Úgy néz ki Carlsen, mint Messi vagy Ronaldo?

Úgy néz ki Carlsen, mint Messi vagy Ronaldo?

Borisz Gelfand, 49 fehérorosz születésű izraeli sakkozó, nemzetközi nagymester, világbajnoki döntős (2012), hatszoros világbajnokjelölt, világkupa győztes (2009), egy rövid interjút adott nem rég a Belarus Today lapnak, ahol párhuzamot vont a futball és a sakk között. Az Izraelben élő nagymester a labdarúgásról beszélt, és összehasonlította Magnus Carlsen-t a foci legjobbjaival.

Az épp lassan finiséhez érkező labdarúgó-világbajnokság kapcsán importájuk ezt az interjút és persze más okok miatt is. Köztudott, hogy sok sakkozó szereti a focit, a jó focit.Hogy a focisták mennyire szeretik a sakkot azt nem tudom. Ideje megtanulni nekik sakkozzni. És már páran kérdezték, hogy Mit keres egy sakkportálon a foci vb, hiszen foci lapokban nincs is sakk. Meg csak szidjátok a foci hunonchess. Amigo 🙂 Mi nem a focistákat szidjuk, hanem az apukájukat,akik nem értenek hozzá és csak eszköznek használják. Az alábbi interjúban Gelfand nagymester érdekes dolgokat mond a fociról is.

Magnus, aki a legemblematikusabb figurája a mai sakknak, mivel igazi nagypályás játékos és nem csak sakkban. Van egy igen jó és szimpatikus válasza Gelfand nagymesternek a sakk kapcsán is.

Elhagytad az álmot, hogy világbajnok lágy? Soha nem volt ilyen álom. De van egy jobb, mindig javulni. És én ebben hiszek.

http://abcblogs.abc.es/poker-ajedrez/public/post/carlsen-messi-ronaldo-boris-gelfand-20903.asp/