Szép Volt Görbe!

Szép Volt Görbe!

Görbicz Anita, becenevén Görbe (Veszprém, 1983. május 13. –) 233-szoros válogatott magyar kézilabdázó, a Győri Audi ETO játékosa és a nemzeti csapat irányítója volt. Győrben a legnagyobb sikere a három BL-győzelem,[2] a válogatottal a legjobb eredménye a 2003-ban szerzett világbajnoki ezüstérem. A világ legjobb női kézilabda-játékosának választották 2005-ben.

Szép Volt Görbe!

A Hollandia elleni Európa-bajnoki selejtező előtt a Magyar Kézilabda-szövetség (MKSZ) hivatalosan is elbúcsúztatta a válogatottságtól visszavonuló Görbicz Anitát.

A csapatkapitány a tavaly decemberi világbajnokságon, a Franciaország elleni vesztes nyolcaddöntőt követően jelentette be, hogy többé nem szerepel a válogatottban.
A szövetség nevében Pálinger Katalin alelnök, korábbi csapattárs mondott köszöntőt, aki úgy fogalmazott, Görbicz a sportág királynőjeként, a világ legjobb női kézilabdázójaként köszön el a magyar válogatottól, és az odaadását, a mindenáron való győzni akarását emelte ki.
Novák András főtitkár egy 233-as számú mezzel ajándékozta meg, a szurkolók egy szektornyi méretű, mezt formázó, “Köszönjük, Görbe!” feliratú drapériát feszítettek ki a lelátón, majd a Hooligans zenekar tagjai énekeltek a pályán.

 

Az MKSZ nyilvántartása szerint

GÖRBICZ 2002 ÉS 2017 KÖZÖTT 233 VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉSEN LÉPETT PÁLYÁRA NEMZETI SZÍNEKBEN ÉS 1111 GÓLT SZERZETT.

Elbúcsúzott a kézilabda királynője, Görbicz Anita

[su_quote]Tudtam, hogy eljön ez a pillanat, de nem gondoltam volna, hogy ennyire izgatott leszek ma – mondta meghatottan.[/su_quote]