Új fötitkár a Magyar Sakkszövetség élén.

Új fötitkár a Magyar Sakkszövetség élén.

Elnökségi ülést tartottak a Magyar Sakkszövetségben hétfőn. Az összejövetel egyik fő témája az új az új főtitkár személyének megválasztása volt.(Vagy csak a szokásos Seszták rendelet lépett életbe!?).

Portálunk elsőként már korábban jelezte ezt az érdekes választást. Sakkmutyit ? Netán + csődöt.

A korábbi főtitkár Rácz Zoltán volt, akit 2015 ben (választott!? vagy már előre eldöntött volt a személye!?).

Immár (Százszázalékos!), hogy a hétfői ülésen Csörsz Ferencet választotta a Magyar Sakkszövetség mint új főtitkárnak.

Véleményünk szerint Rácz Zoltán cseréje vagy a munkaviszony megszüntetésének a közös megegyezés döntése mögött szinte bíztos,hogy anyagi problémák állnak.De nem zárhatjuk ki az újabb házon belüli sakkmutyit sem. A Magyar Sakkszövetség egyébként nem írt ki pályázatot a posztra a szövetség honlapján. (Természetesen utólag megteheti, hiszen ma már bármilyen cikket visszalehet dátumozni, de értelmetlen, mert arra is gyorsan rálehet jönni.Kedves mutyisok.) Ahogyan korábban a szövetségi kapitányi posztra sem írtak ki pályázatot. Csak akkor, amikor már lezsírozták jó előre ki a kapitány. Majd utólag írtak ki pályázatot !

Csörsz Ferenc pedagógus Kisvárdán,sakk mesterjelölt és a MSSZ elnökségének tagja. További hírünk még,hogy a MSSZ változatlan anyagi gondokkal küzd.

Bár a MSSZ most sem tett közzé semmilyen hivatalos infót, de sajnos a sakkozók már megszokhatták, hogy a Magyar sakknak nincs gazdája. Sem állami szinten,de a MSSz vezetése is csődöt mondott.Csörsz Ferenc barátaival meg pláne !Kedves sakkmutyisok

De az szinte biztosra vehető, hogy a Magyar sakk nem tud versenyképes maradni, ha nem kap több állami támogatást. A kiélezett gépi sakk miatt ma már meggondolandó egy sakkozónak erre tenni az életét. Másfelől pedig megkerülhetetlen az ifi sakk komoly szakmai reformja. Ezt eddíg a MSSz nem tette meg. hunonchess.com


https://hunonchess.com/hoppa-uj-fotitkar-a-magyar-sakkszovetsegben/