Politikus uram, adjon pénzt, szólt a sakkozó

A haladó sakk tájékoztatás legújabb gyöngyszeme vagy inkább rejtélyes dolog látott napvilágot.Hiszen nem rég tudhatták meg, hogy lemondott POlgár Judit férje,aki a MSSZ elnökség egyik tagja volt. A dr. Font Gusztáv. A hírt ugyan nem erósítette meg hivatlosan a MSSZ,de sakkberkekben már rég téma, hogy lemond a vezetés, ha nem kap a sakk támogatást.
Igen, lemondott a Font.
Elnökségi tagok
Csörsz FerencCsörsz Ferenc
dr. Font Gusztáv
dr. Matos Zoltán
Mádl Ildikó
Papp Gábor
dr. Szabó Ferenc
Szabó Ferenc

Azt azért érdemes tudni,hogy napjaink egyik legjobb, hanem legjobb pletykafészke a Facebook. Persze én nem bántanám
Mark Zuckerberget, a Facebook közösségi oldal atyját, hiszen el kell ismerni, hogy szinte már mindenki itt lesi a híreket.
Én momentán nem.Erre akkor jöttem rá, amikor sokkal több rajongónk volt, mint Polgár Juditnak, de nem éreztem jól magam a mondjuk csak így,megosztott sakkvilágban.Ott, ahol mindenkinek fontosabb volt az önmagamutogatás, csak nem épp a sakk közös ügye.És hamar rájottem, hogy ki, ki vel van. ÉrdekekKel.politikával és nem sorolom. De főleg a kasszához szertettek fáradni sokan, amikor volt pénz !

Nah szóval otthagytam a Facebookot. Mindez engem nem érdekelt. Persze tagadhatalan, hogy Sok jó tulajdonsága is van, hiszen a kapcsolattartás melett lehet olvasni önnálló véleményeket is, vagy mondjuk nem kell csak a nagy piacvezető portálok más más, olykor politikai befolyásos dumáit olvasni.Vagy némelyik sakk hülyét.Sajnos ilyem is van.

Szóval, akkor mondanám a véleményem a magyar sakkról,ami néha szivárogtat sakk pletyiket is FBon.
Ember legyen a talpán, aki eldönti, hogy mi az igaz a mai világban, hiszen lássuk be, hogy sok, egyébként hivatalosnak mondott portál is, ami ugyan nem FB, Nos, olykor még azok is kétes,nem tuti sakk infókat, meg persze embereket befolyásolni akaró, elterelő dolgokat mondanak !Vagy IDŐJÁRÁS FÜGGŐEN BESZÉLNEK ! Ki adja a zsetont. Csak nem a sakk valódi szakmai gohdjairól. Ezt ugye tetszenek érteni.

Dehogy sakkban a kommunikáció napjainkra milyen szintet öltött, az már veri a legjobb politikai mesélőket is.
Habár vannak más sportok is, ahol annyi a rejtély,mint egy sakkfeladványban.
Normális ember azt hinné, hogy mondjuk szövetségnek lennie kéne kommunikációjának is. Habár régen se volt komoly a magyar sakk ezen oldala ! Dehát minek az,majd csak megszólal valaki a facefoson. Igaz, ha lehet, akkor sakk titulusa is legyen, de fŐleg bátorsága, ha mondjuk kikottYant valaki valamit a drága jó magyar sakkból.Akkor még azzal is számolnia kell,hugy szimpi sakkozó e.Netán ellenlábas.De a sakk szakmai rész, azt inkább hadjuk. Facefos minőség.Mert itt a lájk a lényeg, hogy ki mond szellemeset,netán baromságot is a sakkról.

Meg se lepődtem a hír hallatán, hogy a Font lemondott, hiszen tudtam.Hogy honnan az nem érdekes, de maradjunk csak abban,hogy sakk titksoszolgálatunk elég jó.És tönbbnyire pancserok nemigen rúgnak labdába nálunk.Csak azok,akik
elkötelezett hívei a magyar sakknak. Kizáró ok még a pénz imádata is + a csókos igazolvany is.És hihetelen, de mára már
kiszagolom, hogy ki a sakk és ki a pénz szerelmese.

Szóval nem ért váratlan a Font és mások lemondása sem. Hiszen tele kasszával se láttam igazi akaratot arra,hogy jobb s eredményesebb magyar sakk legyen.Egyik oldalon sem !Nem lessz ez a jövőben se máskép, bár vannak , hogy is mondjam sakkszöv ellenzékiek, akik már alig várják a sakk hatalom átvételt.Bocsánat,hogy közelebb legyenek a kasszához.

Egy vicc jut eszembe a nagy sakktolakodások, várakozások előtt.

Egy újságíró elmegy egy faluba, ahol az az ember lakik, aki csak egyetlen szót ismer. Megszólít egy öregembert :
– Jó napot! Igaz, hogy ebben a faluban lakik az az ember, aki csak egyetlen szót ismer?
– Igen, igen, igen!
– És ön ismeri?
– Igen, igen, igen!
– És… Tényleg csak egy szót ismer?
– Igen, igen, igen!

Elvégre a focihoz is mindenki ért hazánkban,lassan a sakkhoz is.Az eredményt nem mondom,azt mindenki tippelje meg,hogy melyik sportág vezet.Anyagilag. Habár szeretem a focit, a jó focit.A sakkot mégjobban, csak egyiket se látom. Minden esetre csapat vbre mennek a lányaink.Ezt onnan tudjuk.hogy a női csapat egyik játékosa, akinek a vezetékneve G vel keződik, elment az R vezetéknevü politikushoz.Basszus, a MSSZ nem ad pénzt.
Hogy miből adna gőzöm nincs, mert ahogy tudom szinte üres a kassza.Nincs is ezzel baj, mármint, hogy elment a leányzó házalni.Ez egyfelől szégyen is, ha egy sportág ide jut.

Csak azt nem értem,hogy mikor tele volt a kassza senki nem házalt,nem szólalt föl egy jobb magyar sakkért.

Jómagam olykor felszólalok ingyen a portálomon, milliókat költöttem sakkra,holott milliomos se vagyok.Egyetlen gazdagságom a sakk szeretete és a sok üzi, amit kapok a sakkozóktól.Hunon, ne hagyd abba.Nyugi gyerekek 🙂 Felmondani a legkönnyebb. Az én szponzorom a jóisten is meg a sakk szeretete. MARADOK. Úgy tudom,hogy a sakkban senkinek se volt kötelező funkciókat vállalni,mindenki önként választotta.Vagy a pénzért, vagy sakk hatalomért.De máig nem értem,hogy mikor tele volt a kassza,akkor is voltak előjelek a sakk gyengeségeire. Amikor a csapat Bakuban leszerepelt, egy barátom kérdzte tőlem,hogy vajon, ha érem lenne, akkor jobb lenne a magyar sakk. Csak ennyit válaszoltam,jobb ha most kapnak egy pofont és egyszer csak észhez tér a magyar sakk.Hát ez Bakuba megvolt.Nem öröm a káröröm,mert én se orültem a Bakui buktának.Há mondom, csak nem a pénz vólt az oka, mert hogy akkor volt.

Akkor, a barátom értetlenül állt a mondataim előtt,de mára rájött,hogy talán igazam volt.És most megkapta a második pofont is a sakkunk ,hiszen nincs pénz se sakkra.

Hihetetken s talán ellenszenvesek e sorok, de ha valami, akkor e két dolog föl kell hogy hívja a figyelmet a sportág mostoha helyzetére. Mert ha ezek sem, akkor semmi. Akkor minden régiben marad.

Bízom benne, hogy a harmadik nem jön, mert akkor végleg vége a magyar sakknak.És bizony ide már pénz kell. Szakmai és pénzügyi kontroll, szakemeberek.
Egyszóval professzionális feltételek,de kőkemény elvárások is.És kissé fura, hogy senki nem akarja meghallani a sakk segélylkiálltását.Miközben a sportokat éremben is mérik persze, de az éremhez vezető üthoz lehetőség is kell.
Biztos vagyok bene, hogy a nagy egymásra mutogatós versenyben nem lessz hiány. MSSZ a sakkozókra,sakkozók a Mssszre.
És már csak zárásként annyit,hogy a vesztesek a gyerekek és ifi titánok,akik nem tehetségtelenek.Hanem azok,akik bezárják a kapukat vagy épp silány sakk szakmai munkával ide jutatták a sakkot.Ami persze nem csoda, hiszen a sakk régen se azért virágzott, mert a MSSZ akkortájt zseni volt.Akkor is a sakozzók dolgoztak a sikerért,a potyások meg arattak. Ahogyan manapság.Az istennek nem értem hogy:tele a nt ezekkel ls hasonló süketelésekkel.
A GYERMEK SAKKOKTATÁS MÓDSZERTANA meg ezer más cimmel
Vajon, nem e az illetékesinek kéne már rég beiratkozni
ezen kurzusokra. Vagy, a hogyan legyen a gyerek sakkozó,ha éhenhal belőle.Mert nincs rá pénz…