2021-es sakkvilágbajnokság: a közvetites OK,de ki lesz a sakkvilágajnok ?

 

2021-es sakkvilágbajnokság: a közvetites OK,de ki lesz a sakkvilágajnok ?

 

Még nem tudjuk, hogy ki lesz Magnus Carlsen kihvója, de izgalmas
2021 elé nézünk


A FIDE (Nemzetközi Sakkszövetség)  közleményében arról számol be, hogy a Chess.com lett az első cég, amely megszerezte a 2021-es FIDE világbajnoki mérkőzés közvetítési jogait. A kaliforniai Palo Alto-ban székhellyel rendelkező vállalat hivatalos közvetítési partnere lesz az elmúlt évtizedek legnagyobb globális sakkeseményének.

A Chess.com és a FIDE úttörő megállapodása minden eddiginél szélesebb közönséghez juttatja a sakk világbajnokságot. A világ legnagyobb online sakkplatformjaként a Chess.com az elmúlt években a társasjáték vezető műsorszolgáltatója volt, együttműködve a Twitch streaming platformmal.

A Kétévente megrendezésre kerülő FIDE világbajnoki mérkőzés messze a legfontosabb esemény a sportág szempontjából. A hosszú világbajnoki ciklus utolsó szakaszaként egyúttal a legnépszerűbb is: a legutóbbi, 2018-ban megrendezett bajnoki mérkőzést rajongók tucatjai milliók követték szerte a világon.

“Nagyon izgatottak vagyunk a 2021-es világbajnokság kilátásai miatt, és ez a megállapodás az első lépés a nagy siker elérése felé” – mondta Arkády Dvorkovich, a FIDE elnöke. “A sakk népszerűsége egyre növekszik: egyre több ember fordít több időt a játékra, mint valaha. A sakk mindig is izgalmas és népszerű játék volt, de most már sokkal hozzáférhetőbb is, és a Chess.com sokat, ezzel teljesen új közönséghez juttatva a sakkot. Bízunk benne, hogy ez lesz az utóbbi évtizedek legjobban követett világbajnoki mérkőzése. “

A Chess.com több platformon is közvetíti hivatalos tudósítását a világ legnépszerűbb nyelvein, a sakk és a szórakozás egyik legnagyobb nevének kommentárjaival.
A
“A FIDE a Chess.com egyik legfontosabb partnere volt a járvány idején, és új játékosok millióit segítette sakkozni azáltal, hogy velünk dolgozott a világ legfontosabb eseményein” – mondta a Chess.com üzletfejlesztési igazgatója, Nick Barton. . “A sakk történelmi növekedést tapasztal, és minket megalázott a rengeteg új játékos a világ minden tájáról, akik minden nap örömet lelnek az oldalunkon. Ez a közvetítési partnerség lehetőséget nyújt számunkra, hogy folytassuk küldetésünket, hogy a sakk szórakoztató és mindenki számára elérhető. “

A 2018-as világbajnokság nem hivatalos tudósításával a Chess.com 3,4 millió egyedi nézőt ért el. Az idei Pogchamps esemény rekordméretű tudósítása naponta még magasabb nézőszámot jelentett.

A FIDE világbajnoki mérkőzést a tervek szerint 2021 őszén rendezik meg. A mérkőzést a regnáló világbajnok, Magnus Carlsen és a 2020-as Candidates bajnokság győztese vívja.

A bajnokság mellett a Chess.com megszerezte a következő két Candidates verseny közvetítési jogát is. Az elsőt 2021 tavaszára tervezik, és a 2020-as torna második felét jelenti, amelyet a koronavírus-járvány miatt elhalasztottak. A következő pályázók versenyét 2022-re tervezik.

FIDE


 

Azért a sakk fanoknak aggódnia nem kell,hiszen sok más portál és média fogja még hozni az eseményt. És remélhetóleg nem teszik fizetóssé, mint anno a 3D sakkbiznisszel.De ha mégis, mi akkor is ingyen fogjuk tolni,mondta
portálunknak WIFI Vincs Eszter, Router King, valamint  LAN Solo és gitárszóló

a sakk és a zene legyen veletek