Bálnából a BOK-ba Budapesti Tavaszi Fesztivál

Bálnából a BOK-ba Budapesti Tavaszi Fesztivál

Bálnából a BOK-ba Budapesti Tavaszi Fesztivál Nemzetközi Sakkverseny és Sakkfesztivál – Szabó László Emlékverseny lesz mától április 26-án csütörtökig a BOK-C Rendezvénycsarnokban – tudtuk meg április 13-án pénteken délelőtt a Király utcai Café Vian – Gozsdu Udvarban. A tavalyi versenyt március 18-tól 26-ig a Bálna Budapestben rendezték.

A verseny célja: a Tavaszi Fesztivál hagyományainak felélesztése, a sakkverseny bekapcsolása a Budapesti Tavaszi Fesztivál programjába. Megemlékezés Szabó László nemzetközi nagymesterről. A verseny fővédnöke: Tarlós István főpolgármester, védnöke: Révész Máriusz kormánybiztos, a Budapesti Sakkszövetség elnöke. A verseny szervezője: Budapesti Sakkszövetség. Díjalap: négymillió-kétszázezer forint, a Szerencsejáték Zrt. támogatásával.

Budapest Spring Festival 2018-live games and results-pgn

Date 2018/04/18 to 2018/04/26

ONLINE KÖZVETÍTÉS-JÁTSZMÁK PGN

LIVE click here

A versenyen a 2018. évi versenyengedéllyel rendelkező magyar, illetve érvényes FRD-vel rendelkező külföldi sakkozók vehetnek részt. A B-versenyen 1800-2199 Élő-pont közöttiek, a C-versenyen 1800 Élő-pont alattiak indulhatnak. Minden forduló 16:30 órakor kezdődik, kivéve a jövő csütörtöki utolsót, ami 10 órakor kezdődik. Várakozási idő 45 perc. Lebonyolítás: 9 fordulós svájci rendszer. Időkontroll: 90’/40 lépés + 30’ rájátszás, lépésenkénti 30” bónuszidővel.

A ma délutáni megnyitón Sárfalvi Péter, az EMMI nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkára köszöntötte a megjelenteket, majd Révész Máriusz kormánybiztossal együtt átadta a Budapesti Sakkozásért-díjakat. Az első díjazott Polgár Judit, minden idők legsikeresebb női sakkozója volt. A további két díjazott a 75 éves Papp László, az egész életében Pestszentimre sakkéletéért és utánpótlás-neveléséért munkálkodó csapatvezető, edző, versenybíró, valamint Krizsány László többszörös magyar bajnok nemzetközi mester, versenybíró, szakedző, szakíró, a magyar és a fővárosi utánpótlás-nevelés egyik legsikeresebb edzője, ifjúsági csapat-világbajnokok és érmesek, egyéni országos bajnokok mestere volt. Fotónk Mácsai Erzsébet felvétele.