Csodagyerekek adtak leckét sakkból ismert győrieknek és az első magyar űrhajósnak! – videó, fotók

Csodagyerekek adtak leckét sakkból ismert győrieknek és az első magyar űrhajósnak! – videó, fotók

A két sakkfenoménnal olyan győri értelmiségiek néztek farkasszemet, mint Rechnitzer János, Horváth Péter, vagy Németh Tibor.

Magyarország szupertehetséges testvérpárja, a 10 éves Karácsonyi Gellért és húga, az alig 8 éves Kata 14 ellenféllel nézett farkasszemet a sakkszimultán során.

Videó: Cseh Róbert

Mindketten négy és fél évesen kezdték a sakkot és a képességeikről mindent elmond: nem telt el fél óra, de két mattot már ki is osztottak.

Pedig a tábláknál remek elmék, ismert győri értelmiségiek is helyet foglaltak: Rechnitzer János, a Széchenyi-egyetem professzora, Horváth Péter, a Révai-gimnázium igazgatója, vagy Németh Tibor, a Kazinczy-gimnázium vezetője.

2980880

Bede-Fazekas Csaba üdvözli Karácsonyi Katát – fotók: Cseh Róbert

Az említett három tanár természetesen nem volt a táblától elsők között búcsúzók között, de a legtovább mégsem ők tartották magukat, hanem Magyarország első és ezidáig utolsó űrhajósa, Farkas Bertalan.

2980894

Farkas Bertalan jól állta a sarat a két kis zseni ellen, de végül ő is csak gratulálni tudott nekik

Vissza a csodagyerekekhez: Gellért nyolc, míg Kata hat magyar bajnoki címet szerzett eddig. Sakkszimultánban az eredményeik szintén magukért beszélnek. Gellért 30 parti során 28 játékostársnak, míg húga 16 ellenfélből 15-nek adott mattot. Már persze amikor nem egyesítették erőiket, s külön játszottak.

Édesanyjuktól megtudtuk: a család harmadik gyermeke, Luca szintén tehetséges a sakkban, az ovisok magyar bajnokságán első helyen végzett.

A jó hangulatú, sok látogatót vonzó eseményen részt vett többek közt Hannich Péter, az ETO aranycsapatának labdarúgója és Bede-Fazekas Csaba, a Győri Nemzeti Színház művésze is.

http://www.kisalfold.hu/