Sört a hűtöbe, szotyit a tálba, jöhet a kezdörúgás!

Sört a hütöbe, szotyit a tálba, jöhet a kezdörúgás!

Sört a hűtőbe, szotyit a tálba, jöhet a kezdőrúgás!Hát mitagadás, kezdésnek bele is rúgunk az illetékes sakk elvtársakba. De csak jelképesen,hogy mások is lássák vagy legalább felfogják. Mutyi itt már szinte minden.

Bár egyes sakk politikusoknak nem hogy piros lap járna. Már elnézést, de picsán rúgás. Persze csak jelképesen. Vagy sárga lap, de az meg a bolondok házában ! A többit eldönti a sakk történelem. Nem nehéz kitalálni, ha így haladnak csak parasztok maradnak az egyetemes magyar sakk történelemben, nem hogy halhatatlan játszma. De nem is Portischok és nem is Puskás Öcsik. Csak PARASZTOK !

Túl hosszú elemzést vagy kommentárt nem érdemes szentelni ezeknek a légy sakkozó toborzó soroknak, de van itt valami ami miatt ez is csak a szokásos semmit nem érő sakkozó toborzó.

Az alábbi hírt tette közzé a MAGYAR Sakkszövetség,de talán pontosabb és tényszerűbb, ha azt mondjuk, hogy Magyar Sakkmutyiszövetség.

[su_quote]Felvételi felhívás a Maróczy Géza Központi Sakkiskolába

Az MGKSI felvétel hirdet a 2018/19-es tanévre. A sakkozásban komoly célokat kitűző, tehetséges fiatalokat keressük a 2003-2011 év között született korosztályokból!

Általános elvárások: a fiatal szeressen sakkozni, rendszeresen versenyezzen (legalább évi 60-80 versenyjátszma), az MGKSI keretein kívül is rendszeresen sakkozzon egyénileg és egyéni edzővel, a havonta kapott házi feladatokat időben megoldja, táborokról csak nagyon indokolt esetben hiányozzon.

[/su_quote]

És persze a MSSZ sakkmutyi azt elfelejtették odaírni hogy 20 ezer ft a 4 nap oktatás. Most akkor a gazdagok sportja vagy a sakkmutyisok sportja ez ? Számlával vagy mutyival ?

Most akkor sakkozó koldusnak menjen gyerek ? Vagy mindenkit besoroznak focistának, elvégre ott jobban fizetnek a semmire is,mármint idehaza.

De el kell ismerni, hogy a magyar ingyenélő politikusi pálya is vonzó lehet. Igaz, egész nap fáradalmas dolog lehet hazúdozgatni, lopni. Persze akadnak nehéz fizikai munkák is nekik.Amikor politikusaink rendre szalag átvágással, átadásokkal ollót cipelnek. Majd átadják azt, amit nem is ők kerestek meg keserves munkával.

Hiszen ha a MSSZ ben az utánpótlás teljesítményt illetően nem is, azért a sakk fiatalítási projekt, főként a pénzek és szakmai sikerek eltüntetésében hazánk mutyisakk mezben játszó „sakk lletékesei és más politikus lletékesei” legalább világbajnokok. Ez csak annak apropóján jutott eszembe,hogy ma startol a labdarúgó-világbajnokság – természetesen a magyar nemzeti tizenegy nélkül. Attól függetlenül, hogy hazánk aranylábú (falábújai !?) ezen a vb-n sem lesznek ott (86 óta így megy ez), számtalan izgalmas pillanatot tartogat a világesemény, még azok számára is, akik nem feltétlenül érdeklődnek a sport, azon belül pedig a foci iránt. Mától kis túlzással az egész bolygó Neymaron, Messin, Ronaldón és az oroszországi történéseken tartja a szemét, így mi, itt a hunonchess comon sem teszünk másként. Unalmas statisztikákkal nem, de mindenki számára fogyasztható, érdekes sztorikkal, a főbb eseményekkel rendszeresen jelentkezünk majd.

A 21. világbajnokságot tehát Oroszországban, Putyin diktátor nagymester vigyázó szemei előtt rendezik, a tornát a házigazda nyitja Szaúd-Arábia ellen. Bár nem vagyok foci szakértő, de tuti, hogy ha van kimondottan orosz sportág, akkor az a sakk és nem az orosz foci. Ez csak egy aprócska tény volt. Tény továbbá, hogy még Putyin diktáror nagymester is többe nézi a sakkot mint kis hazánk politikusai. Erre persze minden oka megvan, hiszen köztudottan az orosz sakk több mint fél évszázados orosz–szovjet hegemóniájának olyan ikonikus alakjai voltak mint Mihail Botvinnik, Anatolij Karpov és Garri Kaszparov és persze még jónéhányan, akik beírták magukat az egyetemes sporttörténetbe. És mint ha a magyar sakknak is voltak ikonikus alakjai. Ehhez képest a sakk támogatást egy NB2 es foci csapat körberöhögi. Apropó Kaszparov: Abban szinte biztosak lehetunk, hogy Kaszparov nem a Putyin csapatnak fog drukkolni.

Közismert tény mára, hogy Garri Kaszparov a putyini rendszer régi és egyik legelszántabb kritikusa, aki nem szokta visszafogni magát, ha az orosz elnökről van szó. A sakkvilágbajnok keményen beleszállt az orosz elnökbe és a FIFA-ba is. Nem rég a a közelgő futball-világbajnokság kapcsán fejtette ki kendőzetlenül véleményét, és talán nem lep meg senkit: a legendás sakkozó nincs elragadtatva a ténytől, hogy Oroszország rendezi a világ egyik legnézettebb sporteseményét. Az ilyen látványosságok szerinte tökéletes eszökzt jelentek Putyinnak és oligarcháinak arra, hogy még többet lopjanak és eltereljék a figyelmet az elnyomásról és az egyre mélyebb társadalmi feszültségekről.

És bár aranylábú (falábú!?) fiainknak a szokásoknak megfelelően szemernyi esélyük sem volt a kijutásra, így az egyszeri magyar futballszurkolók, de a sakkozók is nyugodtan válogathatnak, melyik csapatért szorít majd június 14. és július 15-e között. Azt már korábban tudni lehetett, hogy Kassai Viktor nem lesz ott az oroszországi vb-n, így ez már a második világbajnokság, ahol nem szerepel magyar játékvezető.

De van egy jó hír is a foci fanoknak

A FIFA DÖNTÖTT A 2026-OS LABDARÚGÓ-VILÁGBAJNOKSÁG HELYSZÍNÉRŐL

Az Egyesült Államok, Kanada és Mexikó adhat otthont a 2026-os labdarúgó-világbajnokságnak – döntött szerdán a nemzetközi szövetség (FIFA) moszkvai kongresszusán. Az amerikai vb-n már 48 válogatott szerepel majd, így a mostani 64 helyett 80 mérkőzésre kerül sor. A 48 csapatot 16 csoportba sorolják, s 32 együttes jut a kieséses szakaszba. Igy jó eséllyel talán már a magyar nemzeti tizenegy is ott lesz.De ha mégsem, akkor sincs gond, mert kis hazánk ha így halad,akkor stadion építésben lesz a topon.

De tuti: Banánfalva és Elefántcsontpart is.

STADION ORRBA SZÁJBA, NA MEG VALAHOGYAN MEG KELL NYERNI, VENNI AZ EMBEREKET.

  • diósgyőri stadion, május 5-én avatták – 12,4 milliárd forint
  • kisvárdai stadion, május 25-én kéne átadni – 3,16 milliárd forint
  • ceglédi stadion, május vége – 0,593 milliárd forint
  • a Videoton szinte teljesen átépített stadionja, június vége – 18,15 milliárd forint
  • budaörsi stadion, augusztus – 1,5 milliárd forint
  • békéscsabai stadion, augusztus – 2 milliárd forint
  • Vasas-stadion október – 6,98 milliárd forint

Százmilliárdokat költött az állam az elmúlt öt évben focira, de azért adtak alamisznát is a sakknak. Vagy csak megvették a sakktt kilóra ?

De azt is megígérjük, hogy a világbajnokság árnyékában sem feledkezünk meg a sakkról.

Sört a hűtőbe, szotyit a tálba, jöhet a kezdőrúgás!Hát mitagadás, kezdésnek bele is rúgunk az illetékes sakk elvtársakba. De csak jelképesen,hogy mások is lássák vagy legalább felfogják.

Lehet, hogy a foci nagy látványsport, de a jóisten, de még és az ateisták szerint is nem szokták a világot fel osztani látvány hacukákra, mert a politika többnyire csak eszköznek tekinti a sportot.

És talán nem járok messze az igazságtól. ha ezt mondom. A világon legalább annyian hívők és nem hívők egyaránt gyászolják meg, szenvedik el a világ számtalan bajait, mint a látványsportosi politikus idióták szeszélyeit. Mert ugyan a labda a vásznon is lehet gömbölyű,mármint ahogyan a politikusok ma világot látják vagy tálalják. Ehhez képest viszont a világ meg mint ha lapos vagy csak politikus lopós lenne.

Miközben a hazai stadionokról, esetleg a hóbortjára súlyos milliárdokat áldozó Orbán és Seszták Miklós a Volt, vagy van is MSSZ elnöke. Hiszen köztudottan családban maradt a sakk, mert az új, jelenlegi elnök a Sakkszövetség élén nem más mint Seszták Tamás. Mint korábbról ismert Seszták unokatestvérének adta át a sakkszövetség elnöki posztját.

Már csak azon érdemes elgondolkodni a sakk toborzóknak,nevezetesen a MSSZ nek,hogy sakkozó lesz e a gyerek. Hiszen a sakkberkekeben köztudottan,mig a MSSZ sakkmutyisai hétprcsétes titokként örzik a nagy titkot. Vagy a a sakkmutyit ?

Sakkra már nincs pénz ! Ezek a tények, hiszen sem a Zalai versenyen nem startolt idén a szokásos szuper GM csoport,de lányainkra se jutott pénz az idei Mitrópa kupán.

Sört a hűtőbe, szotyit a tálba, jöhet a kezdőrúgás!

Bár jobb helyeken azokat a sakk vagy politikai poziciókban lévő embereket szokták kirúgni kezdőrúgásként vagy legalábbis eltanácsolni a sakktól akik erre érdemtelenek. De sajnos kis hazánk mára a MSSZ el is,de nemhogy sakk szakmailag és morálisan is megbukott,de még még minimálisan elvárható anyagi esélyegyenlóséget sem tette , teszi lehetővé a sakkban.

Sört a hűtőbe, szotyit a tálba, jöhet a kezdőrúgás!

Kenyeret és cirkuszt! – Jön a Gladiátorok harca

Panem et circenses – kenyeret és cirkuszt a népnek – hangzott a római uralkodó osztály jelmondata, mellyel hosszú időn át sikeresen szerezte meg alattvalói széles tömegeinek szimpátiáját és támogatását.

Itt tarunk!

Azt hiszem, fölösleges lenne további kommentárt fűznöm a tényekhez hisz nincs szó, mely az általam elmondottaknál világosabban beszélne a hazai sakk állapotokról..

Nem szorul magyarázatra, hogy arctalanná, közönyössé vált-e már az esetleg sakkozni akaró gyerek, nem kérdés továbbá az sem, hogy a mai kor felelős szereplői vajon hogyan viszonyulnak a hazai sakk problematikájához, mint ahogyan az sem kétséges, hogy a krisztusi értékek lezüllesztése vagy az emberi-anyagi egyenlőtlenségek a sportban lentebb züllenek e még,egy sakkozónak lenni akaró gyerek életébetébe?

Még mielőtt sokan azt hinnék, hogy útálom a focit , hát nem. Igaz ugyan, hogy nem a kedvenceim, de ez csak azért lehet, mert nem szeretem ha egyesek megmondják, hogy csak foci létezhet.

Ennek ellenére is jó szúrkolást kívánunk azoknak, akik szeretik a focit. Talán nem árulok el nagy titkot, ha azt mondom: Több sakkozó szereti a focit mint focista a sakkot. Bár az is tény. hogy sokan vannak a világon, akik csak azért szerteik a focit, mert ez afféle sikk.És ugye sokan mondják azt is,hogy kis hazánkban mindenki ért a focihoz, Én bevallom, hogy nemigazán. De igen jó eséllyel megtippelem a végeredményt.

Egy nemzet sikere soha nem azon múlik csak,hogy a labda begurul a hálóba, hanem azon, hogy a magyar politika képes e rendszert váltani az elmeszesedett és kapzsi agyában.