Semmi extra,a sakkmutyi él és virul

Egy ideje csend van a magyar sakk kapcsán,ügyében, holott nem csak sakkelnök választáskor,MSSz pozicíókért folyó harcokban kéne a magyar sakkról beszélni. Ennek kapcsán kérdeztük Gyalog Gyula többszörös kocsmai sakkbajnokot,aki
mellékállásba Szabadfogású körömrágó kisiparos is.Gyalog nagymester nemrég tért haza a picsából. A Picsa de México Internacional nemzetközi nagymester versenyről, ami egyben Tequila (ital) ivó verseny is volt.
Nem tévedés,a Picsa de México sem elírás volt. Párann már mondták, hogy riport alanyaink nem épp a hazai sakk sport illusztris, sakkmédia divat alanyai, dehát igyekszünk a magyar sakk komolyságához alkalmazkodni.igaz, akartunk neves sakk okosokat is kérdezni a témában, de sajnos elzárkóztak. Nem tudni miért,hogy talán a kérdések voltak nehezek meg persze olyan is volt.Aki mint mondta, nem szokott hozzá csak az alákérdezős sakk interjúhoz.

-Gyalog nagymester Úr.Sakkot választ a sakknép, mi a

véleménye.

-Először is szeretnem leszögetni, hogy nagyon jó a magyar sakk választási rendszer.Mondhatni páratlan a világon.

-Ezt hogyan értsék az olvasók ?

-Páratlan azért, mert csak egy sakkpárt van, de páros is,mert egyszerre van meg benne a páros szám is, a kettes Következésképp a régi és új sakkbratyik adják ezt a sokszinüségét.Azaz, kétszünéségét ! SUMÁKOT+

-Mit remélhetnek a sakkfanok ?

Igéret hegyeket,sakk háttér alkukat egyaránt.Nem rég olvastam, hogy Kállai Föokos már üzent a közössegi médiában a top sakkozóknak a futárával a Janossal.Az új vezetőség egyik első és legfontosabb feladata az egyéni bajnokirendszer helyreállítása. Erről egyébként Zoltán Almási is sokat posztolt. Legalább A- és B-döntő 10-10 fővel. Van körmérkőzéses döntője az amerikaiaknak (épp most volt)

-Ez tényleg kardinális kérdés.

-Igy van ! Nagyon fontos tudni és alapszabály is a sakk választásokban is a beetetés.Sajnos magyar top egyénit tényleg nem sokat látni, már amin a hazai topok mernek is sakkozzni mindannyian.De lehet,ha amerikai gázsik lesznek
ez a kép változni fog.És talán Lékó Péter is magyar sakkbajnok lessz.Igaz, ebben az évezredben a mi Péterünk még nem játszott hazai egyénin.De a lényeg a haladás a korral🙂

-Milyen hozadéka lehet annak,ha mindenki ringbe száll a magyar bajnoki címért ?

-Az nem kérdés, hogy a tőzsdén a magyar részvények is emelkednének, de még a CNN is, adását megszakitva tolná a verenyt.Annyira hasítana a magyar öregsakk is.De mondhatnám Arábiát is,ahol a nők mennyit érnek.Igy vélhetóen a lányaink se bugyipénzt kapnának magyar bajnoki címre,ahogy eddig.. És persze emelhetnék a MSSZ egyes tisztjeinek is a bérét.
Hol van már az az egymilliárd… Amit elszórakoztak +

-Szóval sok a teendő azt gondolod.

Igen sok ! De nyilván a sakk katedrára törtetők már elvégezték. a hogyan vezessük meg a szponzorokat és sakk elnoköket kurzust is.

-Mi a sakkvezetésben a vonzó szerinted ?

-Szerintem jobb, mint a politikusi állás.Van a sakk-beetetés, majd sakk választás és utána nyugi van.Se szakmai, se pénzügyi kontroll.Mindent ráfognak a magyar gyerek buta,meg majd a jövó nemzedék. Meg persze régi sakkvezetés mindent elcseszettre fogják.Nem véletlen utaltam a PÁRATLAN szavakra az elején.Egykutyák !

-Értem, Gyalog nagymester. Olyan ez mint a körforgás.

-Bingö nyertél.A sakk haverok sakkja ilyen.Szponzorok meg had tolják a zsét.

-Más sportokba is van pénz.Igaz, van ahol sokkal több.

-Igy van. De a sakkvezetések harcát maga a sakk logikája adja.Megharcolnak a posztokért.Habár remigyanús, bunda remikkel is, ha érted.Állam az államban a magyar sakk.Nincs fókuszba sem, mint más sportok.Lehet lopni, csalni, hazudni.
Ezt persze sakk szakmailag is értem.

-Hogyan jellemeznéd a magyar sakkot egy mondatban.

Inkább mondanék pár szőt Esély, remény, bizalom

Az esély az,ha esélyt kap a sakk.Ez tág fogalom is, mert a mai sakkban a pénz is dominál.A tehetségek kibontakozatatása ma már nem földönkivüli tudomány a sakkban. De nyilván ide brutális sakk reformok kellenének.Ezt nemfogják meglépni,mert akkor sok ember érdeke sérülne a sakkban.Köztük sakkozóké is.A remény marad változatlan csak sajnos.Bár a sakk konkrét játék, ahogyan a profeszzionális sportokban is van.A bizalmat nagyon, nagyon soKan eljátszották.
Üres és semmit mondó lózungokkal. Régíek vezetés emberei, a régebbi, de sajnos mai sakkvezetés tagjai, EMBEREI is alkalmalanok.Gazdag anyucik apucik,Kapcsolatok, Fizetett hírdetésekkel.Esélyegyenlőség, méregdrága sakk oktatokkal. Majd persze ha a sakk már kudarc, akkor jó lessz iskolai oktatásra,mert egyeseknek ez biznisz..

Nincs helye a régebbi,de nemrégi sakkveztésnek sem a sakkban.
Vagy marad a sakkmutyi

Köszönjük Gyalog nagyesternek, hogy megosztotta a gondolatait.
SOK ÉRDEKES INFÓ LESSZ MÉG A TÉMÁBAN