SAKK extázis


NYOMJUK A ROCKOT MEG A SAKKOT 🙂

Távgyógyítással, hülyítéssel még nem lesz jobb a magyar sakk


Talán az idősebb generéciő tagjai még emlékeznek arra, amikor a távgyógyítás nagymesterei régebben egy magyar TV csatornán kamerák előtt távgyógyítottak 🙂 Az áldoktorok; gyógyászati módszere abból állt, hogy a tévénézők felé energiamezőket aktiváltak, rákot gyógyatottak.De olyan is volt,hogy egyenes adásban
gerincmütét 🙂 Tevékenységük – ha a betegekre nem is – a popkultúrára biztosan hatottak.Valahogy ilyennek érzem én ezt a sok Polgár Judit csoda sakkot is,bár a hasonlnlat talán erős,de érthető leszek.Főleg akkor, amikor gyerekeket vesznek rá, győznek meg arról, hogy a sakk micsoda nagyszerü dolog, ha mondjuk választható tantárgy az iskolákban is immár.Persze Nem vitatva el a jótéhony hatását vagy nemes szándékát !
Vagy hogy sokan majmolják is a módszert.Mondván, hogy a humán tőke befektetés az oktatásban is megtérül,példánkban a sakkban.Ez így igaz ! A gond ezzel barátaim csak annyi, hogy a mellékhatásokat nem említi.
Ha mondjuk kedve támad a gyereknek esetleg a sakkozó pályát választani ilyen magyar közegben, ahol immár se pénz sakk támogatásra, se akarat.De még föl lelhető szakmai stratégia sem, csak 8 éve tartó generációváltás mesék,amin egyesek gazdagodtak.Nos barátaim csak megkérdezem.Mi értelme a sakk sarlatánizmusnak.Őriási tévedés azt hinni,hogy ma sakk tehetség pénz nélkül onmagában utat tör a sakk sikerek felé,mert nem.Versenyekre járni, edzőket fizetni, had ne soroljam ezt, vagy azt, hogy a mai gépi sakk már nem az a sakk.Egyszóval befektetni a sakkba egy családnak, hogy a gyerek majd esetleg sakkozó lesz idehaza már több mint kockázat.Sajnos.És mint ha politikai akarat se lenne manapság gyors anyagi segíséggel.. De nem tudhatjuk azt sem, hogy kik vezetik meg az illetékeseket !

Bár a MSSZ egyes sakk névtelen senkijei, balfékjei,húgyagyú seggfejei szívesen mutogatnak a gyerekekre, hogy nincs tehetség,amivel persze lerázzák a felellősséget magukról.Hiszen a hazai sakkoktatás vérzívó és élősködő potyautasait, a haverokat védik. Vettek balekra szpozorokat is ! Olykor még sakkozók is.Háttér embereikkkel egyetemben !

 

Ennek nem csak a gépi sakk az oka,hanem immár a pénztelenség is a sakkban napjainkra.A kiszmítható anyagai támogatások hiánya, az elmulasztott szakmai kontrollok,sakk életpálya modell. Mennyi más.De persze megy a hÜlyítés egyes média szinten is, csak az igazságot kerülik ki.Nem ragozom a sztorit, mert hamarosan egy igen komoly beszélgetés interjut fogunk közzétenni a témában.

Óriási tévedés azt hinni, hogy a magyar gyerekek buták.Hamarosan egy igen komoly beszélgetés interjut fogunk közzétenni a témában.

Addig is transz 🙂
Megmutatjuk nektek,hogy hogyan néz ki ma a sakkra nevelés.
Bocs, versenysakktól elterlés, időnyerés sok sok éve,
pénzkinyerés..Mert ha volt pénz, akkor
se volt komoly szakmai munka, stb.Most meg nincs pénz,de van siránkozás. de persze óriási csönd is.

Küldjük a sakk recepteket,hogyan orvosoltátok. orvosojátok ti, nagyokosok a magyar sakk gondjait.


Nem is csoda, ha önkívületbe, extázisba, örömmámorba esik már a kutyus is 🙂

Vagy sok sakk hülyítést látott, vagy sok távgyógyítót 🙂 És már onmagától is képes
transzba esni