Sakk érkezett a Teslákba – Imádjuk :-)

Sakk érkezett a Teslákba – Imádjuk 🙂

(minden autoba rakhatnának sakkot  🙂

Chess begins rolling out to the Tesla Arcade globally today

Ki jut eszedbe, ha auto és sakk.

Lehet hülye egy sikeres sakkozó?

Almási Zoltán NAGYMESTER SAABOKAT TUNINGOL

Almási Zoltán – Wikipédia

Almási Zoltán (Járdánháza, 1976. augusztus 29. –) magyar sakkozó, nagymester, U18 korosztályos ifjúsági világbajnok (1993), kétszeres sakkolimpiai ezüstérmes, csapatban Európa-bajnoki ezüst- és bronzérmes, nyolcszoros magyar sakkbajnok. Egyike annak az öt magyar sakkozónak, aki átlépte a 2700 Élő-pontos szupernagymesteri határt, és 2011. júliusban elért 2726 pontjával 2016. októberben a sakkozók örökranglistája 55. helyén állt.

Újabb játékkal tölthetik el az időt az éppen töltőnél várakozó, vagy csak unatkozó Tesla-tulajdonosok. Az amerikai elektromosautó-gyártó ugyanis sakkal bővítette a Tesla Arcade, vagyis az autóban játszható játékok gyűjteményét.

Az új időtöltés beharangozására egy promóvideót is feltöltöttek a hivatalos YouTube csatornájukra:

A tegnapi bejelentés szerint a gyártó már aznap megkezdte a sakkot tartalmazó szoftverfrissítés kigördítését a globális autóflottára, vagyis az összes tulajdonos megkapta az új funkciót.

Ahogyan a reklámban látszik, a játék akár egyedül is játszható az “autó ellen”, de az is biztos, hogy ketten egymás ellen is sakkozhatnak majd a Teslákban.

Az amerikai gyártó egyébként komoly hangsúlyt fektet az infotainment rendszeren belüli játékokra és alkalmazásokra. Elon Musk, a márka vezére elárulta, hogy idővel akár egy saját virtuális alkalmazáspiacot is el tudna képzelni a Teslákba, ám ehhez még sokat kell bővülnie a flottának. A gyártó informatikusai jelenleg éppen azon dolgoznak, hogy az olyan játékmotorok mint az Unreal vagy a Unity működjenek a Teslák rendszerén, így kibővítve a játékok és alkalmazások tárházát az autókban.

 

Tesla starts rolling out Chess to ‘Tesla Arcade’ in-car gaming app

Tesla  is making a new game available to its vehicle owners, with a roll-out starting today. The company started pushing out a new “Arcade” app for its in-car infotainment system back in June at the annual E3 gaming conference, and now it’s adding to the mix the most thrilling game around: Chess.

This isn’t the first time games have been on Tesla’s infotainment screens; it has had them available as “Easter eggs,” or hidden software features. Tesla began demoing Arcade in its showrooms back in June, too, so that visitors to their showrooms could come in and give it a try through June 30.

Tesla drivers can either play against their passengers, against their car or watch the car play against itself. Tesla’s teaser for the release of the Chess game includes a western-themed Tesla driver playing in a field, which is an interesting narrative choice. The promo also notably has the person using this while parked, which is the only way you can actually play the games, for obvious reasons.


In addition to the update going out broadly, Tesla also announced that “Beach Buggy Racing,” a kart racing game you can control with Tesla’s steering wheel, gets an update, which will let you use two game controllers at once to do local multiplayer with a passenger. Again, not while driving.

Bethesda also revealed at E3 the mobile game Fallout Shelter being played on the in-car display, and Elon Musk has discussed opening up the platform more broadly to developers, so we’ll see if that’s the next step after this rollout of the Arcade app to users.