Sakkpedagógiával az eredményesebb tanulásért

Sakkpedagógiával az eredményesebb tanulásért

Jóval többen jelentkeztek idén a Kecskeméti Főiskola tanítóképző karára, mint az elmúlt években. Nemcsak az első éves hallgatók száma nőtt meg, hanem nagyobb érdeklődés kíséri a szakirányú továbbképzéseket is. Újdonság, hogy szeptembertől sakkpedagógiát is tanulhatnak itt a már végzett pedagógusok. Erre azért is lehet szükség, mert a sakk bekerült a Nemzeti Alaptantervbe, mint tanulást segítő módszer.
Még üresen konganak az óvónőképző falai, de már csak pár nap és újra megtelik az épület hallgatókkal. A már végzett tanítók és óvónők most sakkpedagógia szakirányú továbbképzésre jelentkezhetnek szeptembertől. A két féléves kurzuson 120 órában oktatják majd a sakk szakmai ismereteit, olyan előadók, mint pl. Hardicsay Péter nemzetközi sakknagymester.

Nem sakk versenyzőket képezünk, hanem a sakk általános iskolai lehetőségeit mutatjuk meg, hogy ezt a gondolkodásmódot, hogyan lehet a pedagógiában alkalmazni. Tanulnak majd játékelméletet, sakk informatikát és játékelemzést, és együtt gondolkodnak majd az oktatókkal.- nyilatkozta Dr. Steklács János a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Karának dékánja

A továbbképzés minimum 15 főtől indul el, ennél kevesebb jelentkező esetén februárban kezdik meg a kurzust. Idén egyébként, hosszú évek óta nem tapasztalt számban jelentkeztek diákok a tanítóképző karra. A tavalyi 167 elsős helyett idén 225 gólya kezdi meg a tanévet.

Biztos vagyok benne, hogy a pedagógus életpálya modell is vonzóbbá tette ezt a területet, de reménykedem abban, hogy a karunk jó híre is hozzájárult ehhez.- nyilatkozta Dr. Steklács János a Kecskeméti Főiskola Tanítóképző Karának dékánja

A Kecskeméti Főiskola Tanítóképző karán csecsemő és kisgyermekgondozó, ifjúságsegítő, tanító és óvodapedagógus szakokon indul nappali tagozatos képzés. Az augusztus 30-ai tanévnyitót követően az első héten a gólyák ismerkednek majd a karral, majd szeptember közepén teljes gőzzel indulhat a tanév.

ktv