lesz—ák.Pénze sincs már a sakknak !Elismerve Polgár nagymester múltját.És akkor lányokat csalogat sakkra, éhen halni belőle. A nagy átlag azt sem tudja,hogy mennyit változott a viág és benne a sakk. Hótt unalmas,sőt már visszataszít Polgár viselkedése.Most se arról beszél, hogy a magyar sakk behalt anyagilag is. Nagyon kedvelem a portálotokat hunonchess, de ezt a nőszemélyt ne publikáljátok.A jobb magyar sakkert nem nyitja ki a száját Judit asszonny,vagy hogy csóri a sakk.
Mehet a levesbe Polgár.
HGyula. Szeged.


Jucuska, elárultad a sakkot.Menjél a politikus haverjaidhoz.


Polgárnak gőze nincs a mai sakkhoz.Ma nem lenne női top sokáig. Ezt, aki sakkozó érti. Az egója megártott neki.
Annyi dolga lett volna, lenne, hogy pénzt szerezzen a sakkba és normális szakmai stábot. Helyette lelépett sértödötten. Ennyit a sakk vas ladyről. Elment sakk bizniszelni, mert ott kényelmesen szerez pénzt.És a végén kiderül, hogy mindenki hülye,csak ő volt sztár.Noha világbajnok se volt .
Ma versenysakkból éhen halna, más sportokba meg nem. A sakk hit ma locar, ha nincs mogötte pénz.
Gyerek tanítványom most hagyja abba, mert a szülei nem bírják az anyagi tempót. Menjél a p– PJudit

udv IM


7-8 év még kevés volt ennek a sok eszméletlen sakkbirkának, azóta megy a Polgár sakkpalota meg a többi parasztvakítás. Ráadásnaak ilyen MSSz, akiknek szintén gőze, fingja nincs a mai sakkhoz.Vagy ennek a sok agyament firkásznak, mint ez a cikk is.Az indexet komolyabb portálnak hittem,de az is beállt sakkban a gagyi celeb sakkba.Tipikus agymosás ez is. Arról nem szól a fáma,hogy Polgár megfejt már mindenkit, majd mindíg odébb állt.Nagyon el van szállva,de hát mi szart lát szerintetetek ez a sakkceleb a mai világból ? Semmit !Menjen azt pofázzon a focistáknak, ahová 1000 milliárdokat betoltak,a magyar sakkot meg lesz ja ez pics is.
Neki megy a sakkbiznisz-oszt kalap.
Jah hogy régen mi volt.Próbálna ma meg sakkozni.
Kivolt ez találva. sakkpalota biznisz,időnyerés,lopás, csalás, tabu a sakk mai napig.Polgárnak egyébként se érdeke a jobb magyar sakk,de még kell vagy 10 év, a eltelt 8 sakkpalota óta, hogy a sok sakk birka felébredjen.Mikor már a hülyék is látják,hogy a magyar sakkot direkt padlóra nyomják.Gyakorlatilag egy hazug, idillinek látszó sakk képet
festenek le.Ez a liba meg páváskodik benne,
Ha van tehetséged, akkor nagy sakkozó lehetsz. Ez ma már nem így van. Alap, hogy kiveszed a gyereket a suliból és ráköltesssz valami 40.- 50 millát. Ami nem térül meg,mert nincs pénz sakkra állami szinten se, szponzorok is leteszik
Akarat szinten se ! Stadionra van. És ez pics sakk esélykovet,okádék.


Seszták M annak idején felfutatta.lásd sakkbiznisz,kitüntetések,ezer más. Meg is hálálta rendesen Polgár:-) Lelépett ill csak hátrébb.Most meg eljátsza a vas ladyt Polgár, hogy lám milyen erős volt mikor sakkozott. Tényleg nem mutat érzelmet ! Lefossa a magyar sakk gondjait.Kinai sakk bizbisz is megvolt neki.A kedves férje is lelépett a MSSZ ból Polgárnak, mert gondolom már nincs kit fejni onnan.


Mi van sakk buzik,nincs lé 🙂 ? ?


Nah egy bolod is a Lipótról, bannold ki hunon.


Had ugassson, benevezzük valmi homokos lev listára.Utca név házszámmal ?:-) by HUNON


kIRÁLY::-) MEGSZAVAZZUK


Szinvonalas sakk cikk volt a Polgárról , röhej .
Maximálisan egyet értek-sokan menstruálnak agyilag is, amikor nem irják le a szomorú és pénztelen sakk valóságot.
A homokos is menstruálhatott 🙂 Egy kategória a Polgár cikkel. Erre élvezkednek a sakk birkák:-)
Frankó, király ! Agyilag sokan menszeszelnek ! Mindegy a sakk birkáknak,csak olvassák Polgárt 🙂


Amúgy a sakkban is az van, hogy a firkászok csak a riport alany kérdéseit tehetik fől? Elég sok már a SAKK ALÉKÉRDEZŐS POLGÁR RIPORT.Miért nem kérdezték meg,hogy a Font,a Polgár férje miért mondott le a MSSZ ben.

sakkmutyi 🙂


 

Gyerekek, mindent értek. Polgár is menszeszel agyilag.


A legnagyobb kakiba van a magyar sakk anygilag, szakmailag, amihez nem kevés köze van Polgár Juditnak is + a kedves férjének,aki sakk vez. tag is volt. Erre jön ez a liba ezredjére páváskodni.Gyáván lelépett, mert a sakk biznisz jobban fizet neki. Rohadna meg az összes sakk firkász,aki nem lát csak Polgárt.Felfogni képtelenek a mai sakkot. És prédikál, hogy pl régen mi volt. Próbálna ma meg sakkozni pénz nélkül, anyagi háttér nélkül a mai sakkban.Megkockáztatom. Még az is lehet, hogy totál megszünik a sakk, mert bacnak pénzt adni rá.Ez a liba hülyiti a népet a sakkpalotával meg ezer mással 8 éve,eszébe nem jut,hogyan fog megélni egy sakkozó. Már ha erre a pályára menne ma.Miközbe szinte minden más sport többet kap támogatást.Na menjél a p…Polgár. Menjél fejni máshova.A sakknak nem parádés páva kell, hanem pénz és szakmai munka. Persze neki buli ez,mert a saját egóját növeli.
Az, hogy sokan csak kilopták a sakkot, a kontár szakmai munkákkal.Egy nagy színjáték amit lemüvel Polgár.


A hunonchess is leírta pár éve, fejik a sakkot, majd mentséget keresnek azzal,hogy butusok a gyerekek. Öszzezárnak a sakkbizniszben, a gyerekek nem tudnak semmit tenni. Szégyentelen bagázs. Más országokba nem ez van.Mert a fociba kell a pénz. Elgondolokodtató ez.