Kedbes Sakkozók és portálunk látogatói.

Kedves Sakkozók és portálunk látogatói.


A Magyar Sakkszövetség rendkívüli közleménye

Tisztelt Sporttársak! Kedves Magyar Sakk-család!

Összhangban a Kormány 2020. március 11-én bejelentett intézkedéseivel, a koronavírus terjedésének megfékezése érdekében a Magyar Sakkszövetség által szervezett alábbi sakkversenyeket 2020. április 30-ig felfüggesztettük:

– Ifjúsági rapid csapat és villám egyéni bajnokság, 2020. március 14-15.
– NB I/B és NB II csapatbajnoki mérkőzések, 2020. március 22.
– Ifjúsági rapid egyéni bajnokság, 2020. március 27-29.
– Országos Amatőr Diákolimpia döntője, 2020. április 3-5.
– Országos Csapat Diákolimpia döntője, 2020. április 9-11.

Az április 18-19-én megrendezendő NB I-es dupla, NB I/B-s és NB II-es szimpla fordulók elhalasztása is felmerülhet, de ezzel kapcsolatban az MSSZ vezetése később hoz döntést. Kérünk minden érintettet, hogy azzal számoljon, hogy ezeket a mérkőzéseket is elhalaszthatjuk egy későbbi időpontra.

Egyúttal az MSSZ javasolja minden, az országban működő versenyszervező számára, hogy az általuk 2020. április 30-ig rendezendő sakkversenyeket ne tartsák meg, új versenyeket erre az időszakra ne szervezzenek! A magyar sakkcsalád egészsége minden más szempontnál fontosabb!

Belátható időn belül nincs olyan nemzetközi verseny, amelyben magyar delegáció érintett lenne, a májusi egyéni EB nevezéseit a határidő betartásával kérjük leadni a Magyar Sakkszövetség felé!

Az elhalasztott versenyek esetleges későbbi időpontban történő megrendezésével, valamint ezek versenykiírásával kapcsolatban – a járványügyi helyzettel kapcsolatos fejlemények és információk folyamatos feldolgozása alapján – az MSSZ a későbbiekben ad tájékoztatást!
LINK

http://chess.hu/tajekoztatas-a-koronavirussal-kapcsolatban/

Budapest, 2020. március 11.

Szabó László
a Magyar Sakkszövetség
elnöke

Budapest, 2020. március 11.

Szabó László
a Magyar Sakkszövetség
elnöke

ELINDULT AZ ÚJ KORONAVÍRUS JÁRVÁNYRÓL TÁJÉKOZTATÓ KORMÁNYZATI HONLAP ÉS FACEBOOK OLDAL

 

 

2020. március 4-én elérhetővé vált a koronavirus.gov.hu weboldal, valamint ehhez kapcsolódóan egy dedikált Facebook oldal is, amelyek célja, hogy az állampolgárok hiteles információkhoz férhessenek hozzá. Az oldalak, többek között, tájékoztatást nyújtanak arról, hogy mi a teendő megbetegedés esetén (lásd: GYIK – Gyakran Ismételt Kérdések szekció), emellett értesülhetünk az aktuális hatósági intézkedésekről, nyomon követhetjük a járvány terjedését, hasznos információkat érhetünk el a vírus által okozott megbetegedésről, illetve a legközelebbi egészségügyi intézmények elérhetőségeiről.

https://koronavirus.gov.hu/