Akkor már mindenki jobb a magyar férfi válogatottnál ? Ö HÁT IZÉ

Akkor már mindenki jobb a magyar férfi válogatottnál ? Ö HÁT IZÉ

Mutatunk végre egy káprázatos magyar gólt is, igaz nem a foci vébén és még sok érdekességet a csalódott foci fanoknak

Maci foci lelátó

A FOCIfóbia fogságában

Az 1986-os világbajnokság volt az utolsó nemzetközi torna, amire kijutott a magyar labdarúgó-válogatott. Most már egészen biztosan kijelenthető, hogy 2020-ra a stadionok országa leszünk, ugyanis addig a kormány döntései alapján a jelen állapot szerint mintegy 32 helyszínen minimum 342 milliárd forintból – ebből a közbeszerzési pályázatokban megjelentek szerint nagyjából 250 milliárd a közpénz, vagyis a társasági adóból (tao) lecsípett rész – épülnek fel vagy újulnak meg a profi csapatok sportlétesítményei. DE adódik egy kérdés.A sakkozók mennyit is érnek ? Meg még hányan… Eközben meg mint ha a magyar foci lemaradt volna,Vagy mégsem. Kapcsoljuk hamarosan az ország kedvencét, az országjáró macit is, mert csak előjön.

És most is kapcsoljuk a lelátót a csinos hölgyekkel. FOCI VB 2018

Van Magyarországnak olyan focicsapata, amelyik ott lesz orosz vébén

Hajléktalanokból, menekültekből, romákból áll.

Az Oltalom Sportegyesület elutazott, az úti cél FIFA World Cup 2018 – Russia (az indulás helye: Budapest Airport).

 


A FIFA 2005-ben indította útjára a Football for Hope mozgalmat, ami mára a szervezet legfontosabb programjává nőtte ki magát: pénzügyi, természetbeni és informális támogatást biztosít olyan civil kezdeményezéseknek, amik a labdarúgáson keresztül szeretnének előremutató társadalmi változásokat elérni. A program első 10 évében a FIFA 450 kezdeményezést támogatott 78 országban. Időközben nonprofit platformmá is vált: olyan civil szervezetek cserélhetnek tapasztalatot, fejleszthetik közösen módszereiket általa, amelyek az Oltalom Sportegyesülethez hasonlóan a futballt használják a társadalmi változások elősegítésének érdekében.

A Football for Hope mozgalom 2012 óta segíti az Oltalom Sportegyesület munkáját, akik felnőttek és gyerekek életét teszik teljesebbé a futball segítségével. Rendszeres edzéseik által mélyszegénységben élő, hajléktalan emberek, javítóintézetben élő, illetve menekült fiatalok kapnak lehetőséget arra, hogy a sport és szociális szolgáltatásaik (álláskeresés, nyelvoktatás) segítségével formálhassák sorsukat.
A Football for Hope Festivalt 2005 óta minden labdarúgó-világbajnokság alkalmával megrendezik. A vb-hez hasonlóan (a pályázó szervezetek széles köre és kiemelkedő tevékenysége folytán) erre is meglehetősen nehéz kvalifikációt nyerni. „2017-ben 6 nemzetközi bajnokságon álltak pályára magyar mezben sportolóink, a Homeless World Cupon idén már 12. alkalommal szólt nekünk a Himnusz. Nagy öröm számunkra, hogy 2018-ban újabb világeseménnyel bővíthetjük nemzetközi szerepléseink sorát” – tette hozzá Rákos András, az Oltalom Sportegyesület elnöke.

Hajléktalan foci VB 2016.: hatodik lett a magyar válogatott
Magyarországot az Oltalom Sportegyesület képviselte, az ötödik helyért a Portugálokkal játszottak.

A tornát Mexikó nyerte, a férfiaknál és a nőknél egyaránt. A megmérettetésen ötvennél is több csapat indult, a magyarok szépen meneteltek, egészen a rájátszásig.

Neymar beájulhat, de még a magyar férfi foci válogatott is.

Magyar lány lett az év focistája Franciaországban

A német válogatottban is játszó Marozsán Dzsenifer már másodszor nyerte el az év játékosa címet a francia női fociligában.
A magyar származású, de a német válogatottban játszó Marozsán Dzsenifert választották az év játékosának a francia női labdarúgó-bajnokságban. A férfiaknál a PSG brazil megasztárja, Neymar nyert.

A 26 éves magyar lány 2016 óta játszik az Olympique Lyonban. Tavaly is ő kapta az elismerést – nem csoda, hiszen május 24-én a Bajnokok Ligája döntőjében is pályára léphet majd a Wolfsburg ellen

 

Nagy lépés a Közel-Keleten: itt van Szudán első nÖi fociedzője

Huszonhét éves, és mindene a foci. Sajnos női válogatott nincs, így most férfiakat edz

Szudánban még mindig elérhetetlen álom egy női labdarúgó-válogatott létrehozása. A focirajongó Szalma el Madzsidi azonban megtalálta a módját, hogy kedvenc sportja közelébe férkőzhessen: egy férficsapat edzője lett. De még ez is óriási eredmény, a FIFA ugyanis az arab világ első női edzőjeként ismerte el a 27 éves Madzsidit – írja az AFP.

 

 

Ennyire rossz a magyar foci ? Azért annyira nem.
Mutatunk egy látványos gólt.

Magyar FÉRFI focistáé az év öngólja

Hahn öngóljával indult a labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulója. Védhetetlen volt.

Hahn János biztosan sokáig nem felejti el a Haladás elleni összecsapást – A labdarúgó OTP Bank Liga 26. fordulójában, a Paks–Haladás találkozó 10. percében született a végzetes öngól, amely miatt végül 1-2-re alulmaradt a Paks.

Nah ennyit a magyar válogatottról meg a stadion hegyekről a politikus uraknak, akiknek csak eszköz többnyie a sport.

Jó hír azonban a foci fanoknak, hogy Czibor Zoltán cipője és egy Puskás Ferenc-plakát is látható a moszkvai focikiállításon. Ez persze sovány vígasz, de egy tanulsága van a sportnak.

[su_quote] A sportnak nem a politikai ideológiák és politikai haszon meccsének kéne lenni, hiszen a sportból jól ismert ‘fair’ kifejezés az igazságosság, az esélyegyenlőségről is szól,szólniania kéne. Mármint anyagilag más sportokban is vagy a hétköznapi életben.[/su_quote]