Vajon mennyit kaszált a visszavonult Polgár a sakkvébén ?

Sakkvilágbajnoki döntö: Polgár Judit volt a 2018-as sakkvilágbajnoki döntő egyik szakkommentátora

Vajon mennyit kaszált a visszavonult Polgár a sakkvébén ?

Mint ismert, a sakkvébét nem csak a hivatlos oldal közvetítette, ahová többek között Polgárt is meghívást kapott,hanem a külön a ches24 és chess. com is.Érdemes tudni, hogy ez a szervezet tette a netes közvetítést fizetőssé sakkozók millióinak már 2 éve, amire korábban nem volt példa ! A sakkvb döntőn már a korábbi sakkvb döntön is, ahol szintén Polgár kommentált 2 éve is. A dolog akkor szerte nagy felháborodást váltott ki a sakkozók körében szerte a világon. Most az összeg nem volt annyira megfizethetetlen ($ 20-25 Dollár),bár ezt mindenki döntse el saját maga, amiért a szervezők 3d netes közvetítést adtak, ahogy most is.Remélve ezáltal a nagyobb nézettséget vagy nagyobb üzleti hasznot?És már két éve is, ha a szervezőkön állt volna, akkor senki más nem közvetíthette volna, csak a worldchess,ahol Polgár immár törzstag.A kasszánál! Fölmerül néhány kérdés.Vajon a Fidének miért nem tellik onerőből egy sakkvébé közvetítésre, ahol több milliárd a zseton. Vajon, kik eszik meg azt a mesét. hogy ominózus technikai eszközók mint 3d közvetítés, milliárdok. Polgár szerint idézet.A sakk összeköt minket.Pénzért ? Noha nem nagy összeg.Vajon, Polgár milyen esélyegyenlőségi mérce szerint mér, ha már esélynagykövet ? Mondjuk szegényebb országokban,ahol ezt a keveset ($ 20-25 Dollár) se tudják befizetni.Mondjuk India,ahol köztudottan nagyon népszerü a sakk, de a szegénység is óriási. Már csak egy kérdés maradt.Vajon, hány milliót kaszált Polgár ? Aki Egyébként egyáltalán nincs rászorulva.


 

Polgár Judit volt a 2018-as sakkvilágbajnoki döntő szakkommentátora, szerinte Magnus Carlsen hiába győzött, nem volt a legjobb formájában. Mielőtt a magyar sakkolimpikon nagymester a londoni világeseményre érkezett volna, New Yorkban átadott egy fontos elismerést Yoko Onónak.

;

A norvég Magnus Carlsen győzelmével ért véget tegnap Londonban a 2018-as sakkvilágbajnoki döntő. Polgár Judit az esemény hivatalos szakkomentátoraként a helyszínről közvetítette az összecsapást, szakmai elemzésére a legnagyobb médiumok hagyatkoztak a BBC-től a The Guardianig. Magnus Carlsen és olasz-amerikai kihívója, Fabiano Caruana a londoni The College-ban megrendezett csatája történelmi rekordokat hozott, és végül csak a rájátszásban dőlt el.

“Az idegtépő feszültségben lejátszott döntő drámai meglepetéseket tartogatott a sakk és az egész sportvilág számára” – hangsúlyozta Polgár Judit. A közel három hétig tartó csata első 12 játszmáját követően 6-6 volt az eredmény. A tökéletesen kiegyensúlyozott meccsen, klasszikus sakkjátszmában sem a címvédő, sem kihívója nem tudta legyőzni a másikat, 12 remi után így következhetett a rájátszás. A zárónap előtt a BBC a vezető hírek között számolt be a szokatlan helyzetről, és a brit közszolgálati televízió stúdiójában Polgár Judit elemezte az eseményeket, a meccs befejezését követően pedig ismét bejelentkezett, hogy összefoglalja az utolsó nap fordulatos játszmáit.

A négy partira tervezett rájátszásban Magnus Carlsen nagy lendülettel megnyerte az első játszmáját, így kibillentette ellenfelét, a mindig kiegyensúlyozott Fabiano Caruanát. A norvég világbajnok végül 3-0 arányban nyert, és védte meg a címét. A negyedik partit már le sem játszották. “A rájátszások előtti szokatlanul sok döntetlen miatt komoly változások várhatók a következő világbajnoki döntők lebonyolítási formájában” – mondta a magyar sakkolimpikon. Polgár Judit hangsúlyozta, hogy Magnus Carlsen “három-négy éve toronymagasan vezette a világranglistát, senki sem tudta megállítani, a mostani világbajnoki döntőn azonban csak nagy nehézségek árán tudta megszerezni a győzelmet, bizonytalan játéka láttán sokáig nem úgy tűnt, hogy megvédheti a címét.” Carlsen a döntő után be is vallotta, hogy ez volt eddig a legnehezebb mérkőzése.

Az eseményt világszerte nagy figyelemmel kísérték, csak a helyszínen több mint negyven különféle médium újságírója adott hírt a világbajnokságról, a spanyol El Pais-tól a Financial Times-ig. Az eseményen Polgár Judit találkozott Woody Harrelson színésszel, Jimmy Walesszel, a Wikipedia alapítójával, Liv Boeree-vel, a világ legismertebb női pókerjátékosával is. Az Sakkvilágbajnokság műsorvezetője a szintén magyar származású Rudolf Anna volt.

A nők is lehetnek kiváló sakkozók

Polgár Judit a Sakkvilágbajnokságra New Yorkból érkezett, ahol Yoko Onónak átadta a Goodwill Ambassador of Artistic Values of Chess elismerést. A sokszoros sakkolimpikon által alapított díjat idén első alkalommal ítélték oda olyan alkotóknak, akik a művészetükben is kifejezésre juttatták a sakk kiemelkedő értékeit. Yoko Ono egyik leghíresebb, és legprovokatívabb munkája a témában az 1966-os Játssz bizalommal című installáció, amely eredetileg a Fehér sakk-készlet címen mutatkozott be. A különleges készlet kizárólag fehér mezőkön álló fehér bábukat tartalmaz, amivel a játék lényegét, a versenyhelyzetet, a küzdelmet és szembenállást kérdőjelezte meg.

A művész korábban úgy fogalmazott, Polgár Juditnak köszönhetően változott meg a sakkról mint kizárólag férfiak uralta sportról kialakult kép. “Tehetségével és kitartásával bizonyította, hogy tévedés volt azt hinni, a nők nem lehetnek jó sakkozók. Köszönöm ezt neki a világ minden nője nevében”.

Utólag kapta meg Goodwill Ambassador of Artistic Values of Chess díját Bogányi Gergely zongoraművész is, aki Budapesten vette át az elismerést Polgár Judittól. “Amíg játszottam, a fizikai tevékenység is komoly része volt a felkészülésemnek, hiszen a partik akár hét-nyolc órán át is eltarthatnak. Kommentátorként másképp fárad el az ember, de ugyanúgy nagy szükség van az állóképességre, hiszen a játszmát végig közvetíteni kell, a nap folyamán csak néhány perces szüneteket iktatnak be. A szakmai elemzésem elsősorban az amatőr sakkszerető nézőknek szólt, cél volt, hogy minél könnyebben érthető, és követhető legyen, mit miért csinál a világ két legjobb sakkozója” – mondta a több mint két héten át zajló eseményen végzett teendőiről a 2014-ben visszavonult Polgár Judit az őt képviselő ügynökségnek.


AZ OLVASÓKÉ A SZÓ

HI hunonchess !

Bár ezt nemigen fogjátok kirakni, de elmondom a véleményem Polgárról.Hányinger ! A látszólag visszavnult Polgár. Végre van idő a családomra stb korábbi meséje már akkor kamu volt, mikor protekcióval esélYnagykövet lett.A magyar sakkot le….a és változatlanul csak a pénz érdekli. Ez az ember az az életbe nem fog megszabadulni a saját egójától és pénz iránti telhetetlen vágyától.Sajnos…A mi pózolós Juditkánk bármikor elpózol Carlsennel is, ha a nyertesek mellé kell állni.Ha jól tudom, akkor Polgár J nem volt világbajnok sem és még ilyen gyengébb Carlsen is lemosta volna Polgárt páromeccsen, de Hou Yifan is. Polgár egy listát vezetett csak, a norvég közbe osszehozott 4 vb címet is.Amugy a chess24 és chess com kommnetátorok jobbak voltak ezerszer. Csak a tények kedvéért – A magyar sakk anyagilag totál koldusbotra jutott,de szerencsére a mi Teréz anyu Juditunk arat a saját zsebébe.