Úgy leégett az IFi sakkvébén a MSSZ Ifi vezetés, hogy ettöl jobban már csak Kállai Gábor szokott leégni, ha megszólal

Úgy leégett az IFi sakkvébén a MSSZ Ifi vezetés, hogy ettöl jobban már csak Kállai Gábor szokott leégni, ha megszólal

Immár második súlyos kudarcát szenvedte el a magyar ifi sakk ez évben világversenyen.

De mivel a magyar sakk egy ne bánts virág.A rörténetben megjelenő szereplők kitalált személyek, valóságos személyekkel való mindennemű hasonlóságuk pusztán a véletlen műve.

PatkányírtáS HAMAROSAN !

Avagy miért beteg a magyar sakk És az megvan gyerekek, hogy némelyik sakk edző úgy vett fel pénzt egyesülettől, hogy gyereket nem is oktatott ? Hamarosan patkányírtás ! Mert aki gyerekektől lop, azt az anyjába küldjük ! Béluska a picsád szétfogjuk rugni ! Szó szerint !


Ugye nem akarja senki azt mondani, hogy a sakk a mai internet technológia miatt, mint kommunikáció s a millió sakkelemző progik miatt földönkívüli tudomány.Kedves sakk okosok a katedrán és egyes más vámszedők.

Noha ide valóban pénz és szakértelem is kéne

Helyette pitiáner csalók és érdekekek mentén megy a harc a pénzkért, ahol legtöbbször a gyerekek az áldozatok.

Leégett a házuk, most pedig újra költözniük kell: utcára kerülhet a család.Sajnos gyakran találkozunk hasonló emberi tragédiákkal, sorsokkal a hétköznapi életben is,amikor egyik napról a másikra emberek földönfutóvá válnak.Elég csak elég egy elektromos szikra és ég a haz, de persze lehet emberi gondatlanság is, vagy akár természeti csapás is.

Szándékosság vagy gondatlanság? Mármint a sakkban

Mert ennyi véletlen nincs ! Pláne a sakkban. Évek óta !

Mindenesetre sajnos megint tény: Úgy leégett az IFi sakkvébén a MSSZ Ifi vezetés, hogy ettől jobban már csak Kállai Gábor szokott leégni, ha megszólal.Mint az korábbról ismert,a volt kapitány a pálya széléról szokta osztnani az észt.Igaz, néha értelmeset is mond,de ezt nála nagyban befolyásolja a hova állás esete. És persze sakkozókat is oktat, de Magnus Carlsen vagy Carauna lehetséges riválisát nem Kállainál kell keresni a tanítványok sorában. De talán egyeseknek szokatlan lessz amit mondok. A magyar sakk egyik legnagyobb gyengéje a sakkoktatás,ahol a kapzsiság,a szakmai kontroll hiánya már rég generálja azt,hogy a magyar sakk nem versenyképes mára a világgal. Jó ideje kirakat sakkot gyártanak egyeek és a saját zsebükre sakkozznak. Polgár Judittól kezdve igen sokan még !

Könnyü dolgom van, mert nem nyalok senkinek,a pénz rabjai senkiháziknak a sakkban meg pláne nem. Nem hat meg az sem, ha valaki GM.Először embernek kéne lenni sokaknak, nem parádés cirkuszi bohócnak-Akár sakk titulussal vagy nélküle. Vagy csak személyes sérelmei kapcsán bök oda olykor Lékóéknak egy két média üzivel.De valljuk be őszintén.Van ma szükség, van értelme manapság a sakk kritikáknak ? Vagy csak akkor, ha egyesek a pálya egyik térfelén állnak akár a mai politikában.Miközben fetreng a jobb sorsra hivatott magyar sakk a pénztelenségben,vagy akár az évtizedes sakk szakmai hibákban amelyek olyan gyókeret vertek mára már,hogy szinte nem is csoda amit látunk a mai magyar sakkban.Sajnos !

Immár második súlyos kudarcát szenvedte el a magyar ifi sakk ez évben világversenyen.

Gyakran hallunk arról is,hogy mondjuk az Élő-pontrendszer az csak egy szám, amivel sorba rakják a sakkozókat és olykor torzítja a reaitásokat. De ne menjünk ebbe bele barátaim. mert nem csak ez, hanem más és ezer oka van a magyar sakk immár ifi sakk lejtmenetnek is.

A pénz persze, a nincstelenség alapból meghatározó. De vajon, hol van a szakmai felellósség ? Ahol Kállai Gáborok oktatják a sakkot igen jö pénzért !Egyesek brutálisan magas,sztárügyvédeket meghazudtoló őrabérekért.

Vajon, a mi gyerekeink lennének butusok ? Nem hinném !

Kizárt ez Barátaim / Lopnak, csalnak,hazudnak a sakk tanító bácsik. Tisztelet az igen kevés kivételeknek. Nem lopnak, csak megfejnek ?! Tudja ezt már mibdenki, hogy kupi a sakk, de a szerencsétlenek apróért is eladnák az anyjukat. EGYESEK. Mert barátaim, akik gyermekeinket meglopják, azok hitványabbak a sírrablóknál is.És mi letesszük, hogy ki vagy, kik egyesek.GM , Bárki.Mennek a levesbe,akik gyerekeinken élősködnek. Mert nagyon úgy néz ki, ellentétben más sportokkal, hogy a magyar sakkoktatás atyaistenei sérthetetlennek és szentek. Holott komoly sportágakba páros lábbal tanácsolják el a vámszedöket,az arra alkalmatlan állítólag szakemberekeket.

CSÓKOS A SAKK VAGY GÉPI ?

Ma már a gazdagok sportja lessz idehaza,hizen pénz se nagyon van rá, csak egyeseknek

Vajon, a mi gyerekeink lennének butusok ? Kizárt barátaim ! Mire megy a játék uraim ? Vámszedésre ? Vajon, miért van az,hogy más nemzetek fiai és lányai tarolnak jó ideje már. Önök mára ismét a sokadik szégyent hozták gyerekinkre. Kállai Gábor főokoson át a MSSZ béna és alkalmatlan ifi vezetésével egyetemben. Mire megy a játék uraim ? A versenysakk kinyirására ? Hogy tele legyen a zseb a gyereksakk oktatás őrabéreivel ? Uraim ! Már a vakok is látják, hogy önök a sakk vámszedői,gyerekeink és szüleinek vérszivói. Egy dolguk akadt és maradt. Lehajtott fejjel eltakarodni a picsába és nem a sakkon élősködni. Kivételek persze akadnak! Uraim ! A sakkkoktatás sem más, mint a sakk.

Az idő, tér, és anyag függvénye. És ha jól látom, márpedig a tények makacs dolgok,önök megbuktak Kállaistól is. Az önös nagyravágyásuk és anyagis, vagy önkritikát nélkölüző szakmai kudarcuk a magyar sakk szégyene napjainkra.

Miközben a magyar sakk ügy remél anyagi segítséget, hogy világversenyeken éremre akar játszani egyesek nem veszik észre már rég,hogy ide már rég több kellene.Ennek egyik fő oka a gépi sakk, ahol csak azok számíthanak sikerre,ahol van pénz. Ahol van szakmai munka, pénzügyi kontroll és ezer más.Vagy sakozóknak, edzőknek olyan életpálya modell, ahol megéri sakkozónak lenni.Képtelenek maguknak jogokat kiharcolni, mert mindenkinek a saját zsebe az első. Várják a csodát akkor, amikor már süllyed a hajó.És persze beérik morzsákkal, a benfektesek meg falatoznak. Vagy sakkpalota és generációváltás mesékkel rizsáznak. Hány éve is

Amikor az egyik fő szponzor is azt mondja , hogy ezek tényleg lopnak,ott már bibi van.Mert bizony lopás az is, amikor szakmaiatlan barbár módon sunyiznak egyesek. Nem csak anyagi deficitet termeltek,hanem morálisan is szégyent hoztak a sakkra,de leginkább gyerekeinkre. Akik vétlenek ebben a nagy magyar sakkban. .

FINAL VÉGEREDMÉNNYEL- 2018 World Youth Chess Championships 11- round – 20-30 October – Porto Carras, Chalkidiki, Greece – (Open U14, U16, U18 and Girls U14, U16, U18) – Magyar résztvevökkel

World Youth Chess Championships 2018 2018/10/20 al 2018/10/30

Player overview for HUN

SNo Name Rtg FED 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 Pts. Rk. Group
42 FM Szabo Marton Mihaly 2307 HUN 1 1 0 0 ½ ½ ½ 0 ½ 1 ½ 5,5 54 Open 18
7 IM Kozak Adam 2445 HUN ½ ½ 0 1 ½ ½ 1 ½ 0 0 1 5,5 68 Open 16
65 FM Ongut Tamas Gunes 2185 HUN 0 1 ½ 0 1 ½ 0 0 1 1 ½ 5,5 64 Open 16
75 AIM Kovacsy Barnabas 2104 HUN 0 1 ½ 0 0 ½ 1 0 1 0 1 5,0 78 Open 16
29 FM Gombocz Ferenc Jr. 2271 HUN 0 1 1 1 0 1 0 ½ 1 0 1 6,5 35 Open 14
38 Juhasz Agoston 2174 HUN 0 1 1 ½ 1 1 0 0 1 0 1 6,5 34 Open 14
69 WCM Gaal Zsoka 1976 HUN ½ ½ 0 0 1 ½ 1 ½ 1 0 ½ 5,5 67 Open 14
23 WFM Egyed Judit 2089 HUN 1 0 1 ½ 0 0 1 1 0 ½ 1 6,0 38 Girls 18
29 Gombocz Zsofia 2038 HUN ½ 1 ½ ½ 1 0 1 0 0 ½ 1 6,0 35 Girls 16

Szabo Marton Mihaly FIDE elo +/- -25,4 Kozak Adam FIDE elo +/- -34,5 Ongut Tamas Gunes FIDE elo +/- -14,4 Kovacsy BarnabasFIDE elo +/- -78,4 Gombocz Ferenc Jr. FIDE elo +/–36,8 Juhasz Agoston FIDE elo +/- -18,4 Gaal Zsoka FIDE elo +/- 6,8 Egyed Judit fIDE elo +/- -92,8 Gombocz Zsofia FIDE elo +/- -72,8

A klasszikus időbeosztású verseny résztvevőinek listáját ITT találod.Info

chess results  Website . Hivatalos

oldal

Open U18 PGN

Girls U18 PGN

Open U16 PGN

Girls U16 PGN

Open U14 PGN

Girls U14 PGN