Onlline sakkolimpia. Megvannak az elsö bukták

Onlline sakkolimpia. Megvannak az első bukták

Az online olimpia tisztességes játék panel négy olyan esetet azonosított eddig, ahol caltak a sakkozók és amelyekben a Fidémek elegendő oka volt feltételezni, hogy a tisztességes játék szabályait megsértették.

Ezeknek a játékosoknak az online olimpián elért eredményeit vesztéssé minősítették és a továbbiakban ezek a sakkozók nem vehetnek részt a versenyen. A versenyek tisztviselőit és az érintett csapatkapitányokat erről tájékoztatták.
Olvasható a Fide honlapján

Mint ismert, a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE), amely az idei sakkolimpiát 2021-re halasztotta, idén is megrendezi a sportág csúcseseményét, de az asztaloknál vívott mérkőzések hagyományos rendszere helyett online verseny formájában.
Az idei sakkolimpiát egyéként augusztusban tartották volna Moszkvában, de a koronavírus-világjárvány miatt március végén a FIDE bejelentette, hogy a rendezvényt jövő nyárra halasztják.

Július 22-én már rég kezdetét vette a Nemzetközi Sakkszövetség (FIDE) által első alkalommal megrendezett Online Sakkolimpia. A versenyen 163 ország méri össze tudását, a mezőnyben  ott lesz a magyar ONLINE válogatott is.Nem kéne hát összekervni egyeSeknek,hogy mi az online 15 perces  sakk és mi a NORMÁLIS olimpia. Biztos vagyok benne, hogy a trükkösöebb csalók le se fognak bukni.

Elég sok érdekes partit láttam. Nem mellékesen és nem ezzel összefüggésben.
Sovány média fogadtatása volt eddig a nemzetközi sakkmédiákban.Mikor kezdj el gyanakodni kedves olvasó? Már akkor az elején, amikor a live táblákat nem rakták ki a wekamerákkal  a játékosokat és csak video fos  bejátszásokat látol.
A parikat végig mindet véletlenül se. Jó tudni, hogy a kömoyabb online sakk szerverek loggoljak, mentik a partikat. Minden komolynak mondott online verseny szabályait a verenykiirásokak tartalmazni szokták, Minden egyéb máS ONLINE FOS katagória.
amit komoly verSenynek neveznek,
Ideje helyre rakni a dolgokat azok felé,akik a gagyi sakk irányába terelgetik a sakkot. Miközben egyéként a kor zibvonala nem hogy minóséget,ONLINE sakk FOST gyárt.Eszébe nem jutna a sakk llletékeekek,hogy a sakk szabáéyai rég elavultak a buli remikkel
és a sakk cimek, normák a röhej katagória. Vagy épp a pénz, ami
az álporthoz kell,Idióta barmok osszák az észt.

 


The Online Olympiad Fair Play Panel has identified four cases in which there are sufficient grounds to believe the Fair Play Regulations have been violated.

All the results of these players in the Online Olympiad have been turned into losses, and where applicable they will not be allowed to play any further part in the tournament. Tournament officials and team captains concerned have been informed to that effect.

These cases affect four players from Mali (Base Division, Pool B), Brunei Darussalam (Division 4, pool A), Hong Kong (Division 4, pool A), and Nicaragua (Division 4, pool E).

If your team belongs to any of these groups, please check the website for updated results, to see if the standings in your pool might have been affected.

FIDE will not disclose any more information or respond to any inquiries on this matter until a full investigation has been conducted.

https://hunonchess.com/2020-fide-online-olympiad-base-division-pool-abc-games/

 

 

 


Július 22-én kezdődik az Online Sakkolimpia

A FIDE Sakknapjához a Magyar Sakkszövetség is csatlakozik és erre a napra, mint ahogy azt korábban írtuk, egy bejelentéssel készültünk: ismertetjük a 2020. évi Online Sakkolimpia magyar csapatának névsorát!

A világjárvány miatt az idei Sakkolimpiát ugyan törölték, de a FIDE meghirdette az első Online Sakkolimpiát, ami július 22 – augusztus 30-ig között lesz.

A tornán a nevező országokat öt divízióba sorolják a korábbi olimpiai eredmények alapján. A feljutásos rendszerű lebonyolítás során először az ötödik divízióból kerülnek fel csapatok a negyedikbe. Ezt követően a negyedikből a harmadikba, majd a harmadikból a másodikba, ahol a kiemelés alapján a magyar csapat is szerepel. A feljutásokat követően 50 csapat kerül majd a második divízióba, amit öt, egyenként 10 csapatos csoportra fognak osztani. Ekkor kezdődik meg számunkra, magyarok számára a küzdelem, a tíz csapatos csoportunkban a legjobb három közé kell kerülnünk a továbbjutáshoz.

Szabó László, a Magyar Sakkszövetség elnöke szerint az Online Sakkolimpia egy jó válasz a kialakult helyzetre. A járvány kezdete óta a hazai szövetség is támogatja és szervezi az online sakkeseményeket, hiszen talán ez az egyetlen sportág, ami ezen a terepen is tökéletesen tud működni. „Fontos számunkra az Online Sakkolimpia, hiszen készülünk a 2024-es Sakkolimpia budapesti megrendezésére is. A tárgyalások erről továbbra is jól haladnak, bízunk benne, hogy még ebben az évben számunkra pozitív döntés születik. Nagyon hiszek abban, hogy az Online Sakkolimpia magyar válogatottja kitesz magáért és bizonyítja, hogy a magyar sakk továbbra is a világ élvonalába tartozik.”

Papp Gábor, a magyar csapat szövetségi kapitánya már az első körben az első divízióba várta a magyarokat, meglepte, hogy a kiemelések után a másodikba kerültünk. „Az első feljutás, remélem, könnyedén meglesz, utána viszont valóban a világ legjobbjaival játszhatunk majd. Iszonyatosan erős a mezőny, de ez nem panasz, hanem öröm. A csapat tagjai kiéhezetten várják az Online Sakkolimpiát. Erős csapatunk van, és harapni fogunk.” – fogalmazott a kapitány.

Az Online Sakkolimpia július 22-én kezdődik, de a magyarok csak augusztus 12-én csatlakoznak be, és öt napon keresztül játszanak a továbbjutásért.
Minden mérkőzés hat táblán zajlik, 15 perces játékidővel és 5 másodperces lépésenkénti bónuszidővel. A csapatban két férfi, két női, és egy-egy U20-as lány és U20-as fiú játékos játszik majd minden fordulóban. Nevezni több főt is lehetett, maximum 12-t, a férfi és női helyekre 4-4-et, az ifjúsági táblákra pedig 2-2-t.

A magyar csapat tagjai (zárójelben a rapid Élő-pontszámuk):

Nők: Hoang Thanh Trang (2338), Papp Petra (2297), Gara Tícia (2274), Gara Anita (2279);

Férfiak: Gledura Benjamin (2619), Erdős Viktor (2580), Bánusz Tamás (2614), Balog Imre (2626);

U20 hölgyek: Gaál Zsóka (1816), Demeter Dorina (1885);

U20 fiúk: Kozák Ádám (2438), Persányi Barnabás (2019);

Szövetségi kapitány: Papp Gábor