Sakk NB I: tízszeres bajnok az Aquaprofit-Nagykanizsai TSK!

Sakk NB I: tízszeres bajnok az Aquaprofit-Nagykanizsai TSK!
Mérföldkőhöz érkezett az Aquaprofit-NTSK NB I-es sakk csapata a fővárosban, hiszen a fővárosban tizedik bajnoki címét szerezhette meg. Nos, a kanizsai egyesület teljesítette is az elgondoltakat és immár bajnoki elsőségei számát két számjeggyel írhatja le... DVTK (2.) - Aquaprofit-Nagykanizsai TSK (1.) 5,5:6,5 NB I-es sakk csapatbajnoki mérkőzés, 9. forduló. Budapest. Eredmények (elöl a miskolciak): Bartel - Balogh Cs. 0,5:0,5, Prohászka - Ivanisevics 1-0, Héra - Lenic 0,5:0,5, Kravcsiv - Márkus 0,5:0,5, Torma - Bánusz 0,5:0,5, Korpa - Erdős 0:1, Boros - Ribli 0,5:0,5, Najbehaver - Medvegy Z. 0,5:0,5, Bagi - Kántor 0,5:0,5. Kun - Aczél 0:1, dr. Medvegy N. - dr. Flumbort 0,5:0,5, Bálint - Gara T. 0,5:0,5. Ahogy a kanizsaiak kalkuláltak, a diósgyőriek ellen nehéz meccs kerekedett, persze a dél-zalaiaknak a tabellán második DVTK előtt volt amúgy 7,5 pont előnyük. Nos, ezt a miskolciak nem tudták ledolgozni, így az Aquaprofit-NTSK sorozatban kilencedik, összességében pedig tizedik aranyérmét nyerte az NB I -es sakk csapatbajnokságban. - Nagyon örülünk, szerintem óriási dolgot vittünk véghez a tizedik bajnoki cím megszerzésével - fogalmazott a kanizsaiak névadó szponzorának részéről Nádasi Tamás, aki már évtizedek óta dolgozik (nem csupán) a helyi sakkéletben. - A végén ráadásul két jó ellenféllel mérkőztünk, igaz, az elsőségünk már a korábbi hét forduló alatt kikristályosodott. - Volt valami külön kalkuláció a fővárosi záró fordulókra? - Úgy éreztük, nem szükséges a kettőn kívül még több külföldit elhoznunk, teszem hozzá, a diósgyőriek sem a legerősebb kerettel álltak aztán ki a 9. forduló meccsére. Azt viszont elmondhatom, hogy véleményem szerint sokat erősödött a magyar bajnokság, ezért is nagy szó, hogy bajnoki címvédőként sorozatban kilencedszer, összesen pedig tizedszer bajnokok tudtunk lenni. Ezért természetesen külön köszönet jár mindazoknak, így a városnak is, akik ebben a nagy sorozatban nem kis részt vállaltak. - Hogyan tovább? - Egyelőre hadd ünnepeljünk egy kicsit, mindez leülepszik mindenkiben, aztán majd meglátjuk, hogyan tovább. Az biztos, sokakkal leülünk majd beszélgetni a továbbiakról és mi mást mondhatnék, mint azt, hogy jó lenne persze folytatni... Egy lelki teher mindenesetre lekerült a kanizsaiakról, hiszen végre kétszámjegyű a bajnoki címeik száma. (Nem pontosan erre hajaz a történet, de hosszú ideje olyan érzése lehetett a klub körül ténykedőknek a tizedik elsőséggel kapcsolatban, mint néhány évvel korábban, amikor a csapat veretlenségi, egyben győzelmi sorozata az ötven meccset is meghaladta. Egy-egy széria esetében akarva-akaratlanul ott hátul csak-csak motoszkált sokakban, legyen már meg végre, ha már mérföldkőként emlegették. S íme, meglett. Bármilyen teljesítmény eredménye az élet bármely területén "megköveteli", hogy igenis, akik véghez vitték, megkönnyebbülve egy kicsit élvezhessék is a siker ízét. Alighanem nagy titkot nem árulunk el, ennek most eljött az ideje...)
Nagykamizsa P.L.

Ezüstérmes a DVTK sakkcsapata!

A budapesti Benczúr Hotelben rendezték a sakk NB I. utolsó két fordulóját szombaton és vasárnap. A záró fordulók előtt a második helyen álló DVTK az éremért szállt harcba, és nagy csatában végül meg tudta őrizni helyezését a tabellán. Újonc csapatként ez egy óriási eredmény!

Bronzérmes az ASE sakkcsapata

Ismét érmes pozícióban zárta az NB I Szabó László csoportját az Atomerőmű SE sakkcsapata. A piros kékek hat ezüstérem után ezúttal a harmadik helyen végeztek a hétvégén zárult sorozatban, hiába győztek az utolsó két fordulóban is 7:5-re, a rivális DVTK-t nem sikerült utolérni. Az aranyérmet a Nagykanizsa játékosainak nyakába akasztották. Az NB I/B-ben szereplő ASE II. a Charousek csoportban a 9. pozícióban végzett.
Hungarian Chess League, Round 9.2017-04-09
Read previous post:
Életmü díjat kapott sakk szakosztályunk mestere, Jakobetz László

Életmü díjat kapott sakk szakosztályunk mestere, Jakobetz László Vezetőedzőnket, Jakobetz László FIDE-mestert Budapesti Sakkozásért Díjjal tüntették ki a Bálnában megtartott Tavaszi...

CIKK vázlat

Chess Talent: Vincent meets Garry

Chess Talent: Vincent meets Garry By Frederic Friedel Here's how it began. Recently – actually at the end of August...

Chess at the Olympics?

  Chess and Bridge are among 26 sports that have applied for inclusion in the 2020 Olympic Games in Tokyo....

A talk with Anastasiya Karlovich

Anastasiya Karlovich has been a Women Grandmaster since 2003. She earned a gold medal playing first board with the Ukrainian...

Close