SAKK: Árnyékszéki gondolatok

SAKK: Árnyékszéki gondolatok

GM Igors Rausis vizsgálat alatt áll, miután Strasbourgban, Franciaországban, egy telefont találtak egy olyan WC-ben, amelyet éppen a Rausis használt.

Az 58 éves lett-cseh nagymester ezen bukása ezzel összefüggésben más gyanút is felvetett , miután az elmúlt években közel 2700-ra tolta az élőpontjait.Számolt be róla néhány nevesnek mondott sakkportál is.

 

Az eset kapcsán Emil Sutovsky nagymester közétette FB oldlaán
a következóket, aki a FIDE ebben illetékes bizottságának a tagja.

Emil Sutovsky (born 19 September 1977) is an Israeli chess player. He was awarded the title Grandmaster by FIDE in 1996. Sutovsky is the FIDE Director General since 2018. He was the president of the Association of Chess Professionals from 2012 to 2019.

Emil Sutovsky

Rausis felfüggesztésre kerül a versenyek alól, és az összes anyagot megküldik az Etikai Bizottságnak. Ezzel párhuzamosan a francia rendőrségnek is . Tíz nappal ezelőtt írtam, hogy nem ajánlom senkinek, hogy csaljanak. Rausis elfogása csak az első fecske. A FIDE drasztikusan szigorítja hozzáállását. Lehetetlen teljesen felszámolni a csalást, de a fogás veszélye jelentősen nőtt, és a szankciók sokkal jelentősebbek lesznek.

És persze  mások is szárnyra kaptak  a Kárpát-medencében.

Hát be is indult a nagy szippantós kocsi. Adás van. Szenzáció ! A vécében kapott segítséget a szárnyaló sakknagymester. Nincs is ezzel baj,mert akik csalnak megérdemlik a sorsukat a sakkban.Dehogy a sakk csak ilyenkor kell egyeseknek, az elgondolkodtató.

 

Az eset kapcsán Kakanuku Bili Kong nyugalmazott sakk nagymestert véleményét kérdeztük.

-Én már azon se csodálkoznék, ha a szippantós kocsikon ez a felirat állna 🙂
Ha szarban van, segítünk! Munkánkkal meg lesz elégedve, de ha mégsem, az elszállított terméket készek vagyunk viszaszállítani.:-)
Mindenhol nagy a konkurencia manapság.A médiákban is. Csak azt nem értem,hogy a szippantós kocsi mit keresett arra. amikor a magyar sakk is sajnos kakiban van.Bocsánat, megy a hasa 🙂 Egyeseknek. És vécére járnak a megválaszolatlan sakk kérdések órájábn.A sakk tanácsadói iskolában.

Azt már csak mellékesen jegyzem meg,hogy vannak olyan csalások is, amikor ki sem kell menni a wc re. Csak simán guritank egy baráti,netán pénzen vett remit olykor egyesek. Érdemes szétnézni a pár lépéses sakkpartik világában,
de ki tudja. Lehet, hogy a hasmenés miatt van Vége olykor
néhány partinak ?:-) Szerencsére azonban a nagy többség nem ilyen a sakkban !

-Te mit kérdeznéKakanuku Bili Kong nyugalmazott sakk nagymester ?

-.Hát én csak egy könnyü kérdésssel mennék.Akár telefonos helpet is használhatnak,mint annak idején a Rózsa Gyuri kapcsoltamba.Mikor és mennyivel akarják a magyar sakkot levegőbe emelni?És ez a kérdés azért valljuk be, hogy nem egy könnyü kérdés,amit fől kell tenni.
Főleg egyeseknek,akik hogy is mondjam.Sakk poziciókért siettek. Vagy esetleg egyesek meg sárosak abban, hogy a magyar sakk itt tart.DE AZOK NEMIGEN A SAKKOZÓK ! 
Igy hirtelen nehezen tudnám eldönteni,hogy ez az ominózus sakk csalás a wécén mekkora szégyen a sakkra. Egy példán bemutatva
szenzációt keresve, amikor a sakk azért jőval több.
De ki tudja. Lehet, hogy a sok csalót nem is a sakkozókban kéne keresni ?

– Nekik mit tanácsolnál ?

Tanuljanak meg sakkozzni.
Na nehogy ma’ a xar dongja körül a legyet 🙂