Az agyad eldobod

Az agyad eldobod

President of Poland congratulates Jan Krzysztof Duda on a victory vs World Champion Magnus Carlsen

Lengyelország elnöke személyesen gratulált Dudanak, aki kijelentette, hogy még inkább büszke Jan-Krzysztof győzelmére a világbajnok ellen, mert ugyanaz a vezetéknévük. Olvashattuk egy portálon.

 

Jan-Krzysztof Duda (22) from Wieliczka in southern Poland on Wednesday defeated Norwegian world champion Magnus Carlsen in the seventh round of the prestigious Lindores Abbey Rapid Challenge online speed chess tournament.

President Andrzej Duda congratulated the chess player in a Twitter post by writing “I am delighted to join in your success Mr. Jan Krzysztof! Also being a Duda, makes me even more proud.” 

 

A Lindores Abbey gyors sakk nyolcadik foruló ötödik körben fonalas nyerést hagyott ki, majd vesztőt húzott a kínai Yu Yangyi elleni partijában. Majd, a norvég a hetedik fordulóban elszenvedte második vereségét is, a lengyel Jan-Krzysztof Duda mattolta.Tudni kell,hogy ezek a blitz/rapid partik nem mindíg a minőségi sakkot képviselik,de tény.hogy élmény a world topokat látni sakkozni.
.
Ráadásul a járvány miatt a sakk az online térbe is szorult.

Magnus ezt is meg oldotta.Nem akármilyen online sakk show sorozattal nyitott.

Irt egy sokadik Sakk történelmet, ami szintén a nevével vonul bes zintén az egyetemes Sakkba.A sakk  első ONLINE Szupertornája.
Van már pár rekordja,A sakk rajongók nagy örömére.

 

A négyszeres sakk világbajnok Magnus Carlsen további online sakktornákat szervez, összesen egymillió dolláros díjazással.

A világbajnok kvalifikálta magát a szombati Lindores negyeddöntőre,de mint nyilatkozta. Még a nyert partijaival sem volt elégedett.

Természetesen nem lebecsülendő a lengyel sakkozó sikere,de egy két dolgot megtudtunk, amit eddíg is tudni lehetett. Magnus is ember és nem tévedhetetlen.
Vagy a blitz és rapid partik már csak ilyenek.

Gondolom senkinek nem mond újat, ha ezt mondom. Duda egy kiváló sakkozó,2753 élő pontjaival, a 16 a világranglistán a 22 éves fiatalember.Magnus meg ugye mekkora sakk eredményekkel is a háta mögött, de játszik. Presztízst félre téve meg nem i akármilyen online sakk show sorozatot hozott létre. Miközben a világ a tökéletes sakkozót keresi, attól tartok, hogy már nem fogja meglelni. Ez a gépi sakk miatt és a nagy sakk pörgés miatt is van.

Az jutott eszembe, hogy vajon hány gratula jár Magnusnak az eddigi pályafutásért.
Mi is grát a lengyelnek, de csak óvatosan. És csak hallkan jegyzem meg, hogy sakklegendát nem lehet megverni. Lehet, hogy sokan csipegetnek sakk morzsákat,borulnak papírformák, ez mindíg benne volt/van a sakkban is.A mai akkban meg pláne,

Magnusnak meg 1 millió gratula, a pályafutása eredményei önmagukért beszélnek.

Miközben a fanyalgók már a norvég totál bukást várják, attól tartok, hogy Valamit tartogat még. 

Párszor megvezette már a sakknépet.


 Az emberi sakk utolsó!? igazi nagy sakk emberi, nem gépi sakk mohikánja.


De jár egy gratula a lengyel sakkozónak is. A 22 éves fiatalember Duda, világranglisita 16-2753 ÉLŐ-pontjait nem a szerencse hozta össze.

És van itt még valami apróság . ami mindenen túlmutat. Kik miért és hogyan, miért veszik észre a sakkot a gyors tempóban. Vagy miért veszik észre azt, ha a négyszeres világbajnok kikap,ide haza is észreveszik egyesek mert ugye kell a címlap story.

Vajon, miért nem veszik észre sokan magukat ,amikor a sakk sem alább  valóbb más sportoknál.

Nem baj az,ha a sakknak van egy hús-vér ember királya,aki nem csak sakkban jár élen.

Sehogy se értem meg,hogy sokaknak a sakk csak akkor kell, ha szenzáció van.
Vagy mert trendi a hatás vadászat. Egész évbe meg miért nem veszik észre. Oly sok nagykutya a nagyvilágban..

A norvég letojja a presztízst, bátran játszik, pedig már mindent elért.
Bátran bevállalja azt is, hogy bizony a mai gépi és pörgős sakkban ott a vesztés bárkinél.


És bizony a példamutatásban is már rég a sakkvilág fejére nőtt a MÁGUS.


Nem azt teszi, mint egyesek, akik hozzá képest macskajancsi eredményekkel
pöffeszkednek. Jár a szájuk hogyan kéne. Meg bezzeg amikor. De mi nem vagyunk fukarok. Jár egy grat a lengyel elnöknek. Hogy a nagyvilág  politikusai miért nem tudnak sakkozzni!?

 

 

Most épp a mosógép wifivel netezem és sakkozom is,aminek antibakteriális szürője is van. De van több funkciója is.A sakk wifis mosógép belsejében érzékelő is van, automatikusan észleli a szövetet,akarom mondani SZÖVEGET.

Mi a kocsmában Fischer random sakkot játszunk piásan és vakon, bekötött szemmel

Hosszúlépés piát iszunk, hogy tartsuk a távolságot a járvány miatt,