Szuperhösök Versenye – A daganatos betegségekböl gyógyult gyerekek olimpiája

Szuperhösök Versenye – A daganatos betegségekböl gyógyult gyerekek olimpiája

A Győztesek Versenye – A daganatos betegségekből gyógyult gyerekek olimpiáját ausztus 3. és 5.között Moszkvában került megrendezésre. Mi teszi az eseményt olyan különlegesvé? Nos, a résztvevők! Minden résztvevő nyert életet a rák ellen; mindegyik rák túlélője. Idén, az orosz régiókból érkező 32 csapat mellett 14 külföldi delegáció érkezett az orosz fővárosba, beleértve az első alkalommal Kirgizisztánból érkezőket is. Valahogy mégis mások mint mi felnőttek. A tekintetük. Meglepő bölcsességet, és elképzelni sem merem, mennyi szenvedést tükröz. Nemrég gyógyultak különböző daganatos betegségekből. Moszkvába, az immár kilencedszer megrendezett Győztesek Versenyére felejteni érkeztek. Ha arra gomdolunk. hogy hamarosan sakkolimpia és mondjuk bármilyen más sport olimpia és netán arra, hogy milyen nehéz sokaknak a sikerhez vezető út. Persze, ebben is van igazság. De mik vagyunk mi barátaim ezekhez a gyerekekhez képest,akik megjárták a poklot.Elhalványul bármilyen aranyérem fénye,de még a sakk nagymesteri titulushoz vezető út is csak sétagaloppnak tünhet.

HUNONCHESS

 

Photo: Kedar Palsule

Photo: Kedar Palsule

Ez esemény több mint egy verseny, ez egy igazi ünnep azok számára, akik nagyon fontos győzelmet nyertek – győzelem EZ a betegség felett. Az évek során a játékok bebizonyították, hogy a sport visszaszerezheti a gyermekek teljességét és fényességét. Itt nincsenek vesztesek, mert minden résztvevő győztes!

 A versenyt különböző sportágakban, mint pl. Úszás, lőfegyver, labdarúgás és sakk kerülT megrendezésre minden évben Moszkvában.

INFO


 

A Győztesek versenye (oroszul: Всемирные детские игры победителей; angolul: The World Children’s Winners Games) napjaink legnagyobb európai sportrendezvénye a daganatos betegségből felgyógyult gyerekek számára, nemzetközi hírű és világszínvonalú program, amelyen azok a 7–16 év közötti gyermekek vehetnek részt, akik az onkológiai kezeléseket sikeresen befejezték. A kezdeményezést indító orosz „Podari zsizny” alapítvány (magyarul: „Ajándékozz életet alapítvány”) 2010-ben rendezte meg első alkalommal a Győztesek versenyét Moszkvában, melyen azóta évről évre egyre több ország gyógyult gyermeke képviseli hazáját.

The World Children’s Winners Games (Russian: Всемирные детские игры победителей) better known as The Winners games are international sports competitions for young cancer survivors. The project was launched by the Podari Zhizn Foundation in 2010. Since 2018 regional stages of the Winners Games are held not only in Russia but in other countries as well.