Sakkot ígértünk 2018 ra -jönni fog. Hamarosan feltöltjük a repertoárt

Sakkot ígértünk 2018 ra -jönni fog. Hamarosan feltöltjük a repertoárt


AMELYIK SPORTÁGBAN NINCS KÖZÖS FELELŐSSÉG OTT NINCS ÉS NEM IS LESZ SIKER !
Morzsákat és apró sikereket persze lehet csipegetni a sakkban is.

https://hunonchess.com/idojaras-elorejelzes-arabiai-sakk-vendegmunkas-legyek-vagy-sakkozo

A világban általános vélekedés, hogy mivel a pénz mozgatja az üzleti világot is,a sportot is, az arról való döntéseknek racionalitáson kell nyugodniuk, ott érzelmeknek, szimpátiának, érdekeknek nincs helye. Csak a tényeknek és az igaz szavaknak.
Gyakran fojtanak el emberek érzelmeket, és bújnak álarcok mögé, amely eredhet a kultúrából,önzésből,érdekekből,szakmaitlanságokból, de az is oka lehet, hogy ezt a sakk mintát látták eddig, így szocializálódtt a magyar sakk.Vagy mondjuk a mai magyar sakkban is vannak olyanok, akik megvannak győződve az igazukról.De nem mindegy ki mondja. Miközben akiknek mondani kéne, jobbá tenni, eredményesebbé a magyar sakkot. Azok meg megkukultak.
Mindenhol másért, de egy közös hasonlóság azért van. Bmeg kicseszik velem akkor a politika, meg a haver megsértődik, meg egyes nagymester urak. És persze ezer más ok. Tényleg nem védeném a politikát, de nem is pártolnám egyiket sem. De a tény: A sakk tényleg annyi pénzt kapott az elmúlt években, amit azelőtt soha sem.Hogy persze az erdményesség amit sokan joggal várnak el, mások meg időt kérnek a sakkban.Egy dolgot felejtenek el sokan. A mai sakk, a pörgős sakk, ami már lerágott csont szöveg. Nos mindenképp látni kell-kéne, hogy a verenyhelyzetet a sakkban a világon egyre dominámsabban pénz is diktálja. Teszem hozzá komoly szakmai emberekkel kiegészülve.
Tévedés azt hinni, hogy a mai csodagyerekek a világon már sakk computer aggyal születtek.Vagy csak és kizárólag a top sakk iskolák azért gyártják a kis zseniket, mert ott az ész is meg a zseton. Van más is.De ezt félő, hogy sokan nem értik.Vagy akik értik, a maguk zSebére gondolnak.Vagy nem értenek, nem akarnak érteni a sakkhoz.Bőszen hallgatnak arról, hogy csak valakik és érdekek révén akarják feltűntetni a sakkot. Eközben a világ sakkjában vannak olyan országok is, ahol többre jutottak "szakmai" hátszelek nélkül is, mint idehaza..TISZTELET A KIVÉTELEKNEK.Nem is akarom elmagyarázni a hogyan lehetne c szakmai fejezetet. Mert lehetne.A témát lezárom.Nem pocsékolom az időmet pancserokra,önző és"kisstílű" emberekre. Hamarosan feltöltjük a repertoárt


Két dolognak kell teljesülnie,kéne ahhoz, hogy a magyar sakk fönt maradjon verseny képesen. És ne további bohózat maradjon. Persze lehet még rizsázni meg mesélni, a majd a fiatalok. 6 éve ez megy.

Két dolog kell, ill. kéne. Több pénz és a mssz egyes illetékeseinek vagy mesélöiknek, tanácsadóiknak, vámszedöinek lemondása, elzavarása. Ha bármelyik dolog hiányzik a kettö közül, akkor nincs miröl beszélni.
Csak kirakat sakkról.

A közös felelősséget az alábbiaknak kéne alkotni.
A sakk jelenlegi aktív és inaktiv sakkozói.
A sztárok, ez elég világos.
A szponzor és szakmai sakk stáb mindkét oldalon.
De míg a nagymester urak is, nem mernek oda szólni,kolléga ez nem ok.
Nincs miről beszélni. További jó marakodást a zsetonon.
Mert uraim szakmai érvekkel kéne menni, nem a pénzel elmenni.