80 fös karácsonyi sakk szeretet

80 fős karácsonyi sakk szeretet
Csak közhelyeket, elcsépelt szavakat és mondatokat lehet mondani a karácsonyra.
Én csak egy kérdét teszek el és mondok valamit.Nem elég, hogy a magyar sakk Ko olyan amilyen, de nem ezt vártam, ahogyan sokan mások sem.
Gondolván az elmaradt közvetítés videókra, a napi beszámolókra. Vagy miért kellett a lányoknál, főleg a fiatal tehetségeknél kiesésesre  a versenyt, s nem körmeccsesre.Nem tudom a MSSZ ben mit jelent egyeseknek a december, a közelgő karácsony.
Ahogy látni, megtelt a karácsonyi open is,a MSZ házában ! 

 

Egy évben egyszer, ha már a magyar Ko ót nem tudta igazi sakk üneppé varázsolni a MSSZ. Talán csak ennyit kellet volna, hogy mindenki beférjen, aki ezen a napon sakkozni akar. Egy másik helyszín akár.

Ahelyett, hogy dumálnak egyesek és eljátszák a nagy sakk iránti elhivatottságot a sakk katedrán egyesek.

Adni nektek valamit sakkozók, amit szeretnétek, valami olyat adni nekik, ami a tietek sakkozók, ami tényleg az . Egy ajándékot. Valamit, ami jelzi, hogy tisztelem azt, azokat a sakkozókat, akik itt ülnek egy nagy teremben, és hugy, mennyire fontos, hogy velük lehetek. Most már van valamijük, ami egy kicsit én vagyok magyar sakk, van belőlem egy darabkája.Velük.

Ehhez képest kissé sovány. Lehet, nem is akartatok.. Csak ennyit a szeretetről.

Ahhoz állitólag pénz se kell.És ki tudja. Lehet, hogy a szeretetet nem sakkolimpiai lessz majd mérik csak. Az egyébként üres sakk kassza mellett.

Téma off

Lábas Egon kocsmai sakkbajnok

Nem lelem az olvasó jegyem a sakk könyvtárba :-), hogy halljam és lássam a közvetítést.A franc se érti ezt a világot, már a tévét se nézem. Át alakítottam akváriumnak. A boltba azt mondta az eladó, hogy okos a tv. Okos a fenét.A halak nem is olyan hülyék, mint azt hinnék sokan.Okosabbak, mint némely politikusok vagy sakk okosok. Culum Brown, a sidney-i Macquarie University kutatója szerint a halaknak a korábban gondoltnál sokkal fejlettebb az agyuk:képesek összetett feladatok megoldására, vagyis arra, hogy az agyuk két felét külön-külön használják.Igenis van fájdalomérzetük.És a memóriájuk sem rövid, akár még trükköket is meg lehet nekik tanítani.Például képesek megjegyezni helyeket a tereptárgyak alapján. De ami még durvább: léteznek eszközhasználó halak.Tőkehalakkal kísérleteztek: kampós rudat szereltek a hátukra, azok meg megtanulták, hogy a kampóval ki tudják nyitni a medencéjük tetejére szerelt etetőt. Sajnálom őket megenni, inkább iszok és sakkozom.Kramnik szerint meg kell/kéne reformálni a sakkot a gépek miatt, Hogy mondjuk nincs sánci bácsi, azaz sánc. Én úgy látom, hogy az emberek fejét kéne megreformálni, de nem a sakkban.

 

 


XI. Karácsonyi Open – Versenyterem megtelt! 🙁

 

 

XI. Karácsonyi Open 

Budapest

 A verseny időpontja: 2019.12.27 – 2019.12.30

Köszönjük a nagy létszámú jelentkezést versenyünkre!
Sajnos a versenyterem befogadóképességét elértük, így a továbbiakban már csak tartaléklistára tudunk nevezéseket fogadni.

A verseny időpontja:           2019. december 27–30.
A verseny helyszíne:          Bp. V. Falk Miksa u. 10. Magyar Sakkszövetség

Lebonyolítás:                    7 fordulós svájci rendszerben az aktuális FIDE szabályok szerint.

Játékidő:                           2×90 perc, lépésenként 30 mp bónuszidővel. Várakozási idő: 30 perc.

Nevezéseket legfeljebb a versenyterem 80 fős befogadóképességéig tudunk elfogadni.

Versenydíjak:

                   A csoport                                                                     B csoport
  1. 40 000 Ft                                              20 000 Ft
  2. 30 000 Ft                                              15 000 Ft
  3. 20 000 Ft                                              10 000 Ft
  4. 15 000 Ft                                               7 000 Ft
  5. 10 000 Ft                                               7 000 Ft
  6. 10 000 Ft