Nagyhalász – Második alkalommal rendezték meg az Országos Baptista Sakk Kupa a nagyhalászi Csuha Antal Baptista Általános Iskolában

Nagyhalász – Második alkalommal rendezték meg az Országos Baptista Sakk Kupa a nagyhalászi Csuha Antal Baptista Általános Iskolában az elmúlt hétvégén. A versenyre több mint 120 versenyző nevezett, hat korcsoportban.

 


Nagyhalász – Második alkalommal rendezték meg az Országos Baptista Sakk Kupa a nagyhalászi Csuha Antal Baptista Általános Iskolában az elmúlt hétvégén. A versenyre több mint 120 versenyző nevezett, hat korcsoportban.
– Az iskola tornatermét megtöltő hatvan asztal mellett küzdő játékosok impozáns látványt nyújtottak. Érkeztek versenyzők többek között Budapestről, Százhalombattáról, Debrecenből, Kisújszállásról, Nyírbogdányból, Nyíregyházáról – mondta azeseményről Ujhelyiné Magyari Zsuzsanna, a Csuha Antal Baptista Általános Iskola igazgató-helyettese.

– Varga Péter FIDE-bíró irányításával dúltak az ütközetek a sakktáblákon, a megmérettetés védnöke pedig Szenczy Sándor, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke volt, aki maga is bekapcsolódott a fekete-fehér bábok küzdelmeibe. A hétfordulós svájci rendszerű verseny visszatérő versenyzője többek közt Révész Máriusz országgyűlési képviselő is. A jó hangulatot az iskola első és második osztályos tanulóiból alakult Csivitelő kórus előadása alapozta meg, akik erre az alkalomra tanulták meg a Cikcakk sakk című dalt.

– Az ünnepélyes megnyitó után következett a délelőtti négy forduló, majd az ebédszünet után három fordulóval folytatódott a rendezvény. Az eredményhirdetés előtti várakozás feszültségét az ugyancsak intézményünk tanulóiból verbuválódott Kisrétköz Néptánc Együttes bemutatója oldotta. Végül elérkezett az eredményhirdetés, amelyen harminchat érmet és tizenkét kupát vehettek át alegjobbak. A csapatversenyt az idén is a nagyhalászi iskola nyerte. A díjjal járó 250 ezer forintos pénzjutalmat a sakkoktatás fejlesztésére fordítjuk majd. Búcsúzáskor a résztvevők elégedetten tettek ígéretet arra, hogy jövőre is találkozunk ezen a versenyen. Reményeink szerint a következő Baptista Sakk Kupa küzdelmein Kárpátaljáról és Erdélyből érkező versenyzőket is üdvözölhetünk, így egy nagyszabású, nemzetközi verseny helyszíne lehet a nagyhalászi Csuha Antal Baptista Általános Iskola – tette hozzá Ujhelyiné Magyari Zsuzsanna.