Polgár Judit szerint Lékó Péternek is fontos a válogatottság

Polgár Judit szerint Lékó Péternek is fontos a válogatottság

A magyar férfi sakkválogatott szövetségi kapitánya, Polgár Judit a Kossuth Rádió Sport Extra című műsorában azt mondta, hogy az első táblás játékos, Rapport Richárd élete egyik legrosszabb periódusában volt a Bakuban rendezett sakkolimpián, ahol a 15. helyen végzett a csapat. Lékó Péterrel kapcsolatban Polgár Judit reményét fejezte ki, hogy a többszörös világbajnokjelölt lesz még tagja a válogatottnak.

A nők közel álltak az éremszerzéshez Bakuban, így ők jóval csalódottabban zárták a viadalt, mint a férfiak.

“A lányoknál nagyon nehéz feldolgozni, ami történt, mert nagyon közel voltak ahhoz, hogy bronzérmet szerezzenek” – nyilatkozta Polgár Judit. – “Ők még nem érezték ezt a lehetőséget, hogy létezik ekkora esély, hogy az utolsó fordulóban bronzérmet szerezzenek. A férfi csapatnak nagyon sok jó eredménye van, nagyon sok érmet tudtunk már szerezni, így ilyen szempontból nincs keserű szájíz.”

Rapport Richárd élete egyik legrosszabb periódusába keveredett a bakui sakkolimpián. A 20 éves sakkozó megházasodott, felesége édesapja a közelmúltban, fiatalon hunyt el. Rapportot nagyon frusztrálta, hogy bekerült a top 20-ba, és nagy elvárások voltak vele szemben.

“A válogatottban sokkal jobban frusztrálja, hogy nem csak saját maga veszti el a partikat, hanem a csapat eredményét is befolyásolja. Nagyon nehéz verseny volt neki” – mondta a szövetségi kapitány, hozzátéve, hogy “a 15. helyre nem lehetünk büszkék”.

Polgár reméli, hogy a legjobb magyar sakkozó, a bakui viadalt kihagyó Lékó Péter lesz még magyar válogatott. “Számára is fontos ez, nemcsak a válogatottnak. Mindig is nagyon sokat tett hozzá a csapathoz.”

Arra kérdésre, hogy volt-e olyan pillanat Bakuban, amikor legszívesebben oda ült volna az asztalhoz, Polgár a következő választ adta: “Olyan egyéniség vagyok, aki mindig abba éli bele magát, amit épen csinál, így most szövetségi kapitányként voltam jelen.”

hunonchess.com

AZ EGYETLEN LEHETSÉGES LÉPÉSRE VÁRVA