SAKK ígéret

SAKK– A sportág egyik legnagyobb hazai ígéretének tartják a 11 éves Gaál Zsókát

Kiemelkedő tehetségként tartják számon a hazai sakksport egyik legnagyobb ígéretét, a mindössze 11 éves Gaál Zsókát. A bűbájos, törékeny lány korosztályában már kétszeres világbajnoki ezüstérmesnek és háromszoros Európa-bajnoknak mondhatja magát. Az M4 Sporton látható Jövünk! magazin stábja a szülővárosában, Ajkán látogatta meg a reménységet, aki többek között a múlt évéről, a céljairól és egyedülálló sakkrovatáról beszélt.

Távol áll tőlem, hogy ezt a kislányt kritizáljam, hiszen napjainkban minden kis sakk tehetségnek örülni kell.
Portálunk is rendre beszámolt a kislány versenyiről.
Ugynakkor nem lehet nem észrevenni ezt a jelenséget, amit én csak Polgár Judit majmolásnak nevezek. Amibe a sakk pénztelenség és az az egyre brutálisabb versenyhelyzet
kényszeríti a gyerekek szüleit, akár az egyébként jogos
ismertség és szponzi fogás lehetőségét említem.

Mégegyszer nyomatékosan mondom,hogy nem a Zsóka a baj !Aranyos, cuki kislány és tényleg egy reménység.
A bajom ezekkel és hasonlókkal csak annyi,hogy más gyerekeket meg olykor, vagy inkább gyakrabban felejtősre vett a MSSZ IFi sumák szekció. Persze vitathatatlan a kislány eredmyénye. Csak hogy: Mint ha nem egyenlő esélyek jutnának a magyar gyerekekenek.Még akkor sem, amikor még tele volt a kassza.Akár média, de támogatás szinten sem.Hiszen,a bátran mondhatom, hogy napjaink sakkja immár egy ideje a lehetőségek sakkja. Hogy csak finoman értékeljem a MSSZ ifi vezetés ezer sumákjait.Dehogy a MSSZ soha nem tudott egézséges verseny helyzetet kialakítani az ifik, de akár a felnőtt mezőnyben sem soha. Ez csak 1 pontja annak a további, minimum 100 pontnak, amit még sorolhatnánk.

Hogy ez az anyagi verseny csak fokozódni fog, abban biztos vagyok.
A lehétőségek sakkjában, abban biztos vagyok. És ugye már meg is érkeztünk a pénzhez…
És nekem van egy olyan érzésem, hogy nem a magyar gyerekek tehetségtelenek,hanem egyes vérszívó és sakk alkalmatlan szakameberei . Amit immár sajnos a pénztelenség is nehezít a magyar sakkban.De persze megeshet, hogy Indiában és más feljövő országokban, az ufók szállítják a tehetségeket.

Természetesen a kislánynak sok sikert kívánunk !