Rapport Richárd nélkül a sakkolimpián – Vagy már Magyar sakk nélkül is a világban ?

Rapport Richárd nélkül a sakkolimpián – Vagy már Magyar sakk nélkül is a világban ?


Avagy említést érdemelt a sakk néhány médiában a nagy foci show árnyékában Bár a tények még váratnak magukra,de a magyar média néha cavintonos vagy csak tudatos amnéziában szenved olykor. Vagy csak a média távvezérlőket egynéhány ember kezére méretezték. Igaz még az is,hogy a MSSZ kommunikáiója mint ha lopakodós lenne vagy csak lopósan mutyis.


A lopakodó repülőgép olyan repülőgép, amelyet úgy terveztek meg, hogy elnyelje/eltérítse a radarsugarakat. Ezek a gépek nem láthatatlanok a radar számára. Tetszenek érteni ugye.

A férfiak a hetedik, a nők a kilencedik helyen állnak a világranglistán, innen várják a georgiai tornát

A Magyar Sakkszövetség kihirdette a sakkolimpián induló kereteket: a szeptember 23. és október 6. között a georgiai Batumiban megrendezendő eseményre a világranglistán 28. Rapport Richárd nem utazik.

A szövetség honlapján megjelent elnökségi határozat szerint a világranglista-hetedik magyar csapatot Lékó Péter (52.), Almási Zoltán (46.), Berkes Ferenc (62.), Erdős Viktor (174.) és Gledura Benjámin (155.) alkotja, míg a szövetségi kapitányi teendőket Balogh Csaba látja el.

Az országrangsorban kilencedik női válogatottnál Hoang Thanh Trang (a női ranglistán 39.), Lázárné Vajda Szidónia (105.), Gara Tícia (104.), Gara Anita (90.) és Terbe Júlianna (336.) képviseli a magyar színeket Papp Gábor vezetésével.


Ennyit a hivatalosnak tekinthető verzióról.

Amit korábban mi elsőként tettünk közzé itt + !


Miközben a magyar sakktársadalom azon kevés része akikeket még érdekel a magyar sakk, joggal érthetetlenül áll azelőtt, hogy hogyan lehetséges az,hogy a MSSZ valamiért nélkülözi Ricsit.

Információnk szerint Balogh Csaba a korábban érdekesen kinevezett férfi csapat kapitánya még csak nem is keresett kapcsolatot Ricsivel.

Csak tény ! És bár a konkrét okot még nem tudjuk, hogy mi az, ami miatt Rapport Ricsi nem játszik,

de utána fogunk járni.

Persze ki ne tudná, hogy RR a magyar sakk sokak szerint fekete báránya egy nehéz eset.De mint ha ez magyar átok is lenne, nem csak a sakkzsenik átka. Hiszen köztudottan a nagy sakkozók, sportoló zsenik egyszerre lehet áldás vagy átok.

Polgárral vezért, Rapportal királyt is veszit már a magyar sakk ?

Miközben a felmentő sereg reményében a magyar sakk zseniket vár, keres magának önigazolást. Ma a világon már a sakk a kiváló szakemberekkel, pénzel brutűálisan erás nemzedéket nevel ki.

Még mielőtt sokan azt hinnék, hogy elfogult vagyok Rapportal, nos szó sincs róla. De fölöttébb érdekes,hogy a magyar sakk nem hogy egy embert, de a magyar profi sakkot sem tudja vagy akarja kezelni. Persze ki tudná vagy ne olvasott volna róla annak idején, hogy Rapport miatt mnet el egy bizonyos csapat siker. Már elnézést, de én nem így látom. És had maradjon egyenlőre az én titkom,hogy miért is nem. Már elnézést,

de mint ha ez a nöi csapat összeállítás is mint ha kissé érdekes lenne !

Kissé sakkmutyis.Persze mindenki tudja, hogy a hazai női sakkban kissé szegényes a felhozatal s mint olyan hogy komoly női profi sak nem is létezik. De mint ha ez sem a hölgyek hibája lenne. De térjünk csak vissza Rapportra, akit joggal tartott a magyar sakktársadlom egy nagy ígéretnek. De ahogy az már csak meg van írva ebben a drága jó MSSZ sakkmutyis rendszerben valamiért mindíg

elfogy a munició vagy a protekció dönt a MSSZ

ben De nevezhetjük bátran sakk szakmai kudarcnak is, amit a MSSZ generál és persze kicsinyes játékos oldalon is lévő onzések. Na most szóljon már valki, ha nem jól látom,de mint ha Rapport nem csak élő pont szerint is vezeti a magyar listát, de simán: igaz, ezt a mára már nem komoly magyar élmezőnyt. Igaz ugyan, hogy a nemzetek rangsorában 7 ik a magyar férfi sakk.De már meg sem merem kérdezni, hogy hanyadik lenne,ha versenyekre is járnának egyesek. Ne tessenek számolni ! Első 10 ben sem. Na most szóljon valaki, ha rosszul látom,bár azt kizárhatjuk mert RR az utóbbi években is a legaktívabban merő sakkozó volt. Nem csak stílúsában, de a versenyeik számána is. Ez is csak egy tény volt. Meg az is,hogy nem annyira eredménytelen. Bár igaz, sokan sokkal többet vártunk Ricsitől-

És bár tudjuk, hogy csapatjáték lényege az egy mindenkiért, mindenki egyért . Nos ez a Mssz ben nem igazán látszik, de egyes magyar válogatottokon sem. Persze sokminden dönthet,hogy hogyan kell és lehetne csapatot összeálltani, de mint ha itt és most. Igaz, korábban is három vagy több dolog dontött volna. A muszály meg az aszály. Gondolom a magyar sakk aszályt nem kell részleteznem. De valamiért nemhogy egézséges vesenyhelyzet sem alakult ki, de még a jószándák jelei vagy a szakmai kontroll és ezer más sem. Hogy a magyar ifi sakk MSSZ totálisan alkalmatlan szakmai munkáját már ne is említsem.

Jut eszembe a mostani foci vb, ahol tényleg nagy sztárok estek ki csapatostól és had nem mondjak neveket és világklasszis játékosokat. Nekem valmiért az az érzésem, hogy már elnézést a libakergető csapatok és ezt nem rosszindulatból mondom,hanem csak afféle szintkülönbségeket jelzek.Szóval vannak esetek, amikor nem a szimpátia és érzelmi kérdés a sakk sem. Nos barátaim még máig azok jelzik, adnak rangot és persze szinvonalat, rajongók milliót a fociban is, akár a sakkban. Bár néha a szürke emineniások is futhatnak. Jómagam sakkot Carlsenért, Carunáért, SO ert, Wei Yiért,Xiong Jefferyért és számtalan fel nem sorolt sakkozó világsztárért szoktam nézni. És bizony ide Rapport is SIMÁN befér nálam. Vagy még az állítólag régebbi lepukkntnak mondott generáció tagjait is, akik korukat meghazudtolva körözik le Lékóékat.Körözik le a magyar sakk egyre reménytelenebb helyzetét. Persze akad kevés magyar fiatal is, de nem reklámoznám,mert nem akarnék fiatalokat megbántantani vagy másokat meg előnyben részesíteni.

Bár ne legyen igazam,de mint ha a mai sakkban is az igazi egyéniségek lennének képesek eldönteni egy egy sakk csapat meccset.Mert

remit guritani ma már bárki tud a gépi sakkban

És mint ha a mai magyar férfi csapatban már csak rutinsakk akarna versenyezni a világ egyébként sok tekintetben szintet lépett sakkjával. Az már csak extra bónusz a dologban,hogy egyébként az olimpiai siker egyfajta történelmi lenyomat is és persze erre

extra gázsi is jár a magyar fellépöknek olimpiára, ami helyezés független

amit istnbiza nem sajnálok. Vagy hogy megemelték az olimpia érmekért járó pénz is. Talán sokaknak nem lesz szimpi a mondatom , de a mai sakkot már nem sak ebben mérik. Igaz, az olimpiára nem kell szupertorna meghívó sem. Azzal meg mostanság valmiért nem kopogtatnak Lékóéknál.

De azért nem kell pesszimistának lenni már jó elöre a szeptember 23. és október 6. között a georgiai Batumiban megrendezendő esemény kapcsán, mert.

Az ominózus bravúros ezüstérem is bejöhet az anno akkori Horváth Tamás recept szerint. Mindenki játsza maga sakkját és egyszer csak megbillen valamelyik tábla. Hiszen immár passzív sakk jelenléttel a világban akár a csoda segíthet. Ámbár ellentmondani látszik az egyre porgősebb mai sakkban, hogy bizony immár a magyar sakk szállóigévé vált apró nüansz mint ha ma is az aktív versenyzést jutalmazná. Vak tyúk is talál szeget.És még

mint anno EBÉN az orsoz baráti remikkel kiderülhet, hogy álom csapatunk van

Mert hogy a magyar sakknak láthatóan nincs felelős gazdája.EZ TÉNY! És bizony sok embernek illene távozni, de önként szinte a teljes MSSZ vezetésével.

hunonchess