Hoppá! Új fotitkár a Magyar Sakkszövetségben?

Új fotitkár a Magyar Sakkszövetségben?

Azt csiripelik a verebek, hogy új főtitkára lesz a Magyar Sakkszövetségnek.Bár a hír nem tekinthető hivatalosnak,hiszen a MSSz nem adott ki közleményt.Azt is csiripelik hogy,meg van a jelölt.Persze mi tudjuk,de nem lenne korrekt, hogy afféle bulvár Forma-1 stílúsban a hírek elé vágjunk. Csak megtippeljük. Elvégre foci vb is van, ott is lehet tippelni.

De vajon mit számít az, hogy ki lesz ?

A magyar sakk jobbra fordulási várakozásom valamiért most is pesszimizmust tükröz, de persze nem szeretnénk azok lenni, akik ne bíznának még a magyar sakkban, mármint a sakkozókban.Bár ismétlem,hogy akadnak kételyeim. Ne menjünk most abba bele, hogy mi lesz.Bár ahogy a mai világot ismerem, az már csak olyan, hogy ha valaki, valakik poziciót kapnak a magyar sakkban, de szinte bárhol az életben.

Valamiért aggodalmaim vannak.

De ez csak azért lehet talán, mert egyeseknek a MSSZ ben és barátaiknak erősebb a pénz utáni vágya, mint a sakk szeretet. De az is megesik sajnos,hogy egyesek libáért vették, veszik a diplomát a sakk katedrán.

Gyaloglogból vezérré változnak !? Vagy vezérböl gyaloggá!?

Elnézve a mai magyar sakkot, mindenki döntse el saját maga,hogy az utóbbi években milyen változást ért el a világ sakkja. És a magyar. És kik azok, akik tettek is a jobb magyar sakkért. És bizony ide lehetne sorolni a sakkvezetést, sztár sakkozókat. És persze a politikát is a más szponzorokkal egyaránt. De mint ha, a vezérből, vezérekből gyaloggá dominálva lejtene a magyar sakk! Lefelé ! És ez sajnos igaz volt a gyalogból, gyalogokból vezérekké szakaszban is. Lejtmenetben. De itt is lefelé. Mármint egyes sakk poziciókban.A sakk eredményekben meg pláne !

Bár persze tudjuk,hogy egy fecske nem csinál nyarat, de meglátjuk.Köztudott, hogy a sakknak több anyagi támogatásra és még több szakmai munkára lenne szüksége. És olyan szemlélet váltásra is, amit eddíg a sakk nem mert, de nem is tudott meglépni. Most sem fogja tudni !

Mert ha most sem lesz változás,akkor csak kirakat sakk marad a sakk. De az már végleg.Vagy már most is az.

[su_quote]Szabad csak az, akit szó nem butít, fény nem vakít, Se rang, se kincs nem veszteget meg. Az, aki nyíltan gyűlölhet, szerethet, a látszatot lenézi. Mármint a sakkban ! [/su_quote]

Információnk szerint a MSSZ hamarosan dönt a kérdésben.

Csörsz Ferenc, akit csiripelnek a verebek. Csörsz Ferenc jelenleg MSSZ Elnökségi tag

hunonchess

Olvasói vélemények

10.000/ óra egy nagymester Hogyan lessz Így utánpótlás, ha nem segít a sakkszöv és nem biztosít megfizethetö edzöket ? Adjátok tovább,hogy bukjon meg a MSSZ sakkmutyi ! De végleg .Nem az edzők, a Magyar sakkszövetség sakkmutyi.


A LOPÁSBA MIND BENNE VAN A MSSZ BEN Ezert nincs itt ifi sakk, mert mindenki vámot szed és ez gondolom nem most kezdődött. Tisztelet pár kivételnek,mert akadnak rendes edzők is. kizart, hogy a mssz nem tud rola, amit egyes egyesületek tesznek.

Üdv IM


Azért mert Ferike lessz a ftikkár csak más neve lessz a gyereknek.Le kéne mondani mindnek


olimpikon nagymester

[su_quote] Egy protekciós Kisvárdi házon belüli sakkozó mesterjelöltet választott Seszták. Ha pályázatot írtak volna ki, normális ember nem megy be sakkmutyiba. EZ a MSSZ végleg megbukott morálisan is.[/su_quote]


index cikk 2011 ITT Rapport Tamás családjával szemben már akkor is egy senki volt

Csörsz. Idézet: Csörsz Ferenc úr (aki egyébként elnökségi tag) szakmai hozzáértése megkérdőjeleződött számunkra. Egyébként jellemző volt az egész beszélgetésre egy kicsit sarokba szorító stílus, miszerint a sakkszövetség csak abban az esetben tudja támogatni Ricsit, ha kap is érte valamit. Üdv nagymester


Távvezérelt sakk Seszták Miklós által Zoli BP

Kim DzsongHUNmssz sakk Ez még a nagyvezér diktátornak is tetszik


Világossá a vált, ami eddig is nyilt titok volt A MSSZ a pénzekkel sumákolt. Ez egy sakk kupleráj maffia, főleg az ifisakkban.A nebulók után érdekesen veszik föl a pénzeket egyesek. Zsebből fizetések, számlaadási kötelezettség stb. Itt le kell mondania a MSSZ nek.Ezért nincs itt ifi sakk,


Néhány egyéb gondolat

A magyar sakkot még a célzottan a sportágra irányuló, azon belül is egyes kivételezett sakkozókra irányuló médiamarketing még nem vitte előre. Csak tény ! Habár akadtak sakkozók, akiknek meg a zsebébe hajtotta a pénzt.

Ámbár érteni vélem egyesek amúgy tisztességes szándékát. De már a hányinger környékez és nyilván más sakkozó csemeték szüleit is. Most had ne mondjak se sakkozó és portál nevet,amikor egyesek nem hogy visszaélnek az állítólagos nagynak hitt média hatalmukkal, de még ordenálá baromságokat is írnak.Vagy épp nagymestert minősítenek le mesternek, mások meg mestert emelnek az égig nagymesternek, ami persze nem igaz. Ha emlékeim nem csalnak, márpedig nem nagyon.

Ruck Róbert nem mester,hanem nagymester ! És bizony Varga Péter nem nagymester, hanem nemzetközi mester.

Mielött még a sakk médiaguruk, a sakk média imázs sámánok a nyugtatót keresnék és hűtőfürdőt vennének a felhánorodásuk kapcsán, inkább nyugodjanak le.

Habár a Fide jelmondata miszerint Gens una sumus – vagyis egy családba tartozunk. A magyar sakkot elnézve, különösen a MSSZ kommunikációs stratégiáját és azok média haverjait. Vagy a mindegy mi a sakk hír, csak aki meg akik közelebb vannak a média tűzhöz, azok melegedhetnek.

Ez néha olyan jól sikerül egyeseknek, hogy le is égnek.De ha minden igaz és most lehet hogy rosszul tudom, de a magyar sakkot nem az viszi előre, ha egyesek mindenáron címlap sztorik akarnak lenni egyesek.Hanem talán más. Nevezetesen az,ha a sportág állítólag nagyokosai elmondják az illetékeseknek.

Több pénz, komolyabb szakmai munka és kontroll, ami persze a pénzügyi vonatkozást is jelentené. Egy olyan sakk életpálya modell, ahol megéri sakkozónak akarni lenni. Hiszen köztudottan a mai computerizált porgős sakkban, a hajszában még bizony a címlap sztorisok is kikaphatnak olykor. Meg persze ki is kapnak, hiszen a msi sakk már nem egymenetes játszma.

Meg felejtős,kivetelezős. Egyeseknek ! Ha ezek együttese nem áll rendelkezésre,lehet ugyan tolakodni a sámán médiával, de minek. Vagy persze az is egy vari,hogy a gazdagok sportja marad e a sakk. Hiszen azért akadnak tehetsges gyerekek, akik ha nem is címlapra vágynak.

Csak esélyt szeretnének, hogy ne vesztesei legyenek ennek a nagy hajszának.

És a pofámról leégne a bőr, ha csak egy két gyerek lenne a kedvenc. a többi meg nem is létezne. És főleg, ha esélyt érdemelnek mások is az érdekes támogatási ifi rendszerben.

Mert az a flúgos futam mint ha sántítana.