XVII. Kovács Aladár–Simon József Emlékverseny, Kazincbarcika, 81 induló. Az eredmények:

XVII. Kovács Aladár–Simon József Emlékverseny, Kazincbarcika, 81 induló. Az eredmények:

A Kazincbarcika Városi Sakk Club szeptember 16-án 17. alkalommal rendezte meg a Kovács Aladár–Simon József emlékversenyt.

A verseny névadói egykor az egyesületünk tagjai voltak, akik munkásságának köszönhetően - mára különböző címekkel elismert – sok-sok kölyök-, serdülőkorú sakkozóval szerettették meg a sakk sportot. Kovács Aladár az egykori Ózdi Kohászati Üzemek dolgozója volt, aki munkája mellett Ózdról, míg Simon József Ormosbányai bányászként a 3 műszakos munkarendje mellől jártak rendszeresen a barcikai egyesület tagjaiként az edzésekre, versenyekre. Kiemelkedő munkát végeztek az utánpótlás nevelésében. A tanítványok ma már sok egyesület meghatározó versenyzői lettek! Simon József fia a rendezvény előtti este telefonon keresve köszöntötte és köszönte meg az egyesületnek, a verseny valamennyi résztvevőjének, hogy nem felejtették el édesapja emlékét. A XVII. Kovács Aladár–Simon József emlékversenynek a Mezey István Művészeti Központ adott méltó környezetet. A versenyre 81 versenyző érkezett az ország különböző pontjairól – Karancsberényből, Gyöngyösről, Pétervásáráról, Tiszaújvárosból, Nyíregyházáról, Makóról – és 4 ukrán versenyző részvételével vált nemzetközivé.

Az emlékverseny rangját 4 nemzetközi mester, 4 FIDE mester és 1 FIDE mesterjelölt emelte. A korábbi évekhez képest jelentős változást vezetett be, tett előrelépést a Kazincbarcika Városi Sakk Club az által hogy a Kovács Aladár–Simon József emlékverseny „A” csoportjában a verseny értékpontszerzővé vált! A másik csoport versenyzői kérését megfontolva, jövőre kezdeményezzük a „B” csoportban is a verseny értékpontszerzővé tételét. A versenyt a házigazdák bevezető szavai után Klimon István, Kazincbarcika város alpolgármestere nyitotta meg.

 

Read previous post:
GRENKE Chess Classic 2017 FINAL

GRENKE Chess Classic 2017 (Karlsruhe GER) Thu 13th Apr 2017 - Sat 22nd Apr 2017 - Official Site 4th GRENKE...

Életmü díjat kapott sakk szakosztályunk mestere, Jakobetz László

Életmü díjat kapott sakk szakosztályunk mestere, Jakobetz László Vezetőedzőnket, Jakobetz László FIDE-mestert Budapesti Sakkozásért Díjjal tüntették ki a Bálnában megtartott Tavaszi...

CIKK vázlat

XXIX. Batthyány-Kanizsa Kupa és VIII. Bagonyai Attila 2017. évi Sakk Nemzetközi Emlékverseny

Mitropa Cup 2017- Open/Women LIVE

Miitropa Cup 2017-Women live https://hunonchess.com/miitropa-cup-2017-women-live/ Mitropa Cup 2017-Open live https://hunonchess.com/mitropa-cup-2017-open-live/ Mitropa Cup 2017 Balatonszárszó HUN 17.09.2017- 25.09.2017 Games - Results...

Close