PORTISCH LAJOS OPERAÁRIÁKAT ÉNEKEL A JÓZSEF ATTILA SZÍNHÁZBAN

PORTISCH LAJOS OPERAÁRIÁKAT ÉNEKEL A JÓZSEF ATTILA SZÍNHÁZBAN

A József Attila Színház szombati évadnyitó rendezvénye keretében a magyar sakk napját is megünneplik; ebből az alkalomból híres sakkozók, filmvetítések, előadások, sakkmérkőzések várják az érdeklődőket  

Portisch Lajos sakknagymester baritonként is megállja a helyét (fotó: Oláh Tibor/MTI)

Ebben az évben is utcabállal kezdődik az évad a József Attila Színházban, a szombati rendezvényen egész nap színes programok várják a közönséget – mondta el Nemcsák Károly igazgató, hozzátéve, hogy még “izgalmasabbá tegyék” az évadnyitót, annak keretében a színház ad otthont a magyar sakk napjának is a Magyar Sakkszövetség rendezésében. A színház előtti téren Krizsán Edit női nemzetközi mester ad szimultánt a bátor vállalkozóknak. Bent az épületben szinte reggeltől estig minden a sakkról szól. A Színész-Újságírók Rangadón asztalhoz ül többek között Bodrogi Gyula, Nemcsák Károly és Nacsa Olivér is. A nagyteremben levetítik A Polgár lányok című dokumentumfilmet, Portisch Lajos operaáriákat énekel, majd este Vizi E. Szilveszter előadására kerül sor A sakk és az agy kapcsolatáról címmel. A stúdiószínpadon bemutatják a norvég világbajnok Magnus Carlsenről szóló filmet, Sakklegendák nyomában irodalmi délutánt tartanak Szabó Z. Attila szerkesztésében,  Csom István pedig az 1855-ben lejátszott Erkel-Szén összecsapást elemzi. Siménfalvy Ágota részleteket ad elő a világhírű Chess című musicalből, Létay Dóra pedig Polgár Judittal beszélget. Az estét a Pankastic! zenekar Csavard fel a szöveget! című koncertje zárja, amelyen Lackfi János és Vörös István megzenésített versei hallhatók.  
Szeptember 9-én szombaton a József Attila Színház szokásos évadnyitó utcabáljának keretében rendezik meg a Magyar Sakk Napját. A Magyar Sakkszövetség rendezésében a rendkívül sokszínű programban a sakkozáshoz kapcsolódó filmvetítések, előadások, családi, illetve színész-újságíró sakkmérkőzések várják az érdeklődőket – a 64 mező bűvöletében.
A színház előtti téren élő sakkbemutató mellett és Krizsán Edit női nemzetközi mester ad szimultánt a bátor vállalkozóknak. Bent az épületben szinte reggeltől estig minden a sakkról szól. A Színész-Újságírók Rangadón asztalhoz ül többek között Bodrogi Gyula, Nemcsák Károly és Nacsa Olivér is. A nagyteremben levetítik A Polgár lányok című nagysikerű dokumentumfilmet, Portisch Lajos operaáriákat énekel, majd este Vizi E. Szilveszter előadására kerül sor A sakk és az agy kapcsolatáról címmel. A stúdiószínpadon bemutatják a norvég világbajnok Magnus Carlsenről szóló filmet, Sakklegendák nyomában irodalmi délutánt tartanak Szabó Z. Attila szerkesztésében,  Csom István pedig az 1855-ben lejátszott Erkel-Szén összecsapást elemzi. Siménfalvy Ágota részletek ad elő a világhírű Chess című musicalből, s egy talk-show keretében Létay Dóra pedig Polgár Judittal beszélget.
A Magyar Sakk Napja részletes programja:
NAGYSZÍNPAD
14.00 A Polgár lányok – dokumentumfilm
18.00 Portisch Lajos minikoncertje
18.15 Vizi E. Szilveszter előadása
GAÁL ERZSÉBET STÚDIÓ
11.00 Magnus Carlsen film
16.00 Legendák nyomában
17.00 Csom István – az Erkel-játszma elemzése
KIÁLLÍTÓTEREM
10.30 Sakkmérkőzések – újságírók és színészek csapata
11.00 Családi sakkmérkőzések
ELŐCSARNOK
13.00 Megnyitó
13.15 Siménfaly Ágota énekel
13.30 Polgár Judittal Létay Dóra beszélget
14.00-tól Sakk termékek árusítása
SZÍNHÁZ ELŐTT
12.30 Élő sakk bemutató
13.00-tól Sakkszimultán
hunonchess
Read previous post:
Help Nino Khurtsidze overcome cancer

Nino in Need Nino Khurtsidze (born September 28th, 1975) is a Georgian chess player who holds the FIDE titles of...

GRENKE Chess Classic 2017 FINAL

GRENKE Chess Classic 2017 (Karlsruhe GER) Thu 13th Apr 2017 - Sat 22nd Apr 2017 - Official Site 4th GRENKE...

Életmü díjat kapott sakk szakosztályunk mestere, Jakobetz László

Életmü díjat kapott sakk szakosztályunk mestere, Jakobetz László Vezetőedzőnket, Jakobetz László FIDE-mestert Budapesti Sakkozásért Díjjal tüntették ki a Bálnában megtartott Tavaszi...

CIKK vázlat

Chess Talent: Vincent meets Garry

Chess Talent: Vincent meets Garry By Frederic Friedel Here's how it began. Recently – actually at the end of August...

Close