Sakk boldogtalanság

Sakk boldogtalanság

Zárójel:rossz májúaknak, pesszimistáknak és irígyekenek

Vannak akik panaszkodnak hogy, lám az a sakkvb is uncsi, élvezhetetlen és tulajdonképp a sakk halálát emlegetik nem is alaptalanul.Nagyjából ilyen lesz az egész sakk már, a computersakk miatt. De akad itt két probléma is, de lehet, hogy annál is több.Nem a sakkozzók írták a sakkprogikat és a többség szinte bíztos, hogy nem ezt szeretné, de ez van. Abban is biztosak lehetünk, hogy nem Carlsen, de nem is Carauna írta anno ezeket a sakkprogikat, ahogyan nem a sakkozók.Dehát mit tehetünk Barátaim ? Semmit ! Ahogyan az emberiség a modernkori tecnika bejárta eddig az útját,annak minden áldásos és kevésbé áldásos vívmányaival.

Valahogy így vagyunk az evolúcióelmélettel is. Hivatkozunk a természetben folyó harcra, lelkendezünk, vagy fanyalgunk a Jurassic Park történetén, a géntechnológia csábít és borzaszt el minket – aztán egy kicsit felforrósodó vita során hamar kiderül, hogy a szlogeneknél sokkal többet gyakran nem is tudunk.Én legalábbis nem ! Hogy mondjuk tényleg visszafordíthatatlan az evolúció (Dollo törvény)?Az evolúció csúcsát jelenti-e az ember?Képes-e az evolúció tervezni? Én nem foglalkozom ezzel.A panaszkodás átneveli az agyat a negativitásra.

Kutatáok bizonyítják, hogy minél többet panaszkodunk, annál valószínűbb, hogy egyre negatívabb színben látjuk majd a dolgokat. A panaszkodás és negatív gondolkodás során használt idegsejtek közelebb kerülnek egymáshoz, és a közöttük lévő kötelékek erősebbek lesznek, ezért könnyebben használjuk őket később is, nem csak akkor, amikor aktívan rossz dolgokra gondolunk.De auért még nem tartunk ott, hogy temessük a sakkot.Én perze tudom, hogy azoK is azért megnézik a sakkvébét, akik egyébként vissza sírják a sakk múltat és szerintem jól teszik, ha nézik a sakkavébét. Ahogyan az élet sem más a prűdeknek, szkeptikusoknak sem, mint egyfajta kíváncsíság.

Füles bagoly az egész világ – a nagy testvér kukkol -ez már csak így lesz. Ahogyan vannak, akik a neten lógnak a közösségi médiákon,mások mondjuk a természetben élik ki a szenvedélYüket, de mindenki máshol és máshogyan. Szoktam is volt mondani, hogy kukkoló show ez a világ :-)Senki nem azért megy a hegyek közé, hogy meghaljon. A hegymászó mondás szerint azért , mert a hegy ott van.Én is csak azért nézem a sakkot, mert ott van. És azert sok sok millióan imádják a sakkot. Nekem van egy olyan érzésem, hogy ez a sakkvb sokáig beszédtéma lessz.