Kántor Gergely GM-lett.Gratulálunk

Kántor Gergely GM-lett.Gratulálunk

Megvan a harmadik norma is!

Az Első Szombat Budapest rendszeres szereplőjének sikere

Kántor Gergely személyében köszönthetjük a magyar sakkozás legújabb nemzetközi nagymesterét!

Júliusban a már megszokott módon folytatódtak az Első Szombat versenyei,ahol most/de általában négy csoportban futnak a havi versenyek.Nem az első, de nyilván nem is az utolsó eset, amikor fiatalok nemzetközi nagymesteri normát teljesítenek itt.

Örömteli hír, hogy a versenyen Kántor Gergely harmadszor is teljesítette a normát, így ő a magyar sakkozás legújabb nemzetközi nagymestere!

Az alig 20 éves sakkozó 7 évesen ismerkedett meg a játék alapjaival a budapesti Áldás Utcai Általános Iskolában. Fejlődésére jellemző, hogy 12 éves korában leigazolta az Aquaprofit NTSK. A következő mérföldkövet a FIDE Nemzetközi Mesteri cím megszerzése jelentette: ezt 2014-ben érte el, Lukács Péter nemzetközi nagymester, valamint Dr. Hazay László mesteredző irányításával.

Gergő rendszeres részvevője az Első Szombat Budapest sorozatnak – a mostani teljesítése is ehhez a versenyhez kapcsolódik. Nagyszerű teljesítményéhez ezúton is gratulálunk .

Hogy Nagy László urnak ki gratulált már hivatalosan, netán
kapott e komoly elismerést a világon is páratlan és több évtizedes múltra visszatekintő sakk munkájáért, azt nem tudjuk. De portálunk neki is gratulál.
Egyben soron kívül gratulálunk a MSSZ nek is, hogy érezze a MSSZ a szégyent, hogy bizony akadna teendője a sakkbratyik sakkjában.

De az igazat és főleg a tények halmazait látva.
A MSSZ tól soha nem állt távol más, mások tollával is ékeskedni.


Viszont arról tudunk, hogy pisist, csókost már akartak kitüntetni.
Üdv Janika