Gályarabság a sakkban ? Ne már

2. Szövetségi állásfoglalás az éljátékosok nyilvánosság előtt történő megnyilvánulásairól

Magyar Sakk Szövetség

Elnökségi ülés

2019. november 8. 14h

Magyar Sakk Szövetség irodája, Bp. V. Falk Miksa u. 10.

NAPIREND

1. Beszámolók a Batumiban rendezett Sakkcsapat EB-ről – Márkus Róbert, Papp Gábor

2. Szövetségi állásfoglalás az éljátékosok nyilvánosság előtt történő megnyilvánulásairól.

Életemben láttam már pár dolgot, de ilyet még nemigazán és gondolom, hogy nem vagyok egyedül. Az ügy előzménye gondolom sokaknak derenghet, mire is utalhat a napirendi pont. Történt ugyanis,hogy Almási nagymester értékelvén a Batumi
Sakk EB nem épp sikersztoriját. Mint ismert, a magyar férfi csapat a 26 helyen zárt. Majd Almási az értékelésében kritizált egy csapat tagot,nevezetesn az Erdős Viktort a mutatott játék alapján. Nyugi, nem párbajra mentek.

És persze erre lecsapott ráadásnak egy portál, mert ugye a szenzáció. Csak merem remélni, de gondolom még igen sokan ,hogy Almási nagymestert nem törik kerékbe. Nem mellékesen a kiváló sportember csak finoman mondom. Letett már pár dolgot a magyar sakk asztalára. Csak nem tán ott tart a magyar sakkozás, hogy egy élsportolót, akire jöggal lehet büszke minden magyar sakkszerető ember, azt ezért akarják szankcionálni.

mert összeszólalkozott. Uraim, önök csak nem tán szentek ?

Vagy legalábbis az ötletgazda,aki Almásin akarja elverni a port a magyar sakk
bajai miatt. Szégyen ez Uraim ! Mert ha itt tart a sakk, akkor milyen bünti jár másoknak,akik sunyiba mást csináltak.

Ahelyett, hogy egyesek békés megoldásra törekednének még nagydobra is verték a MsSZ honlapon. Majd fegyelmet akkor kéne elvári, ha a MSSZ ismerné s tudná mi a profi sport. Majd Szankcionálni akkor kéne,ha sorja lenne a dolgoknak,hogy pl miért maradt ki ezredjére Marjanovics Anamari, amit gondolom az édespjára kennek. Ennyit a pedagügiáről vagy a konfliktus kezelésről. Ahogyan egy szülőnek miden gyerek egyformán kedves, akkor miért nem az a MSSZ ben. Tessenek már kipakolni a támogatásokat, lásd gyerekek és azok szponzorai. Majd jönnek egy piszlicsáré üggyel.
Az egyébként szóváltást csak, akarnak büntetni, tárgyalni Elnökségin.
Ennél szánalmasabb és erőt fitogtató megoldást csak a középkorban végeztek. Szégyelljék magukat uraim.Majd tessenek már megnézni, hpgy hány interjú készült top sakkozóinkal az elmúlt időkben vagy csak egyesekkel.
És ne akrják már a terhet rájuk rakni mindenben. Nem esküdnék meg rá.hogy
bizonyos sportok sztár gázsiaiért sakkozznak.Vagy akarnak mások. Üres kaszával.

Arra kérünk Almási nagymester, de téged is Erdős nagymester, hogy
Mutassátok meg a MSSZ nek, akiknek mint ha nem lenne jobb dolguk..
Mutássátok meg a sakkozóknak is, hogy ti a MSSZ fölött álltok !
Fölötte álltok az ilyen kicsinyes bosszúnak mert TI sakkozók vagytok.
Ti sakkozók vagytok, nem bürokraták. Mutassátok meg, hogy a sakkozókat nem a harag köti össze. De nem is az,amikor mások ítélkezzenek fölöttetek, mint a dedósoknál.Annyit nem ér az összes MSSZ. Rajtatok a sor Zoli és Viktor, kezet rázni. Vagy örökre szolgák maradtok.Az ilyen szánalmas sakk bürokrácia szolgái, akik nem békíteni, Szankcionálni akarnak. Egy egyébként partik utáni hévvel szinte elég gyakori minden napos vitán. Aki, akik sakkozók, azok pontosan tudják,hogy miről beszélek. Nem gondolom azt, hogy Alma roszz ember. De ha már amssz ilyen vas szigornál tart,akkor remélhetőleg ömagukra is érvényes lesz.
Mert ha a sakkozók rájönnek,hogy mások nem ennyiért meg semmit, akkor bibi lesz. És megeshet, hogy ott már a sakkozók fognak nyerni. Nagy arányban és igen lealázóan. Érdekes, hogy a MSSZnek nincs jobb dolga,mint az egyébként is szomorú sakkvalóságban bünbakot keresni.. Szégyelljék magukat Uraim.
Ez már a legalja mindennek.

Még érdekesebb, hogy Magnus Carlen szégyellte a Fischer sakkvébén a szerepését, amit bevallott a norvég médiának, Szégyellem hogy rosszul játszottam, mondta. Már csak az a kérdés, hogy ki szégyellje magát.
A MSSZ ! Akik füt fát meg 64 sakkpontot beígértek és üres a sakk kassza.
Na uraim ,lehet menni gondolkodni. Van min

Érdekes, hogy egy foci kapitány nyilatkozta, hogy finoman szólva is szarul játszott a csapat.Az se kapott gályarabságot.És ha maholnap minden krtitikus szó, mármint a sakkozük szava a sakkban szankcionálva lesz. Kivétel egyesek,akiknek sakk média bejárásuk van, bérletük.Már csodálkozni se kell, hova tart a sakk lejt mentben, de most sem a sakkozókra gondoltunk.

Az is tény, hogy nem a sakkozók a balhés emberek.Ha nyitott szemmel járnak egyesek.
Fölösleges a sakk rizsa.A Lékót, Almásit .s Rapportot játszatni kellett volna. Ez a MSSZ vagy abban illetékes kudarca volt.Még ha ha Kállai szépíteni, falazni és elterelni akarja a dolgot
Matt. KG nak és barátjának is. Aki, akikb árminek is szénták Almásiék afférját,talán a sakk versenyek és hasonlókban kéne jeleskedni.
Nem az állandó volt kapitány egóval, isten király sakkozói státusszal.
Egyébként a nagy média annyit elért,hogy világszám nem lett az eset, de ez már csak ilyen világ. Mert holnp s utána keresnek másik bulvár sakk szenzációt.
Vagy mást. Nem csak ilyenkor kéne meglátni egyeseknek a sakkot,amire nemigen jár támogatás. Mert ha figyelmet akarnak,akkor a tényeket kell írni.

Ménem a saját portájukon söprögetnek az urak.Maholnap Kállaival az élen
azt is megmondják nekik,hogy mittom én mehetnek e szabadidejükbe bulizni. Nem csoda hát, ha nem ér el a mikrofon a sakkozók felé,mint bizonyos középkorban