Vakvágányra futott pancserok határon innen és túl

Vakvágányra futott pancserok határon innen és túl

A Vak norvég SAKKOZÓ csaló


Nem rég olvashattak róla sokan,ami a norvég médiákban is megjelent,sőt még bekerült az összes nagyobb norvég médiumba, de még a norvég a nemzeti TV-be is egy vak sakkozó kapcsán.

A Vak norvég csaló esete.

És persze jó magyar szokás szerint le is csapott a sztorira nem meglepő modon a magyar média is

Egyes komoly lapoknak sem, de sakk portálnak is csak erős túlzással nevezhetŐ magyar sakk újság netes változata is.

Adás van szenzáció : a tömeg vért kíván és szalag címeket ! Sakk az minek, hát még az igazság

Történt ugyanis, hogy egy szerencsétlen ördög, a norvég 52 éves Stein Tholo Bjørnsen néhány sakk versenyen csalt. Nevezetesen egy, a markába rejtett bluetooth eszközt használt illegális segédeszköz gyanánt, majd má ahogy ilyenkor már csak lenni szokott lebukott.A Norvég Sakkszövetség ekkor 2 évre eltiltotta. De ezek után sem állt le ez a szegény ördög ,hanem folytatta a csalást. Persze naivitás lenne azt hinni, hogy világsztárokat vert meg,csak mondhatni amatőröket. De azokat versenyeken. Nem szerteném megbántani az 1500-1750 értékpontszámú sakkozókat, de az még igencsak amatőr kategória. Nos nem nyújtom tovább a dolgot, de szerencsétlen ördög immár végleg megbuKott. Amikor egy következő versenyen egy 9 éves kislány volt az ellenfele, akinek az apukája is jelen volt a táblánál.

Az apuka addig filmezte a látáskárosult ellenfelet, amíg bizonyítékot nem talált arra, hogy csal. Elképesztő, de a markába rejtett bluetooth eszközt használt!!! Eleinte tagadta, hogy ott bluetooth van, majd amikor az bebizonyosodott, akkor azt tagadta, hogy használta volna. De ezután a Norvég Sakkszövetség pontot tett az ügy végére, és a döntés értelmében

Bjørnsen nem ülhet többet sakktáblához egyetlen versenyükön sem.

A kör bezárult szerencsétlen ördögnek, mert eleddig példátlan büntetést szabott ki rá a Norvég Sakkszövetség, és örökre eltiltotta a versenysakktpől. A május végi döntés indoklása egyszerű volt:

Zéró toleranciánk van a csalással szemben, és azt akarjuk, hogy tagjaink a szabályok szerint játszanak.
Kemények mint a Rolling Stones, azta

Eszükbe nem jutott,hogy talán valamiféle módszerrel, szakamberrel megpróbálták volna becserkészi a szerencséntlent, hogy a hobbyját megtanítsák vele, hogy hogyan lehet érzelmileg feldolgoznia vakságát és megnyerni a sakknak, de akár önmagának ezt az embert.

Vak norvég csaló vagy csak egy szerencsétlen ördög ? Szándékosan használtam végig a szerencsétlen ördög kifejezést

szegény ördög. szerencsétlen flótás. very devil Stein Tholo Bjørnsen lenne maga a megtestesült ördög,a megtestesült gonosz ? Nem hinném ! Noha joggal szankcionált a norvég szövetség, de mint ha most teljesen nevetségessé tette volna magát a norvég sakkszövetség és talán nagyon is túl lőttek volna a célon.De talán az meg fölöttébb szánalmasabb ahogyan egyes magyar médiák csak azért hogy címlap legyen a sztori és hasznot hozzon egyeseknek a média profit is lecsapnak a hírre. Hogy egyébként a magyar sakk és azok lelkes szenzáció éhes firkászait egyébiránt meg nem is érdekli a sakk. És ki tudja, de talán idehaza is lenne mit söprögetni ! Mármint a magyar sakk más csalásai, sakkmutyijai kapcsán !

Mindenki elégedett gondolom. Nem szeretném védeni ezt a szerencsétlen embert, de talán nem érdemelt sakk halálos ítéletet.
[/su_quote]Az már csak véletlen lehet, hogy idehaza a sakkban sokkal durvább , de más írányu csalások voltak,de idehaza ciki söpgetni. Meg ugye akiket megvettek kilóra hallgatnak a magyar sakk gondjairól és extrémebb mutyijairól! [/su_quote]

De talán kevesen tudják, hogy milyen rendkívüli lelkierő, szellemi képesség kellhet ennek a vak embernek az élet elviseléséhez! Most hogy elvették a játékát örökre. Hiszen esetünkben ez az ember lelke is ápolásra szorulna. De hogy hány, egyébként tök jól látó emberek is fényyel sem látják a világot az tuti.

Azt már csak igen hallkan mondom, hogy manapság lelehet árnyékolni versenytermeket, hogy a telo és más kütyük behalnak.Azt is csak halkan mondom, hogy a kezemben elfér egy kütyü és ott tévét senki nem néz adott teremben.
Az már csak extra hab a tortán, hogy a 77-szeres szintén norvég tömeggyilkost Anders Behring Breiviket jobb körülmények között őrzik, mint más rabokat. Cellájában saját futópad van, valamint használhat számítógépes játékokat és magazinokat is olvashat.

De Breivik szerint embertelen körülmények között őrzik és állatias bánásmódban van része.Ennek érzékeltetésére egyebek közt azt hozta fel, hogy gyakran hideg a kávéja.

Természetesen elutasította Anders Behring Breivik panaszát csütörtökön az Emberi Jogok Európai Bírósága.

Breiviket egyébként 21 év börtönre ítélték.

És mire kiszabadul, akár igen jó sakkozónak is kiképezheti magát a sitten.

Míg a szerencsétlen vak sakkozó mint ha nagyobb büntetést kapott volna,ha érTik az olvasők.

Most akkor joghézagok vagy agyhézagok vannak a politikában a politikusoknál ? Idehaza is ! Szerintetek ?

Nem rég egy bolgár tehénet halálra ítéltek Bulgáriában mert tiltott határátlépést követett el. Nevezetesen átlegelt a szerencsétlen állat. A bolgár–szerb határon fekvő Kopilovtsi faluban élő vemhes tehÉN, amelyik nemrég Bulgáriából átsétált Szerbia területére. Az egykori Beatles zenekar legendás tagja is kellett ahhoz a petícióhoz, amelynek aláírói végül is megmentették Penkát, az azia elhíresült bocit. Sőt, azóta már Műholdas nyomkövetőt kapott az Európai Unió tekergő tehene.

Hírtelen tini korszakom egyik nagy kedvence jutott eszembe a szerencsétlen vak sakkozó kapcsán A Deep Purple két klasszikus nótája. A Deep Purple – When the Blind Man Cries (Amikor egy vak ember sír) és a Child In Time

Ha most elmész, zárd be az ajtót, nem várok ide többé halandót. Földön fekszem, halld meg a bánatom, halott, vagy részeg vagyok, úgy sem láthatom. Csak egy vak vagyok, csak egy vak ember, akit elkerül a fény, Mikor egy vak sír, Uram, te tudod elvész a remény. Volt egy barátom, itt lakott, szép idők voltak, de végül itt hagyott. A hideg télben jóságra lelt, s látta a fényt s ez pont így megfelelt. Csak egy vak ember, csak egy vak vagyok, a hidegtől megfagyok. Mikor egy vak sír, Uram, lelkem már nálad ragyog.

Blind sjakkspiller ekskludert fra sjakkforbundet hunonchess
Read previous post:
Balatonlellén csütörtökön elrajtoltrajtolt a korosztályos bajnokság

Ismét Kapcsoljuk a foci vébé lelátót és a macit is.

sillyseason.

Paris GCT Rapid and Blitz 2018

June 20 - 24 | Paris Grand Chess Tour | Paris, France CT Rapid Paris 2018 Paris FRA (FRA), 20-24...

36th Balaton International Chess Festival FINAL

36th Balaton GM 2018, Balatonlelle PGN 36th Balaton IM 2018, Balatonlelle PGN 36th Balaton OPEN 2018, Balatonlelle PGN chess-results 36th...

Sakkesküvö-Gratulálunk a menyasszonynak és a völegénynek a házasságkötésük alkalmából.

Close