Báránykák farkas börben.

Ezt nem láttuk jönni: Rapport Richárd és Lékó Péter a BEK győztes Padova csapatában!

Az eredményükhöz gratulált a mssz. Igaz, a Bek már rég lement, dehát ezer módja van s lehet a késésnek,trehányságnak a sakk kommunikációban vagy a köpönyeg forgatásnak.És láss csodát, a mssz gratulál a Rapportnak és Lékónak.
Igaz, korábban még azzal fenyegették a topokat, hogy aki nem áll a válogatott
rendelkezésére, azt/azok szereplését akár a nemzetközi sakk versenyeken is korlátozni fogják. Az előzmény az volt ugye,hogy a legutóbbi sakkebén nem játszottak a topok. És hát az eredmény, a bukta prognosztizálható volt. Nem mint ha egy sakk eb sikerre tolnák a pénzt a sakkba. Hogy miért ilyen a finanszírozás, arről talán a mssz is tehet,hiszen náluk isten tudja hanyadik kiadása.

Lábas gm kocsmai sakkbajnok

Polgár Judit,az olimpia nehéz project

Szerintem is

Először toljanak pénzt a sakkba

De persze az is érdekes kérdés lehetne, hogy másoknál miért ezzel mérik a sikert, ehhez lehet remélni támogatást. Miért nem az esélyekkel. Nevezetesen azzal, hogy sikerekhez a sportban,igy a sakkban is pénz kell.
De még pörgetik a Polgár imázst. És persze a mi Juditunk maholnap már szent is lesz vagy még gazdagabb a sakk biznisszel. Dehát egye fene.csak a magy
magyar sakk nem gazdagszik. Nem csak anyagilag sajnos,de láthatóan a lelkekbe se százasok már egyesek.

Ha szorgalmas vagy megcsinálod,pörög a retro imázs lemez.
Most meg turbósan remielve olimpia 24 el. Eszükbe nem jutna,hogy most mi lenne a prioritás, amikor üres a sakk kassza.

Vagy ápp a sakk változott meg a a sakkprogikkal, És hát neM csoda, ha ontja a világa gépi tápszeres nagymestereket is, És ugye az sem csoda,ha a plussz sikerhez még több munka kell, és persze pénz is a sakkozónak. Má az egyéb köptségeket nem is említem, mint versenyre járás, edzők és ezer más. De visszatérve mág a fenyítésre.Csak magunk közt mondom. ha egy Rapport vagy bárki magyar top el akar indulnu egy bármilyen nemzetközi openen , ahhoz a mssz köze nincs !
Ismerve a hazai sakk viszonyokat,egyáltalán a sakk helyét a sport hierarchiában,ami a béka feneke az anyagi elismerésekben.
És ugyan ki ne emlékezene arra,amikor szintén Rapporton akarták elverni a magyar sakk minden baját pár éve.

Lábas gms kocsmai sakknajnok Ricsiék verték agyba főbe Európát a Bekbe, azt mások a legendák 🙂 meg a sakk divatok

Na de karácsony jön s ilyenkor még a farkas/farkasok is táránybőrbe bújnak!?

Még a msszmek is eszzébe jutott a Rapport, Lékó sikere,hogy fel öltöztessék
a facefos oldaluk mesterkélt sakk szeretet fáját. Vagy csak a szokásos lájk verenybe vannak.

Netán üzenni akarnak valahová. Hé emberek.itt van ez a magyar sakk s mi jók vagyink. Csokorba szedjük a sikert, hogy lássátok.Ezer okom van nem hinni nektek mssz. Legalább is ott egyeseknek.Sok sok apró és kicsinyes pitiáner akk hatalmi jelét adtátok már annak,hog egyesek nem a sakkozókért vannak.Persze ezeket én nem fogom felsorolni, hogy tanuljatok. Másfelől rólatok minden kritika lepereg.
Még a jobbító szándéku is.

Hogyan ismered fel kedves olvasó a báránybőrbe bújt farkast a környezetedben ?

Ártatlannak tűnik, látszólag kedvesek. Ő az, aki manipulál és csak az érdekli, hogy előrejusson.
Nekik a sakk a sakkozók felé csupán lépcsőfokok a céljaik felé. Kedvesnek tűnik, de idővel kimutatja a foga fehérjét. Ha már a akk elején megmutatná az igazi énjét, eszedbe sem jutna szóba állni vele. Ezért bújik álarc mögé, amit csak egy ideig tud fenntartani. Érzelmi manipulátorok. Tudják, hogyan kell játszani mások érzelmeivel, ráérez, mire van szükséged, amit aztán mézesmadzagnak használ.
A története hiányos, tele van lyukakkal. Mert a manipuláció érdekében bizony, előbb-utóbb belekavarodik a saját sakk történeteibe is.

Nem fogom leírni a azt sok nyilatkozatot sem, ahol egyesek ellentmondásba kerültek saját magukkal is.

Na de karácsony jön. És vajon, hol van az a sok tehetséges gyerek, akik nem játszanak a magyar egyénin most. És vajon, ez miért nem szúr szemet a sakk vakoknak.Normális ember azt hinné, hogy vannak tehetségeink még, mert vannak.Vagy csak akkor,ha pénzt kell fölvenni utánuk ?
Vagy csak akkkor kellenek,ha van kit meg énekelni, ha az valamilyen sikert ér el.Vajon, mi a mérce. A sakk szakmai és emberi mérce. Vagy csak elég a mának élni és olykor bedobni egy sikert a nagy közösségi média a sakkfosba.
Netán az, hogy 24 e terveznek sakkolimpiával. És vajon. hol van a köztes idő.

Épp ma Polgár nyilatkozta: a 2024-es sakkolimpia „nagyon nehéz projekt” –
Hogy valóban az olimpia bbolt e a cél vagy a szokásos Polgár biznisz, arra mi sem jobb. mint felsorolták 100 ezredjére Polgár minden titulusát. Jómagam már csak istenbiza a szenté avatást várom !
Nem lenék meglepve, ha még életében szenté avatnák. Az a cím még nincs meg neki.

Olyan erős mezőny jött össze az idei magyar egyénin, hogy Almási visszavonult, de persze tisztelet neki is,de azoknak is, akik életben tartják a honi sakkot.Olyan erős mezőny jött ossze az idei magyar egyénin,hogy gyakorlatilag
már pályájuk zenitjén túl vannak… De persze tisztelet érte nekik !
Hogy persze miért nem lettek többek,az jo kérdés lehetne. De attól tartok,
hogy a magyar sakk posványban még ez is csoda amit elértek ! És bizony erről nem a sakkozók tehetnek.
Miközben egyébként szinte valamennyi top, aki játszik épp a magyar Ko on,sok szép és felejthetetlen sikert hoztak a magyar sakknak.
De vajon, hol vannak a fiatalok….A többiek, hiszen akadnanak.
Miközben egyébként a mssz 2024 re csodát vár egy hazai rendezés oéimpiával.
Miközben egyébként ide haza élőpontra gyúratják többnyire a gyerekekekt.

Akár a villámpizzát, nem kell dagasztani, csak keverd .A Konyhafőnök VIP ,a Judit konyhája mellé. Vagy óvják bizonyos megmérettetésektől. Netán pénze sincs már a fiatalnak, ha sakkversenyre akar menni. Netán már nem is életcél, mert a mssz csak sakk ideológiákat gyárt üres szavakkal.Netán csak időt akar nyerni.
Hát hogy lesz ebból profi sakk/sakkozók. Vagy csak elég olimpia idejére a sakk.
Vagy néha lepukkant sakk EB is megteszi…

De talán nem is baj,ha Lékó és Rapport néz le rátok. Kedves mssz, ha már eszerekbe jutott. Jól nézzétek meg azt a képet.Az a két sakkozó jöggal a magyar sakkozók büszkeségei, noha nem aggatté ki őket.Bizonyos rangokkal,,
Karácsoy jön.Kiaggattátok a sakk fájára, Igaz, kicsit megkésve.Érdekes, hogy más verseny mennyivel több média hátszelet kapott.Mondom néktek mégegyszer.
Jöl nézzétek meg azt a képet.És nem csak karácsony kozeledtével kéne kiaggatnia két sakkozót. Majd ha odáig eljuttok,ahova a Lékő és Rapport. Talán rájönnétek, hogy az értékeknek sok mércéje van. Karácsonyok között, a szürke sakk hétköznapokba is.Hogy nem csak akkor érték a sakkozó, ha nyer.Vagy karácsony közeledtével.
Érték kellett volna hogy legyen a Marjanovic Annamari, akinek ketté törtétak a pályáját.
Érték egy tehetséges gyerek is,aki éhesen ment sakkozni már hány versenyre és ma sem él jól.
Érték kéne legyen az a szakember is, aki nem kis sikert hozott, majd elvették a járadékát.Érték kéne legyen egy Portisch nagymester is. Soroljam még ?
Csak lassan haladjatok. Ráér az olimpia, noha tényleg nem ártana.
Sorja van mindennek. Báránykák farkas bőrben.

Olyan ez,mint mikor a távoli rokonok nem beszélnek,nincs közös hang, de egyik rokon büszkén mutatja másik rokonja fotóját.Vagy épp egyik rokonnak nincs mondandója a máik felé. Dehát ugye a látszat…De jó lenne, ha minden nap karácsony lenne, közeledne.
Ilyenkkor még a farkas/farkasok is báránybőrbe bújnak.