Régi-új támogató segíti a magyar sakk kanizsai bajnokait

Régi-új támogató segíti a magyar sakk kanizsai bajnokait

Tegnaptól ismét viseli a Tungsram nevét a nagykanizsai sakk­csapat, a sportág legsikeresebb hazai alakulata. A tizenegyszer bajnoki aranyérmes gárda a tizenkettedik elsőséget már Tungsram Aquaprofit Nagykanizsai Sakk Klub elnevezéssel célozza meg.
Amikor tegnap az MTA klubtermében Nádasi Tamás, a klub elnöke, és a Tungsram Group elnök-vezérigazgatója, Jörg Bauer aláírta a támogatói szerződést, a Tungsram tulajdonképpen visszatért a szponzori szerepbe, hiszen korábban évtizedekig viselte a nevét a csapat. Ám a cég előző tulajdonosa, a GE nem vett részt támogatóként a sakkéletben.

– Rekordokról beszélhetünk a kanizsai sakkcsapat kapcsán, de hogy ezek folytatódjanak, egy régi-új támogatóra is szükség van – mondta Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese a sajtótájékoztatón, ahol Nagykanizsa országgyűlési képviselőjeként is jelen volt. – Kanizsai polgárként is köszönetet mondok Jörg Bauernek, amiért a világítástechnikai cég visszatért a sportszponzorációhoz, amire nem volt példa az elmúlt évtizedekben.

Jörg Bauer és Nádasi Tamás kézfogása szentesítette a megállapodást. Balról Dénes Sándor és Cseresnyés Péter Fotó: Müller Krisztina

– Büszkék vagyunk, hogy a meglévő szponzorok, Nagykanizsa városa és az Aqua­pro­fit mellett visszatérhetünk e szép hagyományhoz – mondta Jörg Bauer. – Magyarország a top 5-ben szerepel, ha a szoftverfejlesztésről vagy adattudományról van szó. Ennek oka a matematika, a magyar nyelv és sakk hazai hagyománya, hiszen ezt a játékot még az iskolában is oktatják. Ezért a sakk támogatása befektetés az ország és gyermekeink jövőjébe.

– A Tungsram Nagykanizsa legnagyobb adófizetője és munkaadója, ezért örülünk hogy visszatért az egyik legfontosabb sportágunkhoz – tette hozzá Dénes Sándor, a város polgármestere. – A sakk 11-szeres magyar bajnokcsapatot adott a városnak, amely gondoskodik az utánpótlásról is, hiszen 30. alkalommal rendeztük meg a fiataloknak szóló Batthyány-kupát.

Nádasi Tamás beszélt a történeti előzményekről is – a kanizsai sakk ugyanis jövőre már 100 éves lesz. Az utóbbi időszakban páratlanul sikeres volt: a csapat zsinórban tízszer, nyolc alkalommal pedig 100 százalékos eredménnyel lett bajnok. A gárdában világ- és olimpiai bajnokok szerepeltek, egy időben itt játszott Polgár Judit és Portisch Lajos is.

Az aláírás után a klub olimpiai bajnok tagja, Ribli Zoltán egy izgalmas meccsét mutatta be a résztvevőknek.

Read previous post:
Women’s Knockout World Championship 2018 | Khanty-Mansiysk, Russia 2018.11.08

Bishop+Knight CHECKMATE!! Mariya Muzychuk VS Ekaterina Atalik | Women's World Championship 2018 https://youtu.be/FRkRrJHE2ek [Event "WWCC 2018"] [Site "Khanty-Mansiysk, RUS"] [Date...

Never mind the “Are you the new Bobby Fischer?

Those behind the opening press conference of the London 2018 FIDE World Chess Championship had clearly learned from the New...

Winter Chess Classic A 2018 2018-11-05 – 2018-11-14

A norvég sarki fény fog e ragyogni vagy Fischer szelleme Londonban ?

Magnus Carlsen ‏Final preparations for London!

Close