Szeniorok nagy meccseivel

Szeniorok nagy meccseivel

Negyedszer rendezték meg Nagykanizsán az Országos Szenior Egyéni Rapid Sakkbajnokságot és a két versenynap kilenc fordulója alapján győztest is hirdettek, a kupa - már nem először - a fővárosba került.

Végül hatvannégyen érkeztek meg az eseményre és a jó hangulatra nem lehetett panasz, bár gyorsan tegyük hozzá, sokszor igencsak éles csaták tanúi lehetett a sportbarátok.

 

- Éppen az egyik az asztalnál időztünk, amikor az ott meccselő sakkozók két lépés között bizony az óra kezelése miatt szóltak egymásra – jegyezte meg Karádi Ferenc nagykanizsai alpolgármester.

Néhány lépéssel távolabb már - az indulók között rendszeresen ott lévő - Papp Nándor merült el gondolataiban, érdeklődésünkre azonban mondta is, mi nyomasztotta kissé.

- A csütörtöki három pont nem volt rossz, de a pénteki 2,5-lel már nem vagyok kibékülve – fogalmazta meg keserűségét a végül 16. helyen záró kanizsai sakkozó. - Na mindegy, lezajlott, várom majd az újabb sakkjátszmákat.

Péntek kora délután zárult aztán a bajnokság, de a versenyszellem még ekkor is a tetőfokára hágott, különösen akkor, amikor a szervezők részéről Szabados Gyula az oklevelekért kiszólított versenyzők sorában az alábbiakhoz ért: - Jöjjön a sorban a következő, Schlahetka Gábor, Ferencváros...

Következhetett a kézfogások sora, majd rá is vágta Cseresnyés Péter államtitkár a parolázás közben:

- Hajrá, Fradi...

A replikázás Karádi Ferenctől nem is késett:

- … már akinek...

Magyarázattal pedig a verseny 19. helyen zárt Kercsmarics József szolgált:

- Feri Újpest-drukker, azért tehette ezt hozzá, na jó, én meg Honvéd-szurkoló vagyok, de most tényleg a sakk van az első helyen...

S ahogy a labdarúgó NB I elmúlt szezonjában az arany a XIX. kerületbe került, úgy a szenior sakk bajnokság első helyezését is az a Mészáros András hódította el, aki a fentebb említett kerület elődöntőjéből került a kanizsai fináléba.

- Először indulhattam ezen a versengésen és egyből nyertem is, ez azt hiszen nem rossz arány – értékelt röviden a 7,5 pontot gyűjtő fővárosi győztes, aki azért még NB-s szinten is komolyan sakkozik.

A második helyen Hardicsay Péter (7,5) végzett a IV.. kerületből, harmadik pedig Fodre Sándor (7) lett, ő a XXI. kerületi selejtezők után játszhatott a nagykanizsai sakktábláknál.

- Nyugodtan mondhatjuk, nagyon erős mezőny jött össze idén a szenioroknál, hiszen legalább tíz olyan mester volt, aki komoly szinten sakkozik – vont mérleget Kercsmarics József, aki szombaton már az sakkozók utánpótlásának Batthyány-Kanizsa Kupáján lesz a szervezők sorában.

Read previous post:
Help Nino Khurtsidze overcome cancer

Nino in Need Nino Khurtsidze (born September 28th, 1975) is a Georgian chess player who holds the FIDE titles of...

GRENKE Chess Classic 2017 FINAL

GRENKE Chess Classic 2017 (Karlsruhe GER) Thu 13th Apr 2017 - Sat 22nd Apr 2017 - Official Site 4th GRENKE...

Életmü díjat kapott sakk szakosztályunk mestere, Jakobetz László

Életmü díjat kapott sakk szakosztályunk mestere, Jakobetz László Vezetőedzőnket, Jakobetz László FIDE-mestert Budapesti Sakkozásért Díjjal tüntették ki a Bálnában megtartott Tavaszi...

CIKK vázlat

Chess Talent: Vincent meets Garry

Chess Talent: Vincent meets Garry By Frederic Friedel Here's how it began. Recently – actually at the end of August...

Close