Világsakkfesztivál – negyedszer

Világsakkfesztivál - negyedszer

Negyedik alkalommal rendezik meg Budapesten a Polgár Judit féle - „Chess Connects Us" vagyis „A sakk összeköt minket" - mottó jegyében.
Az esemény bejelentésén és előzetes sajtótájékoztatóján Baán László, a Magyar Nemzeti Galéria főigazgatója is csatlakozik, mivel a Világsakkfesztivál napján a Magyar Nemzeti Galériában zajló ingyenes családi eseményen a művészet és a sakk kapcsolódási pontjairól is szó lesz.

Amellett, hogy a művészet és sakk kapcsolata kiemelt szerepet játszik az idei Világsakkfesztivál tematikájában, az esemény fontos eleme, hogy bemutassák, a látás- és hallássérült emberek sakktechnikáját, speciális helyzetüket és eszközeiket,talán ezért is olvassák fel a bejelentésen Andrea Bocelli olasz tenor Polgár Juditnak írt levelét.

Kínából csatlakozik a sajtótájékoztatóhoz Xiaoping Li, a Chess Ivy alapítója, a Sakkpalota-program kínai képviselője. Polgár Judit nemzetközi nagymester nemrég tért haza Kínából, ahol az általa kifejlesztett oktatási módszerek, a Sakkjátszótér és a Sakkpalota szeptembertől az ázsiai ország iskoláiban is elérhetőek lesznek. Szó lesz a Sakkpalota és Sakkjátszótér programok magyar oktatásban elért eredményeiről, a gyerekek tanulmányi eredményeinek kimutatható javulásáról és a sakk kínai oktatási rendszerben játszott szerepéről. Emellett kiderül az is, hogy hány kínai helyszín csatlakozik az idei Világsakkfesztiválhoz.

Az idei Viágsakkfesztiválon adják át először a Goodwill Ambassador of Artistic Values of Chess díjat. A díjra olyan alkotókat jelölnek, akik szenvedélyesen rajonganak a sakkért és a játék művészetüket is szorosan meghatározza. A Polgár Judit által alapított elismerésre Yoko Ono képzőművész-zenész, Havadtőy Sámuel festőművész, Bogányi Gergely zongoraművész, Jason Kouchak brit zeneszerző és a chilei énekes, Juga is jelölt.

Read previous post:
First Saturday August 2018

Games There are 47 games available for download First Saturday Nadassy Attila System August 2018 [Event "First Saturday Nadassy Attila...

MAJSTROVSTVÁ SLOVENSKA v bleskovom šachu (Topoľčany, 15.09.), Prizepool: 1.200 €

  This photo was provided by Alexander Riabov Official Homepage of the Organizer http://chess-results.com/ Final Ranking after 15 Rounds Rk....

Nem akárki, a sakk király ment a magyar gyerekek közé

43rd Chess Olympiad – live games

Nagy gáz lehet a Magyar Sakkszövetségben! Horváth Tamás a MSSZ alelnöke lemondott! Vagy mégsem!

Close