Végre valami értelmeset is csinált Polgár Judot

Végre valami értelmeset is csinált Polgár Judot

Végre valami értelmeset is csinált Polgár Judot, hiszen a legtöbb ember Polgárt visszavonulása óta csak az önmagamutogatás a közösségi médiákban jellemezte, akkor is többnyire afféle celeb EGYÉNI sakkreklám.

A számtalan kitüntetés birtokosa Polgár Judit,aki mint esélynagykövet is,FIDE tisztelebeli elnökként is, gyakolatilag végígnézte,aszisztálta a magyar sakk mondhatni reménytelennEk látszó helyzetét.Helyette ,a már 8 éve tartó
sakkpalota programja és a sakk az iskolákban gyakorlatilag nem tudta a magyar versenysakkot versenyképessé tenni. A generációváltás mesék, a MSSZ és Polgár Judit egyaránt lejtőre tolta a magyar verseny sakkot. Nem teremtettek sem komoly sakkozói életpálya moddelt,mennyi mást…
Igaz, és persze további tény az is, hogy mikózben joggal várt a magyar sakk fellendülést Polgárral,még igen sokan kihátráltak az üres sakk kassza láttán. Köztük Polgár Judit férje is,a Font Gusztáv.aki a MSSZ tagja volt, majd nem rég lemondott.

 

Gyöztesek versenye az Együtt a Daganatos Beteg Gyermekekért Alapítvány szervezésében – Kiskőrös fogadta a „győzteseket”

„Gyöztesek versenye” most Moszkva helyett Kiskőrösön

Első alkalommal került megrendezésre az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány szervezésében Kiskőrösön a „Győztesek versenye” sportjáték. Az esemény megnyitó rendezvénye április 5-én a Vinum Hotel rendezvénytermében volt.
Ennek alkalmával 62 daganatos betegségből gyógyult gyermek részvételével kezdődött meg az esemény. A program kezdetén Polgár Judit a világ legjobb női sakkozója, Domonyi László Kiskőrös város polgármestere és Takácsné Stalter Judit, az Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány elnöke mondott beszédet és nyitotta meg a rendezvényt.

ár az első verseny igen izgalmas volt, amikor Polgár Judit sakk szimultánján vehetett részt 13 gyermek.

A rendezvényről tudni kell, hogy első alkalommal kerül megrendezésre Magyarországon a „World Children’s Winners’ Games”, melynek Kiskőrös ad otthont. Ebben olyan 7-16 év közötti gyermekek vesznek részt, akik már egy óriási küzdelmet megvívtak („győztesek”) és az onkológiai kezeléseket sikeresen befejezték.

A kiskőrösi székhelyű Együtt a Daganatos Gyermekekért Alapítvány már 20 éve segíti a daganatos betegségben szenvedő gyerekeket, családjaikat, és a kezelésüket végző kórházi osztályokat.

Az Alapítvány 10 éve vesz részt rendszeresen Moszkvában a győztesek versenyén, ahol több csoporttal is jelen voltak már.
A moszkvai szervezők most úgy döntöttek, hogy partneralapítványaikat is hasonló verseny megrendezésére ösztönzik a saját országukban, így került az esemény hazánkba.
A verseny háziasszonya megtisztelő feladatát Pintácsi Viki látta el. Az első napon a sakk- és az úszóversenyeket rendezték meg, valamint az este folyamán az Alma Együttes szórakoztatta a gyerekeket. Április 6-án lövészet, futás, asztalitenisz és foci versenyek voltak, majd este Pintácsi Viki műsora nyújthat élményeket a résztvevőknek. A három nap az önfeledt szórakozásról szól. Lesz sok játék, koncert, kézműveskedés és olyan programok, melyek feledtetik a gyermekek mögött lévő megpróbáltatásokat.

 

 

 

Pintácsi Viki, Takácsné Stalter Judit, Domonyi László és Polgár Judit

Egyszerre volt megindító, felemelő és reményt keltő az Együtt a Daganatos Beteg Gyermekekért Alapítvány szervezésében március 5-7-ig, „Győztesek versenye” elnevezéssel megtartott sportverseny, amelyre az egész országból 62 daganatos betegségben szenvedő, 7-17 éves korú gyermek jelentkezett. A betegségükkel küzdő, ezáltal győztes gyermekeknek rendezett esemény szervezői, segítői azok a volt daganatos kórban szenvedő fiatalok voltak, akik immár gyógyultan, sorstársaikat segítve élik mindennapi életüket. Mintegy követendő példát állítva, hogy a gyógyulásba vetett erős hittel, összefogással igenis van kiút ebből a súlyos betegségből.

A szervezők, segítők között azok az anyukák és apukák is ott voltak, akik ugyan elvesztették gyermeküket, de fontosnak érezték, hogy személyes jelenlétükkel, támogatásukkal tegyenek azért, hogy a daganatos betegséggel küzdőknek jobb és elviselhetőbb legyen ennek a helyzetnek a megélése.

Aki esetleg nem tudta, hogy milyen rendezvényre toppan be a kiskőrösi városi sportcsarnokba, az bizony nehezen találta volna ki, hogy a kacagó, vidám, egymással tréfálkozó, felszabadultan beszélgető gyermekek valójában komoly betegségükön felülemelkedve, most csak egymásra és a versenyre koncentrálnak.

Az alapítvány elnökét, Takácsné Stalter Juditot, aki egyben Császártöltés polgármestere, arra kértük, foglalja össze az alapítvány küldetését.

Az elnök azt is megosztotta velünk, hogy pénteken 11 órakor volt a verseny megnyitója, amelyet Domonyi László, Kiskőrös város polgármestere, Polgár Judit, a világ legjobb női sakkozója, és ő, mint az alapítvány elnöke nyitott meg. Ahogy a köszöntők elhangzottak, Polgár Judittal máris megkezdődött a sakk szimultán azzal a 13 gyermekkel, akik 7-11 éves korig neveztek be a sakkversenybe. Ugyancsak péntek délutáni program volt az úszóverseny. Az összesen öt sportágat felölelő találkozó szombaton futással, asztalitenisszel folytatódott, majd a városi lőtéren rendezett lövészettel ért véget. A gyermek vasárnapi elutazásig tartózkodnak Kiskőrösön.

Mint az Alapítvány vezetője elmondta, a daganatos betegséggel érintett gyermekek az ország minden részéről érkeztek. A szervezést segítette, hogy gyermek onkológiák az ország több nagyvárosában, így Debrecenben, Pécsen, Szegeden, Szombathelyen, Miskolcon és Budapesten vannak. A budapestiek a Heim Pál Kórházból és a Tűzoltó utcai Gyermekklinikáról érkeztek. Ezekben a centrumokban kezelt gyermekek jöttek el Kiskőrösre, hogy az első ilyen jellegű, a hagyományteremtés szándékával szervezett sportverseny részesei lehessenek.

A gyermekek egyedül, szülői kíséret nélkül érkeztek. Takácsné Stalter Judit kiemelte, a találkozót az Alapítvány a beérkező támogatásokból szervezte, így a résztvevőket költség nem terheli. Egyébiránt az idén húszéves Alapítvány összes szolgáltatása térítésmentes.

Az elnök szerint Kiskőrös kifejezetten ideális helyszín, mert a városi sportcsarnokon kívül is minden adott egy színvonalas találkozó megszervezéséhez. A gyerekek, illetve a betegségükből már felépült önkéntes segítők a Vinum Hotelben vannak elszállásolva. A Kiskőrösre utazó segítők a táborokban, egyéb rendezvényeken is ott vannak. Az összesen 23 segítő 80 százaléka daganatos betegségből gyógyult fiatal. Az ő jelenlétük egyúttal azt is demonstrálja, hogy van remény a gyógyulásra, ne add fel! – fogalmazott az elnök.

Takácsné Stalter Judit azzal folytatta: pénteken este a hotelben lépett fel az Alma együttes. A koncert alatt a gyerekek szinte „szétszedték” a rendezvénytermet, annyira jól érezték magukat. Ez összecseng azzal az alapítványi célkitűzéssel, hogy nagy hangsúlyt fektetnek a kórházon kívüli rehabilitációra. A Győztesek versenye is része annak, hogy sikerélményt adjon, a közösségi lét megéléséhez segítse a daganatos betegséggel küzdő fiatalokat.

Mielőtt a futóverseny elkezdődött, a Mosonmagyaróvárról érkezett Milánt kiskőrösi benyomásairól kérdeztük.

KORÁBBI CIKK

Szuperhösök Versenye – A daganatos betegségekböl gyógyult gyerekek olimpiája