A Norvég Sakkszövetség éppen most 8 millió NOK ( € 740 000),lett gazdagabb

Megjött a norvég posta

Big news from Norway: The Norwegian Chess Federation just received a massive inheritance of NOK 8M (€740,000), which is roughly four times its annual budget. The donation will lead to significantly higher prizes in the Norwegian Championships in the future.

Nagy hírek Norvégiáról: A Norvég Sakkszövetség éppen most 8 millió NOK ( € 740 000), ami nagyjából négyszerese az éves költségvetésének. Az adomány a jövőben jelentősen magasabb díjakat eredményez a norvég bajnokságon.

 


Koszönjük az infot Lábas GMs

Lábas Egon kocsmai sakkbajnok, okleveles talicska tologató, állandó olvasónk.


Én mindent elolvasok, ha épp nem vagyok részeg. Ha meg nem vagyok részeg, akkor másnapos. És csak  nektek dolgozom be, INGYEN

 

Egyre világosabb, hogy a komoly versenysakk a gazdagok sportja lesz idehaza is. Miközben a fiatalok közel azonos képességekkel bírnak.Rühellem, némely egyoldalú sport/sakkmédiát vagy facefost,

Ahol nem épp korrekt módon kapnak csemeték média hátszeleket idehaza.Más gyerekeK/gyerek nem annyira. A Sakkbratyiba.

Érdemes megnézni azon országokat,ahol van zsé sakkra és mellé szakmai munka, ami perspektívát ad a fiataloknak. Holott- ott se zsenik születnek naponta. Majd szépen topok lesznek.Idehaza meg a látványsakk baromság, aminek köze nincs a profi sakk sporthoz.Úgy néz ki,hoy Carlsen Nem cSak 1 millás onlájnt tudott összehozni, hanem mást is.Ennyit azoknak,akik fikázzák a Magnust.Hogy mondjuk nem nyer meg minden partit,miközben már mindent élért,amiről földi ember már csak álmodhat.Mennyi előnyt adjon még, ha néha gyengét lép ?