Bridzs: Homonnay Géza és Winkler Gábor a páros bajnok

Bridzs: Homonnay Géza és Winkler Gábor a páros bajnok

Véget ért a bridzsezők öt osztályban rendezett nyolcfordulós közép-magyarországi MP-páros bajnoksága. A legmagasabb osztályban 32 páros között a Homonnay Géza, Winkler Gábor duó lett a bajnok 54.16 százalékos teljesítménnyel. későbbi aranyérmes a negyedik helyről kezdte az utolsó, nyolcadik játéknapot, innen nagyot hajrázva 5.6 ponttal bejött Udvari Szabolcs és Szőts Gábor elé. A harmadik a Gellér János, Gál Péter kettős lett.

Gratulálunk a győzteseknek, elsősorban Homonnay Gézának, aki sok szállal kötődik az MTK-hoz, a sakkszakosztályhoz is, nem mellesleg bridzsnagymester és a Bridzs Szövetség elnöke!

Az élcsoport 1. Homonnay Géza, Winkler Gábor 54.16% 2. Udvari Szabolcs, Szőts Gábor 54.09% 3. Gellér János, Gál Péter 53.97% 4. Szabó Csaba, Marjai Péter 53.77% 5. Zöld Ferenc, Szilágyi László 53.25% 6. Lakatos Péter, Nikolits Tamás, Hegedűs Gál 53.11%

 

Az I/A-ban a nyolcfordulós verseny utolsó játéknapja előtt a negyedik helyen állt a Homonnay Géza–Winkler Gábor pár, aztán jó hajrával 5,6 ponttal bejött Udvari Szabolcs és Szőts Gábor elé. A harmadik a Gellér János–Gál Péter páros lett. Az I/A végeredménye.

Az I/B-ben óriási különbséggel, több mint 3,5 százalékos előnnyel győzött a Mirk Gábor–Kepecs Gábor–Száz György trió, igen kis különbségek voltak viszont a helyezettek között. A legjobb kieső-épp nem kiesőről mindössze 1 pont döntött. Az I/B végeredménye.

A II. osztályban még nagyobb volt a bajnok fölénye: a Honyek András–Szentandrási Gergely pár ritkán látható, 60,74 százalékos összteljesítménnyel, a második előtt több mint 8 százalékos előnnyel lett bajnok és ezzel I/A-s a következő kiírásban. A II. osztály végeredménye.

A III. osztályban kiegyenlített volt a küzdelem az élbolyban, a bajnok Vidóczy Tamás–Hüttl Kálmán pár és a hatodik helyezett között csak kicsivel több mint két topszkórnyi lett a különbség. A III. osztály végeredménye.

A IV. osztály versenye csütörtökön zárul.