Új fötitkár a Magyar Sakkszövetség élén.

Új fötitkár a Magyar Sakkszövetség élén.

Elnökségi ülést tartottak a Magyar Sakkszövetségben hétfőn. Az összejövetel egyik fő témája az új az új főtitkár személyének megválasztása volt.(Vagy csak a szokásos Seszták rendelet lépett életbe!?).

Portálunk elsőként már korábban jelezte ezt az érdekes választást. Sakkmutyit ? Netán + csődöt.

A korábbi főtitkár Rácz Zoltán volt, akit 2015 ben (választott!? vagy már előre eldöntött volt a személye!?).

Immár (Százszázalékos!), hogy a hétfői ülésen Csörsz Ferencet választotta a Magyar Sakkszövetség mint új főtitkárnak.

Véleményünk szerint Rácz Zoltán cseréje vagy a munkaviszony megszüntetésének a közös megegyezés döntése mögött szinte bíztos,hogy anyagi problémák állnak.De nem zárhatjuk ki az újabb házon belüli sakkmutyit sem.
A Magyar Sakkszövetség egyébként nem írt ki pályázatot a posztra a szövetség honlapján. (Természetesen utólag megteheti, hiszen ma már bármilyen cikket visszalehet dátumozni, de értelmetlen, mert arra is gyorsan rálehet jönni.Kedves mutyisok.)
Ahogyan korábban a szövetségi kapitányi posztra sem írtak ki pályázatot. Csak akkor, amikor már
lezsírozták jó előre ki a kapitány. Majd utólag írtak ki pályázatot !

Csörsz Ferenc pedagógus Kisvárdán,sakk mesterjelölt és a MSSZ elnökségének tagja. További hírünk még,hogy a MSSZ változatlan anyagi gondokkal küzd.

Bár a MSSZ most sem tett közzé semmilyen hivatalos infót, de sajnos a sakkozók már megszokhatták, hogy a Magyar sakknak nincs gazdája. Sem állami szinten,de a MSSz vezetése is csődöt mondott.Csörsz Ferenc barátaival meg pláne !Kedves sakkmutyisok

De az szinte biztosra vehető, hogy a Magyar sakk nem tud versenyképes maradni, ha nem kap több állami támogatást. A kiélezett gépi sakk miatt ma már meggondolandó egy sakkozónak erre tenni az életét. Másfelől pedig megkerülhetetlen az ifi sakk komoly szakmai reformja. Ezt eddíg a MSSz nem tette meg.
hunonchess.com

https://hunonchess.com/hoppa-uj-fotitkar-a-magyar-sakkszovetsegben/
Read previous post:
2018 The 4th Gideon Japhet Cup Rapid Chess Tournament July 2-6 in Jerusalem, Israel. 10 rounds. Players: Svidler, Nepomniachtchi, Ivanchuk, Gelfand, Meier, Anna Muzychuk

Hou Yifan vs Ponomariov Match 2018 Shenzhen CHN 03.07.2018- 08.07.2018

I. Zalaegerszegi 24 órás sakkverseny

European School Chess Championship 2018 Krakow/Poland 29-Jun-18 08-Jul-18 7-U17 Leszko, Bence 2096 HUN

  ESCC OPEN 2018, Krakow LIVE ESCC Girls 2018, Krakow LIVE

Magnus Carlsen to play the Sinquefield Cup

Magnus Carlsen will be out for revenge after Maxime Vachier-Lagrave won their individual game from a lost position last year...

Close