Kuvaiti – magyar sakkverseny Budapest

Kuvaiti-magyar ifjúsági sakkbarátság elnevezéssel tegnap sakkverseny kezdődött a budapesti Medosz Hotelben, a Kuvaiti Sakkszövetség támogatásával. Mint az Nagy László, a verseny szervezője elmondta, a 18 fős mezőnyben 7 kuvaiti és 11 magyar gyerek indult, valamennyien versenyszerűen sakkoznak és 14 év alattiak.

kuvait05

A mostani verseny érdekessége az, hogy Magyarországon harmadszor járnak kuvaiti sakkozók, és a tervek szerint minden évben szeretnének hasonló sakkversenyt, mely segítheti a fiatalok sakktudásának fejlődését. A magyar csapatban két sakkedző: Jakobetz László (Barcza) és Benyeda Tibor (MLTG) tanítványai ültek asztalhoz.
A 9. fordulós versenyben 5 perces schnell partik voltak, s végül a magyar csapat győzött, 70-11 arányban. Zólomy Kristóf minden partiját megnyerte.
kep

A versenyen minden résztvevő díjakat kapott: sakk készleteket, könyveket, oklevelet és érmeket. A sakkverseny vasárnap, hétfőn és kedden tovább folytatódik a Medosz Hotelben, 25-25 perces rapid játszmákkal.

további információ: Nagy László – versenyszervező
tel.: 06-30-230-1914

First Saturday Chess Tournaments in Budapest, Hungary Venue: HOTEL MEDOSZ *** Budapest, Jókai tér 9. Első Szombat GM-IM-FM körversenyek, Chess tournament series for GM, IM norms and for Standard and Rapid ELO-rating points.

Info – First Saturday Offical Site – Hivatalos oldal