Elkezdödött, a már megkezdödött sakk KO magyar bajnokság

Elkezdödött, a már megkezdödött sakk KO magyar bajnokság

Mire lassan vége a verseny, a megnyitó is megvolt

Nádasi Tamás, a versenynek otthont adó Magyar Sakkszövetség alelnöke az eseményen kiemelte, hogy a különleges lebonyolítás a legjobb formában lévő versenyzőnek kedvez, így nagyon fontos a pillanatnyi mentális és fizikai állapot is. Végre sikerült a MSSZ nek megmagyarázni, hogy azért kieséses a verseny. hogy a jobb forma nyerjen. Ezt eddíg nem is tudtuk !

Független attól,hogy egyébként rendre ez dönt a mai sakkban vagy épp apró nüanszok.És persze megesik a mai gépi sakkban az is, hogy két parti sem mondja meg olykor ki a jobb.De én átlépem ezt, mert talán fontosabb lett volna az,hogy fiatal lány tehetségeink nem csak összemérjék erejüket mindenkivel, hanem esetleg kiváló alkalom is lehetett volna a női sakk nagyobb megbecsülésére is.Ilyen balfék, de sunyi társaságot keresve se találni.Balfékek vagytok és olimpiát akartok,de egy magyar bajonokit se tudtok megrendezi. NORMÁLISAN

Nem mellékesen 2 kislány is a korcsportjában a világon topban van, de a sakkbratyi számolni es tud vagy csak nem akar

PANCSEROK VAGYTOK !  MSSZ

Mint ha világítana egyesekről még ha sunyiba is, a nem minden tehetséges gyerek

egyforma szeretete, támogatása miatt. Bünhődni fogtok ! Egyes sumákok.

Na de kis hazánkban napi szinten vannak ilyen verSenyek, ami persze nem igaz.

Nádasi Tamása MSSZ alelnöke elmondta még vagy csak tolmácsolta a sakkelnök szavaoit !?

“szeretnénk 2024-ben sakkolimpiát rendezni, amihez kormányzati és budapesti támogatás is szükséges” Ez nagyon fontos dolog lehet,miközben üres a sakk kassza, dehát ez van. És végre az elődöntő képei is megérkeztek késve.E késének szinte biztos, hogy a karácsony előtti sakk roham lehet az oka. És mondjuk nem birják a terhelést a magyar sakk net vonalai. Vagy a szokásos trehányság. Dehát vannak fontosabb sakk hírek is a sakkmutyiban !?

INFO LIVE RESULTS PGN

Nádasi Tamás díjat adott át Csák Jánosnak, aki az idei Európa-bajnokság feladványszerző versenyének a győztese lett segítőmatt kategóriában.

Portálunk ezúton is gratulál.Ahogyan Csaba Árpádnak is, aki a  verseny támogatója

 

Ünnepélyes megnyitóval kezdődött kedden a kieséses magyar sakkbajnokság, a III. Hetényi Géza emlékverseny.
Nádasi Tamás, a versenynek otthont adó Magyar Sakkszövetség alelnöke az eseményen kiemelte, hogy a különleges lebonyolítás a legjobb formában lévő versenyzőnek kedvez, így nagyon fontos a pillanatnyi mentális és fizikai állapot is.

“Az biztos, hogy nagy küzdelmek várhatók. A magyar sakkozás fejlődés előtt áll, ezért is lényeges, hogy minél eredményesebbek legyünk. Köztudott, hogy szeretnénk 2024-ben sakkolimpiát rendezni, amihez kormányzati és budapesti támogatás is szükséges” – tette hozzá.

Nádasi Tamás díjat adott át Csák Jánosnak, aki az idei Európa-bajnokság feladványszerző versenyének a győztese lett segítőmatt kategóriában.

Csaba Árpád, a verseny támogatója elmondta, hogy a KO bajnoksággal szeretnék ápolni Hetényi Géza emlékét, aki ifjúsági csapatban volt bajnok, és egész életében a sakk volt a legfontosabb számára. Kiemelte, a selejtezők nagyon izgalmasak voltak sok rájátszással, a tavalyi verseny pedig jól sikerült, éppen ezért hagyományt szeretnének vele teremteni.

A férfiaknál Almási Zoltán (2687 Élő-pont), a nőknél Gara Anita (2366) az első kiemelt.

A verseny szabályai szerint a játékosok oda-visszavágót vívnak normál időbeosztással, 1-1-es eredmény esetén rájátszás következik két rapid mérkőzéssel. Ha ez sem dönt, két villámparti következik, döntetlen esetén egy úgynevezett armageddon mérkőzést játszanak, ahol világosnak 5 perce van, sötétnek 4, de sötétnek döntetlen is elég a továbbjutáshoz. A döntőkre december 19-22-én kerül sor.

Az első forduló párosítása:

nők:

—-

csütörtök-péntek, 14:00
Gál Hanna Krisztina-Gara Anita
Göcző Melinda-Lázárné Vajda Szidónia
Papp Petra-Juhász Barbara
Gara Tícia-Havanecz Bianka

férfiak:

——–

kedd-szerda, 14:00
Czebe Attila-Almási Zoltán
Berkes Ferenc-Horváth Csaba
Bánusz Tamás-Aczél Gergely
Héra Imre Jr.-Németh Miklós
Kaczur Flórián-Erdős Viktor
Papp Gábor-Sipos István
Mihók Olivér-Ács Péter
Antal Gergely-Balog Imre
(MTI)


 

K.O. Magyar Bajnokság – selejtező szakasz KÉPEI