Polgár Judittal a sakkolimpián

Polgár Judittal a sakkolimpián

Örömhír a Polgár fanoknak, hogy holnap a hatodik fordulóban Polgár Zsuzsa melett Polgár Judit is kommentál. Mint ismert, Polgár Zsuzsa már megszokottan ezen nagy rendezvények egyik, de sokadik média arca.És persze sokan mások is.Polgár Judit kint van a sakkolimpián,bár ezt ügyesen titkolják egyesek.A sakkrajongók ha nem is annyira Polgárra kiváncsiak, de gondolom sokan szivesen hallanák, ha az egyébként esélynagykövet asszony hogyan kommentálná a mai magyar sakk viszonyokat.Külünös tekintettel arra,hogy üres a sakk kassza.És mint ha a hazai női sakkunk is totál esélytelen lenne a sakk eselyegyenlőségben.Elég csak a hazai versenyekre gondolnunk,ahol a lányaink megalázó díjazásokkal kénytelenek szembesülni a férfi sakkozókkal szemben. És ez csak egy példa volt.De még szerencse,hogy a világsztár Polgár lányokba gyönyöködhetnek oly sokan és persze őregbítik a magyar sakk hírnevét.És persze egyesek a saját imázsukat és zsebüket is.

Tomorrow Oct 1 at 3 pm Batumi time, my sisters & I will be doing Olympiad LIVE Commentary! 1st time ever we’re doing commentary together! We’ll also be discussing winning Gold as a sister team, our lives after chess, our chess

 

From left to right: Nana Alexandria, Maia Chiburdanidze, Susan Polgar, Nona Gaprindashvili, Sofia Polgar, Nana Ioseliani and Judit Polgar!