Rajtol a Sakk- és Bridzs Egyetemi Európa-bajnokság

Rajtol a Sakk- és Bridzs Egyetemi Európa-bajnokság

Csütörtökön kezdődik a Szellemi Sportok (Bridzs és Sakk) Egyetemi Európa-bajnoksága, melynek július 24. és 28. között a Testnevelési Egyetem ad otthont. A négy napon át tartó kontinenstornán százhuszonnyolc versenyző méri össze szellemi erejét.

 

We present online services for Sports, in the form of live streaming with the best quality full HD quality, enjoy your favorite Sports (FREE..!!)

Visit the web : https://sportstube.club/olympic.php?live=EUSA+Mind+Sports+2019+to+Budapest

Event Now = EUSA Mind Sports 2019 to Budapest
Date = 24 July 2019 – 28 July 2019
Loc = Budapest, Hungary

ATTENTION : for easy registration,please register now to keep from network busy or access full, before the performance begins

Még az utolsó pillanatban is érkeztek nevezések az egyetemi sakk- és bridzs Eb-re, melyet a Testnevelési Egyetem rendez a Magyar Egyetemi -Főiskolai Sportszövetséggel és a TFSE-vel együttműködésben. Így várhatóan 35 európai egyetem 128 sportolója vesz részt a négy napon át tartó kontinensviadalon.

 

A magyar színeket 6 hazai felsőoktatási intézmény képviseli: a rendező Testnevelési Egyetem mellett megméreti magát a Széchenyi István Egyetem, az Eszterházy Károly Egyetem, a Semmelweis Egyetem az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Pécsi Tudományegyetem is.

A női sakktornán – többek között – indul a Testnevelési Egyetem két hallgatója, a 2017-es spanyolországi EEB-n csapatban bronzérmet szerző Terbe Zsuzsa és Varga Klára is, akik egy, az Európai Egyetemi Sportszövetségnek adott korábbi interjúban elmondták (https://mindsports2019.eusa.eu/news-events?hungarian-hosts-expect-to-win-medal), sakkban alapvetően az orosz és az ukrán egyetemeknek „áll a zászló”.

A rangos eseménnyel kapcsolatban megszólalt az Egyesült Államokban élő Polgár Zsuzsa sakknagymester is (https://tf.hu/hirek/3475-egyetemi-sakk-es-bridzs-eb-a-tf-en), aki szerint a verseny arra is jó lesz, hogy ráirányítsa a figyelmet a sportág hazai helyzetére, így segítve a játék elterjedését a hazai egyetemeken.

Az EEB hivatalos megnyitója szerda este 18:00 órakor kezdődik a Testnevelési Egyetem aulájában, amelyen számos, az európai szövetség által delegált sportdiplomata is részt vesz.

A sportolók először csütörtök reggel, illetve délelőtt ülnek bridzs- és sakkasztalhoz. A sakkozóknál 11 órától a rapid, míg a Magyarországon egyre népszerűbb kártyajátékban, a bridzsben 09.30 órától a vegyes csapatok küzdelmével indul az első játéknap.

Sakkban – a férfiaknál és a nőknél egyaránt – egyéniben a villám, csapatban pedig a rapid kategóriában hirdetnek győzteseket. A csapatok rapid viadalát a férfiak esetében 9, nők esetében pedig 7 fordulós svájci rendszerben rendezik meg. A 9 fordulós svájci rendszerű egyéni villámtornára az Eb utolsó napján, vasárnap kerül sor.

Az esemény nyilvános, így bárki megtekintheti a mérkőzéseket.

Az EEB honlapján (https://mindsports2019.eusa.eu/), illetve közösségi oldalain (Facebook, Twitter, Instagram) naponta többször megújuló tartalommal számolnak be az eredményről és az eseményekről.

https://mindsports2019.eusa.eu